• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Ziekte en ongevallen

Verzeker je poetsvrouw of tuinman

Verzekering Arbeidsongevallen Huispersoneel

Huispersoneel verzekerd

Als je poetsvrouw, babysit, tuinman enz. een ongeluk heeft terwijl zij of hij aan het werk is bij je, kan je terugvallen op je verzekering. 

Ook op weg van en naar het werk

Krijgt je babysit onderweg naar huis een ongeval? Dan komt de Verzekering Arbeidsongevallen Huispersoneel in je plaats tussen. 

Heel wat voordeliger dan zelf opdraaien voor de kosten

Als je hulp een arbeidsongeval heeft, kunnen de kosten hoog oplopen. Met deze arbeidsongevallenverzekering ben je financieel beschermd voor een kleine premie.

Wat is een arbeidsongevallenverzekering voor huispersoneel?

Een arbeidsongevallenverzekering is verplicht als je een poetsvrouw, babysit, tuinman of andere huishoudhulp in dienst hebt. Anders kan je flink in de problemen komen als ze een ongeluk krijgen. Omdat je als werkgever beschouwd wordt, zal je dan zelf opdraaien voor alle kosten. Ook voor ongevallen op weg van en naar huis kan je aansprakelijk gesteld worden.

Heb je ook zo’n verzekering nodig voor personeel van een dienstenchequebedrijf of voor een zelfstandige tuinaannemer?
Neen. In dat geval is de poetshulp beschermd via de arbeidsongevallenverzekering van zijn of haar werkgever. Ook voor de tuinaannemer die zelfstandige is, ben je niet verantwoordelijk.

Welke risico’s dekt de Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel?

Als je hulp van de trap valt of onderweg naar huis een ongeluk heeft, komt de arbeidsongevallenverzekering in je plaats tussen. Concreet zal die een invaliditeits- of overlijdensvergoeding uitkeren of medische kosten terugbetalen zoals dat voorzien is in de wet op de arbeidsongevallen.

Komt een vriend als vriendendienst (en dus gratis) een klusje doen bij je en valt hij daarbij van de trap? Als je ingetekend hebt op de arbeidsongevallenverzekering, wordt hij beschouwd als onbezoldigde tijdelijke helper en zal de verzekering ook in dit geval tussenkomen. 

Ontdek alle details over de verzekering Arbeidsongevallen Huispersoneel

 • Deze verzekering dekt bijkomende onbezoldigde tijdelijke helpers, maar kan niet onderschreven worden als je enkel onbezoldigde tijdelijke helpers te werk stelt. Onbetaalde tijdelijke helpers zijn nooit verzekerd bij ongevallen op weg van of naar hun werkplek.
 • Voor gezinsleden kan je geen beroep doen op de Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel. 
 • Ongevallen door een zware fout van je hulp zijn niet gedekt.
 • Verergeringen van de gevolgen van een ongeval wegens letsels of ziekten die al vooraf bestonden, zijn niet gedekt. 
 • Ongevallen onder invloed van alcohol of verdovende middelen zijn niet gedekt.
 • De Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent