• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Kredieten

Je woonkrediet altijd in goede handen

Woonkrediet met Schuldsaldoverzekering

1 simpel pakket met een woonkrediet en schuldsaldo

Heb je vragen? Je kredietmakelaar is er voor je

Simuleer snel online

Combineer je woonkrediet met een schuldsaldoverzekering

Bij DVV verzekeringen ben je zeker van een woonkrediet op maat en een schuldsaldoverzekering met een dekking naar je keuze. Voor je woonkrediet betaal je maandelijks een vast bedrag af. Als je vroegtijdig overlijdt, word je krediet door de schuldsaldoverzekering terugbetaald. Volledig of gedeeltelijk al naargelang je het hebt voorzien.

Kies je liever niet voor een pakket en wil je je schuldsaldoverzekering nemen bij een andere verzekeraar? Dat kan, maar dan geniet je niet van dezelfde gunstige tarieven voor je woonkrediet bij DVV verzekeringen. Deze gunstige tarieven zijn dan ook voorwaardelijk.

Je vindt alle informatie in de prospectus die beschikbaar is bij je kredietmakelaar die ook DVV-verzekeringsconsulent is.

Ontdek meer details over het pakket

Een korting voor energiezuinige woningen

Is de EPC-score van de woning die je koopt gelijk aan of lager dan 150 (kWh/m²/jaar)? Dan ontvang je een extra korting op je woonkrediet*.

Doe een simulatie van je woonkrediet

Geen idee hoeveel je kan lenen voor je woning? Doe de test en maak een simulatie van je hypothecaire lening. 

Uitsluitingen en beperkingen

 • Niet gedekt door de schuldsaldoverzekering zijn onder meer overlijden door alcoholintoxicatie, deltavliegen, zweefvliegen, valschermspringen of ballonvaren.
 • De maximale looptijd van een woonkrediet bedraagt 25 jaar. Er is geen minimumduur, maar om fiscale redenen leen je het best voor een minimumduur van tien jaar.

Belastingen

 • Je geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van je individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als je een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet je rekening houden met een taks op de uitkering.

Solidariteitsmechanisme voor verzekerden met een verhoogd gezondheidsrisico

Sinds begin 2015 zijn er wettelijke maatregelen om de schuldsaldoverzekering toegankelijker te maken voor personen met gezondheidsproblemen. Deze zijn van toepassing op schuldsaldoverzekeringen die als dekking van een woonkrediet worden afgesloten met het oog op de aankoop, bouw of verbouwing van een eigen woning.

Dit solidariteitsmechanisme is er gekomen in het kader van contracten voor de aankoop of renovatie van een enige eigen woning die na 31 december 2014 onderschreven zijn.

De medische meerpremie voor uw rekening mag niet meer bedragen dan 125% van de basispremie. Is dit percentage hoger, dan zal de Compensatiekas meteen het verschil aan uw verzekeringsmaatschappij betalen. Hiervoor dient u dus geen aanvraag in te dienen.

Meer weten

 • * Hypothecair krediet, onderworpen aan Boek VII (titel 4, hoofdstuk 2) van het Wetboek Economisch Recht. Onder voorbehoud van aanvaarding van je dossier. Voorwaarden voor de korting: de EPC-score moet, op het ogenblik dat je jouw kredietaanvraag indient, lager dan of gelijk aan 150 zijn en moet bewezen worden aan de hand van een energieprestatiecertificaat. De woning moet in België gelegen zijn en de korting moet worden aangevraagd vóór de ondertekening van je kredietaanvraag. De korting geldt niet voor nieuwbouwwoningen (bouw van een woning, aankoop op plan, aankoop onder btw-stelsel), overbruggingskredieten of kredieten zonder hypothecaire waarborg.
 • De schuldsaldoverzekering is een overlijdensverzekering van tak 21 met vast kapitaal en maximaal 15% instapkosten, afgesloten voor een bepaalde duurtijd met een minimum van 10 jaar in geval van pensioensparen. De maximale duurtijd van de schuldsaldoverzekering is gelijk aan de looptijd van het woonkrediet.
 • De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.
 • Voor informatie over de limieten en uitsluitingen, ga langs bij een kredietmakelaar die ook DVV-verzekeringsconsulent is of bekijk :

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De schuldsaldoverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent