• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Auto

Mini Omnium, de ideale oplossing voor een auto van een paar jaar oud

Mini Omniumverzekering auto

Snelle expertise en terugbetaling

Je DVV-consulent stuurt ten laatste 48 uur na aangifte van het schadegeval een expert. Als je gedekt bent, doet DVV er alles aan om je snel uit te betalen.

Wereldwijd verzekerd

Of je nu in België bent of op reis in Europa of daarbuiten, met de Mini Omnium van DVV ben je overal verzekerd.

Vervangwagen bij diefstal

Is je wagen gestolen? Je kan rekenen op een vervangwagen gedurende 21 dagen.

Wat is een Mini Omniumverzekering voor je auto?

De autoverzekering Mini Omnium dekt je nieuwe of tweedehands auto bij schade door brand, (poging tot) diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en bijkomende gevaren zoals aanrijding met dieren en kettingbotsing, maar niet als je een ongeval veroorzaakt of bij vandalisme. Het is de ideale oplossing voor een auto van maximaal zes jaar oud. Het is een goed compromis tussen de verplichte autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid en de Full Omnium.

Wat dekt de Mini Omniumverzekering?

De Mini Omnium van DVV verzekeringen vergoedt je in geval van schade aan je auto veroorzaakt door een onvoorziene gebeurtenis:

 • Diefstal (van de auto, de nummerplaat of het gelijkvormigheidsattest) of schade door poging tot diefstal
 • Brand, explosie, steekvlammen, bliksem, enz.
 • Glasbreuk (voorruit, achterruit, dakraam en schade als gevolg van glasbreuk)
 • Natuurkrachten en bijkomende gevaren (storm, hagel, kettingbotsing, botsing met dieren, marters enz.)

We vergoeden de schade zonder toepassing van franchise.

Wat is het verschil met andere autoverzekeringen?

De Mini Omnium is een goed compromis tussen de BA en de Full Omnium. 

 • De autoverzekering Burgerlijke aansprakelijkheid dekt alleen schade toegebracht aan derden en is de verplichte basisverzekering.
 • De Mini Omnium dekt de schade aan je eigen auto veroorzaakt door een onvoorziene gebeurtenis.
 • Met de Full Omnium ben je altijd gedekt, zelfs bij een ongeval in fout!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Ontdek meer details op de vergelijkingspagina

Heb je vragen over de Mini Omniumverzekering?

De Mini Omnium dekt de schade die veroorzaakt wordt door een onvoorziene gebeurtenis (brand, diefstal, hagel, kettingbotsing, steenmarter, natuurramp enz.). De Full Omnium omvat alle waarborgen van de Mini Omnium en dekt ook de materiële schade aan je voertuig, bijvoorbeeld ten gevolge van een ongeluk waar je in fout bent of een daad van vandalisme

De Mini Omnium (of gedeeltelijke omnium) is aan te raden voor een recente tweedehandswagen of een wagen die meer dan 5 jaar oud is. Het is een goed compromis tussen de BA-autoverzekering en de Full Omnium.

De Mini Omnium is een goed compromis tussen de BA-autoverzekering en de Full Omnium. Ze omvat alle BA-waarborgen en dekt de schade aan je eigen voertuig die door een onvoorziene gebeurtenis wordt veroorzaakt. Bovendien is de Mini Omnium goedkoper dan de Full Omnium.

Ja, de Mini Omnium dekt je wagen bij diefstal. DVV verzekeringen vergoedt je indien je binnen 15 dagen je voertuig niet hebt teruggevonden en teruggekregen en je krijgt gedurende max. 21 dagen een vervangwagen.

De Mini Omnium dekt glasbreuk in de voorruit, de zijruiten en de achterruit, alsook in het glazen gedeelte van het schuifdak in geval van gedeeltelijke schade aan het voertuig, met uitzondering van dubbele beglazing of kogelvrij glas. Bovendien is ook de schade aan je voertuig veroorzaakt door glasbreuk gedekt.

Je wagen is wereldwijd verzekerd. Of je nu in België, Europa of in de rest van de wereld bent, je bent verzekerd dankzij de Mini Omnium.

Volg deze 5 stappen in geval van een auto-ongeluk

Uitsluitingen en beperkingen

Goed om te weten

 • De Mini Omniumverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent