• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Wonen

Woonverzekering voor huurders

Cocoon Flex

Ideaal voor huurder van een appartement van meer dan 2 kamers of van een huis

Speciale waarborgen voor huurders

Gratis 24/24 bijstand

Een woonverzekering voor huurders aangepast aan je behoeften

Huurder van een appartement van drie kamers (of meer) of van een huis, de woningverzekering Cocoon Flex past zich aan je woning en je behoeften aan.

Basiswaarborgen voor je inboedel

 • Schade door brand of blikseminslag
 • Waterschade (bv. als je meubels beschadigd zijn door een zichtbaar waterlek)
 • Glasbreuk 
 • Schade aan anderen door je inboedel (bv. brand door je droogkast die het gebouw beschadigt)
 • Schade door overstroming

PROMO

Jonger dan 36 jaar?

3 maanden korting* het eerste jaar!

Interessante opties voor huurders

 • Optie Diefstal: als je vergoed wilt worden na een inbraak, is dit een interessante optie. Je bent zo vergoed voor de schade aan je inboedel door diefstal of inbraak.
 • Optie Huurder: deze optie dekt geschillen tussen de huurder en eigenaar en lichamelijke schade van iedereen die je helpt verhuizen. Met deze optie krijg je ook financiële hulp om de huur te betalen (1.000 euro) als je je werk verliest.

Ontdek alle optionele waarborgen die je kan nemen om je verzekering aan te vullen.

Ben je eigenaar of wil je een woning kopen?

DVV verzekeringen biedt ook woonkredieten en alle noodzakelijke verzekeringen. Meer info over de woningverzekering voor eigenaars?

Is een woonverzekering wettelijk verplicht voor huurders?

Deze verzekering is verplicht voor alle huurders in Vlaanderen sinds januari 2020. In Wallonië is dat al sinds september 2019 het geval. Het is nog niet verplicht in Brussel maar wordt natuurlijk aanbevolen.

Wat is een woonverzekering voor huurders?

Als je een huis of appartement huurt, heb je dat vast met zorg ingericht. De woonverzekering voor huurders zal dan je inboedel beschermen tegen schade (brand, kortsluiting, overstroming enz.). Maar ze dekt ook je aansprakelijkheid als je stoomstrijkijzer bijvoorbeeld vuur vat en schade toebrengt aan het gebouw dat je bewoont of dat van je buren.

Heb je vragen over de woonverzekering als huurder?

Als huurder ben je verplicht om, na afloop van je contract, de woning in haar oorspronkelijke staat terug te geven. Een woonverzekering is dus noodzakelijk om je inboedel in geval van schade alsook je burgerlijke aansprakelijkheid te beschermen, bijvoorbeeld indien je aansprakelijk bent naar aanleiding van een brand die schade veroorzaakt bij je buren of aan het gebouw van de eigenaar.

Ja, Cocoon Flex dekt je inboedel tegen waterschade. Bovendien is ook je burgerlijke aansprakelijkheid jegens je eigenaar gedekt voor de aan het gebouw veroorzaakte schade.

Ja, alle schade die door de storm en de hagelbui aan je woning en bijgebouwen wordt veroorzaakt, is verzekerd. Bovendien zijn ook je tuinmeubelen en barbecue gedekt tot 2.500 euro.

Indien je kind op jouw adres gedomicilieerd is, dekt je Cocoon Flex zijn aansprakelijkheid als huurder of bewoner van het studentenkot.

Zeker, je woonverzekering dekt ook het tijdelijk verblijf (hotel, vakantiewoning) dat je betrekt in het kader van een reis waar ook ter wereld.  

Uitsluitingen en beperkingen

 • Schade aan je aanplantingen, speelgoed en trampolines (die zich buiten bevinden) is niet gedekt door de basiswaarborgen. Neem daarvoor de Optie Tuin.
 • Zwembaden, zwemvijvers en buitenjacuzzi’s zijn niet gedekt. Neem de Optie Zwembad.
 • Je voertuig van 50cc of meer, aanhangwagen, caravan, plezierboot en jetski zijn niet gedekt. Kies de Optie Geparkeerd Voertuig.
 • Je laptop, tablet, LED en Smart TV van meer dan 19 inch zijn alleen gedekt voor de basisrisico’s. Om de toestellen tegen alle risico’s te verzekeren (bijvoorbeeld als je het laat vallen), neemt u de Optie Media.
 • Schade door werken is niet gedekt. Kies daarvoor de Optie Werken.
 • Voor de tussenkomst van de slotenmaker vergoeden we tot maximaal 260 euro.
 • Schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw betalen we niet terug.

Franchise

 • Voor Cocoon Flex blijft een franchise van 298 euro ten laste van de verzekerde. Het bedrag wordt van de vergoeding afgetrokken. 
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van 2022 en evolueren (met uitzondering van Rechtsbijstand) met de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

 • *3 maanden korting en 9 maanden betalend op de 1ste jaarpemie van een nieuwe woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start geldig voor jongeren tot en met 35 jaar. Dit aanbod is geldig  met of zonder extra opties op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt. De woningverzekering Cocoon Start is een formule van de woningverzekering Cocoon Flex.
 • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent. of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent