• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Wonen

Woonverzekering voor huurders

Cocoon Flex

Ideaal voor huurder van een appartement van meer dan 2 kamers of van een huis

Speciale waarborgen voor huurders

Gratis 24/24 bijstand

Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Een woonverzekering voor huurders aangepast aan je behoeften

Huurder van een appartement van drie kamers (of meer) of van een huis, de woningverzekering Cocoon Flex past zich aan je woning en je behoeften aan.

Wat dekt de woonverzekering van DVV concreet?

 • Ze dekt je aansprakelijkheid voor schade aan derden (bijvoorbeeld door je gebouw, als dakpannen die door de wind zijn meegenomen schade veroorzaken bij je buurman)
 • Ze vergoedt schade aan je gebouw en/of de inhoud als gevolg van: 
  • brand of blikseminslag.
  • waterschade, door bijvoorbeeld een lek in je leidingen.
  • glasbreuk.
  • een storm of overstroming.

Wat is onder andere niet gedekt?

 • Elektriciteitsschade: schade die onder de waarborg van een leverancier, fabrikant of hersteller valt.
 • Schade aan voorwerpen die zich buiten/in de tuin bevinden: veroorzaakt door storm, hagel, sneeuw-of ijsdruk (behalve tuinmeubelen en barbecues). Daarvoor moet je de optie Tuin onderschrijven, beschikbaar in de brandverzekering Cocoon Flex. 
 • Waterschade: veroorzaakt door bouw-, verbouwings-, of herstellingswerken aan gebouwen of aan hun inhoud. Daarvoor moet je de optie Werken onderschrijven, beschikbaar in de brandverzekering Cocoon Flex.
 • Schade door condensatie of door infiltratie van regenwater: via muren of schoorstenen of door grondwater.
 • Media: laptops, tablets, LED en Smart TV’s van meer dan 19 inch zijn alleen gedekt voor de basisrisco’s (brand en blikseminslag, storm, hagel, sneeuw of ijsdruk, waterschade, glasbreuk, schade aan anderen en overstroming). Om de toestellen tegen alle risico’s te verzekeren (bijvoorbeeld als je ze laat vallen), neem je de Optie Media.
Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de woonverzekering Cocoon Flex (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de woonverzekering Cocoon Flex.

PROMO

Jonger dan 36 jaar?

3 maanden korting* op je eerste jaarpremie!

Ben je eigenaar of wil je een woning kopen?

DVV verzekeringen biedt ook woonkredieten en alle noodzakelijke verzekeringen. Meer info over de woningverzekering voor eigenaars?

Wat is een woonverzekering voor huurders?

Als je een huis of appartement huurt, heb je dat vast met zorg ingericht. De woonverzekering voor huurders zal dan je inboedel beschermen tegen schade (brand, kortsluiting, overstroming enz.). Maar ze dekt ook je aansprakelijkheid als je stoomstrijkijzer bijvoorbeeld vuur vat en schade toebrengt aan het gebouw dat je bewoont of dat van je buren.

Interessante opties voor huurders

 • Optie Diefstal: als je vergoed wilt worden na een inbraak, is dit een interessante optie. Je bent zo vergoed voor de schade aan je inboedel door diefstal of inbraak.
 • Optie Huurder: deze optie dekt geschillen tussen de huurder en eigenaar en lichamelijke schade van iedereen die je helpt verhuizen. Met deze optie krijg je ook financiële hulp om de huur te betalen (1.000 euro) als je je werk verliest.
Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de woonverzekering Cocoon Flex (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de woonverzekering Cocoon Flex.

Is een woonverzekering wettelijk verplicht voor huurders?

Deze verzekering is verplicht voor alle huurders in Vlaanderen sinds januari 2020. In Wallonië is dat al sinds september 2019 het geval. Het is nog niet verplicht in Brussel, maar wordt over het algemeen opgelegd door het huurcontract.

Heb je vragen over de woonverzekering als huurder?

Als huurder ben je verplicht om, na afloop van je contract, de woning in haar oorspronkelijke staat terug te geven. Een woonverzekering is dus noodzakelijk om je inboedel in geval van schade alsook je burgerlijke aansprakelijkheid te beschermen, bijvoorbeeld indien je aansprakelijk bent naar aanleiding van een brand die schade veroorzaakt bij je buren of aan het gebouw van de eigenaar.

Ja, Cocoon Flex dekt je inboedel tegen waterschade. Bovendien is ook je burgerlijke aansprakelijkheid jegens je eigenaar gedekt voor de aan het gebouw veroorzaakte schade.

Ja, alle schade die door de storm en de hagelbui aan je woning en bijgebouwen wordt veroorzaakt, is verzekerd. Bovendien zijn ook je tuinmeubelen en barbecue gedekt tot 2.500 euro.

Indien je kind op jouw adres gedomicilieerd is, dekt je Cocoon Flex zijn aansprakelijkheid als huurder of bewoner van het studentenkot.

Zeker, je woonverzekering dekt ook het tijdelijk verblijf (hotel, vakantiewoning) dat je betrekt in het kader van een reis waar ook ter wereld.  

Franchise

Als je een woonverzekering Cocoon Flex onderschrijft, blijft er een franchise van 309.33** euro voor jouw rekening. Dit bedrag wordt dus afgetrokken van de schadevergoeding die je ontvangt in geval van schade, tenzij je kiest voor een herstelling in natura. In dat geval hoef je de franchise niet te dragen. De franchise wordt geïndexeerd en evolueert mee met de consumptieprijsindex. 

Goed om te weten

 • *3 maanden korting en 9 maanden betalend op de 1ste jaarpemie van een nieuwe woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start geldig voor jongeren tot en met 35 jaar. Dit aanbod is geldig  met of zonder extra opties op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt. De woningverzekering Cocoon Start is een formule van de woningverzekering Cocoon Flex.
 • **Consumentenprijsindex 127,84 (index van januari 2023 op basis van 2013=100).
 • De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent. of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent