• MyDVV

Wonen

Woningverzekering voor huurders

Cocoon Flex

Gratis 24/24 bijstand

Speciale waarborgen voor huurders

6 maanden gratis als u jonger bent dan 36*

Een woningverzekering voor huurders aangepast aan uw behoeften

Huurder van een appartement > 125m2 of een huis > 200m2, de woningverzekering Cocoon past zich aan uw woning en uw behoeften aan.

Basiswaarborgen voor uw inboedel

 • Schade door brand of blikseminslag
 • Waterschade (bv. als uw meubels beschadigd zijn door een zichtbaar waterlek)
 • Glasbreuk 
 • Schade aan anderen door uw inboedel (bv. brand door uw droogkast die het gebouw beschadigt)
 • Schade door overstroming

Op zoek naar een all-inpakket voor huurders?

Een pakket dat een woningverzekering, een optie diefstal een familiale verzekering combineert? Dat kan bij DVV verzekeringen.

Interessante opties voor huurders

 • Optie Diefstal: als u vergoed wil worden na een inbraak, is dit een interessante optie.  U bent zo vergoedt de schade aan uw inboedel door diefstal of inbraak.
 • Optie Huurder: deze optie dekt geschillen tussen de huurder en eigenaar en lichamelijke schade van iedereen die u helpt verhuizen. Met deze optie krijgt u ook financiële hulp (1000 euro) als u uw werk verliest.

Ontdek alle optionele waarborgen die u kan nemen om uw verzekering aan te vullen.

Bent u eigenaar of wil u een woning kopen?
DVV verzekeringen biedt ook woonkredieten en alle noodzakelijke verzekeringen. Meer info over de woningverzekering voor eigenaars?

Wat is een woningverzekering voor huurders?

Als u een huis of appartement huurt, hebt u dat vast met zorg ingericht. De woningverzekering voor huurders zal dan uw inboedel beschermen tegen schade (brand, kortsluiting, overstroming enz.). Maar ze dekt ook uw aansprakelijkheid als uw stroomstrijkijzer bijvoorbeeld vuur vat en schade toebrengt aan het gebouw dat u bewoont of dat van uw buren.

Is een woningverzekering wettelijk verplicht voor huurders?
Deze verzekering is verplicht voor alle huurders in Vlaanderen sinds januari 2020. In Brussel en Wallonië is dat al sinds september 2019 het geval.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Schade aan reclameborden of andere voorwerpen die buiten liggen zoals speelgoed of trampolines betalen we niet terug. Daarvoor kan u de basiswaarborgen aanvullen met de keuzewaarborg Tuin.
 • Schade door water dat binnendringt via deuren, vensters, verluchtingsgaten of andere openingen in het gebouw betalen we niet terug.
 • Schade aan uw tuin of tuinaccessoires is niet gedekt. Daarvoor kan u de basisvoorwaarden uitbreiden met de optie Tuin.
 • Schade veroorzaakt aan een derde tijdens de bouw of renovatie van uw gebouw is niet gedekt.
 • De diefstalverzekering is een optie. Gestolen goederen worden vergoed tot max. 12.907,50 euro per voorwerp. Juwelen zijn ook verzekerd (met beperkingen), maar diefstal van dieren is niet gedekt.

Franchise

 • Voor Cocoon Flex blijft een franchise van 265 euro ten laste van de verzekerde. Het bedrag wordt van de vergoeding afgetrokken. 
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van 2020 en evolueren (met uitzondering van Rechtsbijstand) met de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

De woningverzekering Cocoon Flex wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent. of bekijk:

Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

Cocoon Flex is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

*6 maanden cadeau op een nieuwe woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start tot en met 35 jaar. Dit aanbod is geldig op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent