• MyDVV

Wonen

Nu 6 maanden gratis*: woningverzekering voor huurders

Compleet pakket met diefstal en familiale

Gratis 24/24 bijstand

Schade? Snel hersteld!

Compleet pakket verzekeringen voor huurders

Cocoon Start van DVV verzekeringen biedt huurders van een woning van max. 200 m2 of een appartement van max. 125 m2 een pakket aan met een woningverzekering, familiale verzekering en nog zoveel meer. Huurder van een grotere woning? Kies dan voor de woningverzekering Cocoon.

Woning-, diefstal en familiale verzekering in 1 pakket:

 • woningverzekering: brand, storm, hagel, sneeuw, ijsdruk, water, glasbreuk, burgerlijke aansprakelijkheid voor gebouw en inboedel, overstroming.
 • diefstalverzekering: schade aan inboedel door diefstal en gestolen inboedel wordt vergoed (tot 12.907,50 euro per voorwerp).
 • familiale verzekering: wereldwijd is schade veroorzaakt aan derden gedekt.

De DVV Verborgen Gebreken Starterskit: alles wat u moet weten voordat u verhuist!

Op zoek naar een huis of appartement om te huren, maar weet je niet waarop je moet letten tijdens je bezoek? Ontdek onze podcast en onze checklist!

Jonge huurder?

Met een huurdersverzekering bij DVV krijg je 30% korting op je autoverzekering.

Doe je voordeel

Waarvoor heb je een huurdersverzekering nodig?

 • Een huurdersverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wordt wel vaak gevraagd in je huurcontract. Voor je de sleutel krijgt van je eigen plek zal je dan een attest aan je huisbaas moeten bezorgen.
 • Je kan aansprakelijk gesteld worden als huurder. Stel dat de kraan van je badkamer lekt. Geen klein lekje, want ook de badkamer van de onderburen staat onder water. Resultaat: jij moet de schade betalen. Met je huurdersverzekering valt die last van je schouders.
 • Je eigen appartement kan schade hebben. Stel dat je eindelijk die berg strijk aan het wegwerken bent die daar al een paar weken staat. Slecht nieuws: je strijkijzer vat vuur en je appartement heeft rookschade. Als je een woningverzekering hebt, wordt het gelukkig allemaal voor jou geregeld. 

Extra in het pakket

 • Home Emergency: 3 maal per jaar kan u onze bijstandscentrale bellen als u dringend een loodgieter of een slotenmaker nodig hebt. Voor gewone onderhoudswerken kan dat natuurlijk niet.
 • Home Computer: bij brand, waterschade, glasbreuk of een andere basiswaarborg, is schade aan een tablet of toetsenbord van een computer altijd verzekerd. Met de extra waarborg Home Computer is ook schade door een menselijke fout gedekt (tot 1.588,62 euro), bijvoorbeeld als u uw tablet laat vallen. Deuken of krassen die de werking van de computer niet verhinderen, zijn niet verzekerd.
 • Lichamelijke Ongevallen bij Verhuis: de verzekering komt tussen voor medische kosten (tot 2.500 euro) of een forfaitaire vergoeding bijvoorbeeld als uw vriend zijn been breekt tijdens uw verhuis.
 • Rechtsbijstand huurgeschillen: als er een contractueel geschil is over de huur van de woning, bieden we rechtsbijstand (tot 25.000 euro). Bijvoorbeeld als de eigenaar uw huurwaarborg niet wil terugbetalen, helpen we u.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Heeft uw vriend een auto-ongeval bij het verhuizen? Dan komt Cocoon Start niet tussen. 
 • Waterschade door grondwater wordt niet vergoed.
 • Niet verzekerd is onder meer diefstal van dieren.
 • Met Cocoon Start zijn uw huurwoning en inboedel verzekerd. Voor uw inboedel is dat tot max. 33.096,16 euro.

Franchise

 • Bij Cocoon Start geldt een franchise? van 255,89 euro. Zelfs bij natuurrampen, waar de wettelijke franchise 1.259,31 euro bedraagt! 
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2017 en gekoppeld (met uitzondering van Rechtsbijstand) aan de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten

De woningverzekering Cocoon Start wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.  Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

*6 maanden gratis + 6 maanden betalend op de eerste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon of Cocoon Start voor jongeren tot en met 35 jaar. Dit aanbod is geldig op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent