• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Wonen

Huurdersverzekering voor een appartement

Cocoon Start Woonverzekering

Verzekering voor elke studio of appartement van maximaal 2 slaapkamers

Je schade 100% vergoed als die groter is dan 298 euro

Zolang deze het maximale schadevergoedingsbedrag niet overschrijdt.

Heel makkelijk volledig online aan te vragen!

Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Is deze huurdersverzekeringspakket geschikt voor mij?

Deze formule is ideaal voor jonge huurders die optimaal beschermd willen zijn als ze een studio of appartement met maximaal twee slaapkamers huren.  

>> Indien je een huis huurt, een appartement met drie of meer kamers of je wilt genieten van een meer uitgebreide dekking, dan bestaat daarvoor de uitgebreide formule, de woonverzekering Cocoon Flex. Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Wat dekt de woonverzekering Cocoon Start concreet?

Deze verzekering beantwoordt aan je behoeften en omvat:

 • Huurdersaansprakelijkheid, bijvoorbeeld als een groot waterlek onder je gootsteen schade aan het gebouw veroorzaakt. Dankzij de huurdersaansprakelijkheid is je aansprakelijkheid tegenover de eigenaar dus gedekt.
 • Inboedelverzekering, bijvoorbeeld als een brand in je droogkast je spullen beschadigt.
 • Engelse franchise, waarmee je vermijdt dat je 298 euro betaalt bij een schadegeval. Meer info.
 • Waarborg Media, die je laptop, tablet en je LED of Smart TV van minstens 19 inch dekt tegen ALLE risico’s. Meer info.
 • 24/24 bijstand via 0800 93 300 om, bijvoorbeeld, dringende maatregelen te nemen om te vermijden dat er nog meer schade is.
 

Wat is onder andere niet gedekt?

 • Elektriciteitsschade: schade die onder de waarborg van een leverancier, fabrikant of hersteller valt.
 • Schade aan voorwerpen die zich buiten/in de tuin bevinden: veroorzaakt door storm, hagel, sneeuw-of ijsdruk (behalve tuinmeubelen en barbecues). Daarvoor moet je de optie Tuin onderschrijven, beschikbaar in de brandverzekering Cocoon Flex. 
 • Waterschade: veroorzaakt door bouw-, verbouwings-, of herstellingswerken aan gebouwen of aan hun inhoud. Daarvoor moet je de optie Werken onderschrijven, beschikbaar in de brandverzekering Cocoon Flex.
 • Schade door condensatie of door infiltratie van regenwater: via muren of schoorstenen of door grondwater.
 • Media: omdat schermen kleiner dan 19 inch niet onder de dekking vallen, vallen met name smartphones niet onder deze garantie. 
 • Diefstal: de Cocoon Start formule dekt niet de diefstal van je bezittingen. Wil je verzekerd zijn tegen diefstal, dan dien je een Cocoon Flex woonverzekering af te sluiten met de optie Diefstal
Elke verzekering houdt limieten en uitsluitingen in, zowel voor de basiswaarborgen als voor de bijkomende waarborgen. Je kan de volledige lijst terugvinden in het Informatiedocument over de woonverzekering Cocoon Start (IPID) en in de Algemene voorwaarden van de woonverzekering Cocoon Start.

Promo! Jonger dan 36 jaar? Geniet van 3 maanden korting* op je eerste jaarpremie!

Waarom online aanvragen ?

Gemakkelijk : slechts enkele kliks nodig

Snel : dankzij itsme® kan je je gemakkelijk online inschrijven

Je DVV-consulent zal contact met je opnemen indien je dat wenst voordat je tekent

In welke gevallen heb je nood aan een meer uitgebreide formule?

Je huurt een huis?

Je wenst een meer uitgebreide dekking zoals bijvoorbeeld optie Diefstal?

Dan heb je nood aan de Cocoon Flex Woonverzekering. Vooraleer je een verzekering afsluit, raden we je aan het informatiedocument te lezen.

Is een woonverzekering wettelijk verplicht voor huurders?

Ja. De huurdersverzekering is sinds januari 2020 verplicht voor huurders in Vlaanderen en sinds september 2019 in Wallonië. Het is nog niet verplicht in Brussel, maar wordt over het algemeen opgelegd door het huurcontract.

Alles voor je droomstek!

Heb je het huis of appartement van je dromen gevonden? Ontdek alles wat je moet weten om verborgen gebreken in je woning te vermijden.

Ontdek onze checklist!

Heb je vragen over de woonverzekering als huurder?

Zeker! De woonverzekering Cocoon Start omvat diverse basiswaarborgen, waaronder je aansprakelijkheid  jegens je buren en je eigenaar voor de geleden schade aan het gebouw

Als je je appartement niet meer in kunt ten gevolge van een poging tot inbraak, verlies of diefstal van je sleutels of omdat de deur is dichtgeklapt toen je buiten was, betaalt DVV verzekeringen de kosten om een slotenmaker te laten komen tot een bedrag van maximaal 260 euro.

Je mag hiervoor rekenen op Cocoon Start. Dankzij de media-waarborg die bij je woonverzekering Cocoon Start is inbegrepen, is de materiële schade aan je elektronische apparaten (tv, pc, tablet) van minstens 19 inch gedekt tot 2.000 euro.

Dankzij je woonverzekering Cocoon Start is de burgerlijke aansprakelijkheid van je kind gedekt als huurder of bewoner van het studentenverblijf, indien je kind op jouw adres is gedomicilieerd.

Natuurlijk, ook het tijdelijk verblijf (hotel, vakantiewoning) dat je betrekt in het kader van een reis wordt gedekt door Cocoon Start. Zo kun je, waar ook ter wereld, met volle teugen van je vakantie genieten.

Met het systeem van de Engelse franchise komen we financieel niet tegemoet in schadegevallen die lager liggen dan de franchise van 298 euro, maar boven dit bedrag is er volledige financiële tegemoetkoming.

Franchise

Als je de brandverzekering Cocoon Start afsluit, dan geniet je van de Engelse franchise in de basiswaarborgen. Dit betekent:
 
 • dat je niets betaalt als het schadebedrag groter is dan het franchisebedrag. Je wordt dus volledig vergoed.
 • dat als het schadebedrag de franchise niet overschrijdt, wij niet tussenkomen. Je betaalt zelf de schade. 
Het eigen risico bedraagt ​​momenteel 309,33 euro**. De franchise wordt geïndexeerd en evolueert mee met de consumentenprijsindex.
 • *3 maanden korting + 9 maanden betalend op 1ste jaarpremie van een nieuwe woningverzekering Cocoon Flex of Cocoon Start geldig voor jongeren tot en met 35 jaar. Dit tijdelijke aanbod is geldig met of zonder extra opties op voorwaarde dat DVV verzekeringen het risico aanvaardt.
 • **Consumentenprijsindex 127,84 (index van januari 2023 op basis van 2013=100).
 • De woningverzekering Cocoon Start (formule van het product Cocoon Flex) wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd met opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De woningverzekering Cocoon Start is een formule van het product Cocoon Flex, een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE82 7995 5181 0568, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent