• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Fiets en motor

5 mooie motorroutes door België

Motortours in eigen land: 5 toppers

Met de motor op uitstap in België, meer heb je niet nodig om een heerlijke dag te hebben. Cultuur, natuur, steden, de mogelijkheden zijn eindeloos in ons land. We laten je alvast proeven van enkele smaakmakers. Veel plezier!

Motorrit 1: Ardennen boven (377 km)

De Ardennen vormen een prachtig decor voor een zalige motortour. Het startpunt is Bouillon, één van de mooiste steden van de Ardennen. Als je dat wil, kan je nog even een bezoekje brengen aan het middeleeuwse kasteel dat boven de stad uittorent om daarna richting zuiden te rijden en even de grens over te steken naar het Franse Regionaal Natuurpark van de Ardennen voor je terug in Bouillon aankomt.

Klaar voor de Ardennen?

Motorrit 2: op (mini)bedevaart (133 km)

Je vertrekt vanuit Brasschaat richting Tongerlo en Averbode om aan te komen bij Scherpenheuvel. Daar kan je een kaarsje branden om nog veel veilige motorroutes te kunnen afleggen.

Ga op bedevaart

Motorrit 3: Streuvels achterna (65,8 km)

Tijdens deze motorrit ontdek je de Leiestreek, de thuisbasis van Vlaamse schrijver Stijn Streuvels. Je start in Kortrijk en rijdt door zacht glooiende valleien die zo typisch zijn voor dit gebied tussen de Leie en de Schelde. Vergeet zeker niet eens af te stappen bij de Stampersmolen in Tiegem. D[LVW1] [BC(I2] ie vormde meer dan een halve eeuw geleden het decor voor een verfilming van het boek De vlasschaard.

Laat je verbazen door de Streuvelsroute

Motorrit 4: een snuifje cultuur langs Namen en Dinant (198,75 km)

Ben je op zoek naar een ontspannende daguitstap met de motor? Dan is dit wat je zoekt. Je vertrekt vanuit Korbeek-Lo door Waals-Brabant richting de prachtige citadel van Namen. Daarna zet je je motortour verder langs Dinant. Vergeet onderweg geen terrasje mee te pikken!

Check deze motorrit

Motorrit 5: de zee en het Venetië van het Noorden (78,8 km)

Deze motorrit brengt je door het mooie achterland vanuit Nieuwpoort naar Oudenburg en Brugge om van daaruit koers te zetten naar Blankenberge. Volg daarna de kustlijn tot in Oostende om tot slot richting Stene en Zandvoorde te rijden. Met al die gezonde zeelucht in de longen voel je je ongetwijfeld in topvorm als je terug thuis komt.

Verken de lus

Op zoek naar een goede verzekering als motorrijder?

Weet dat je bij DVV verzekeringen tot 70% korting krijgt op je motorverzekering als je auto al verzekerd is bij ons.

Bereken je prijs

Gepubliceerd op 17/11/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent