• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Pensioensparen

Belastingvermindering van 25 tot 30% op uw pensioensparen

Regels voor pensioensparen sinds 2018

Sinds 1 januari 2018 kan u genieten van een fiscaal voordeel van 25% of 30% in functie van het bedrag dat u spaart. Weet wel dat u moet rekening houden met een taks op de uitkering als u een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie.

Standaardformule met 30% belastingvermindering

In 2022 leveren stortingen tot 990 euro net als vroeger een fiscaal voordeel op van 30%. Concreet betaalt u dus 297 euro minder belastingen als voor 990 euro aan pensioensparen doet. Opgelet: de fiscale behandeling hangt af van uw individuele situatie.

Alternatieve formule met 25% belastingvermindering

In 2022 kan u ook kiezen om voor meer dan 990 euro aan pensioensparen te doen. In dat geval krijgt u 25% belastingvoordeel op het totale bedrag van uw stortingen. Maximaal kan u zo 1.270 euro opzijzetten. Belangrijk: als u minder dan 1.270 euro spaart, bijvoorbeeld 1000 euro, betaalt u dus 250 euro minder belastingen. U merkt het: dit belastingvoordeel is kleiner dan de 297 euro die u wint als u 990 euro spaart. Pas vanaf een bedrag van 1.188 euro is het fiscaal voordeel groter. Het goede nieuws is natuurlijk wel dat u zo meer spaart voor later!

Belangrijk om te weten:

  • Als u deze optie kiest, moet u dat elk jaar opnieuw uitdrukkelijk aan ons laten weten. Dat moet gebeuren voor u de storting(en) doet van meer dan het maximum van 990 euro (in 2022). Als u ons niet op de hoogte brengt dat u meer wil storten, blijft het standaardsysteem van toepassing. Wij zijn dan wettelijk verplicht alles boven de 990 euro aan u terug te storten.
  • Als u voor een jaar kiest voor de 1.270 euro, dan kan u voor dat jaar uw keuze niet meer herzien. Het jaar erop kan u wel weer een andere optie kiezen.

We helpen u graag!

Als u gewoon verder 990 euro wil sparen met pensioensparen, dan hoeft u niets te doen. Verkiest u toch meer geld opzij te zetten met pensioensparen? Wil u graag meer info over de 4 pensioenpijlers of voor uw persoonlijke situatie? Uw DVV-consulent helpt u graag! Spring gerust binnen, we zorgen dat de koffie klaar staat.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent