• MyDVV

Langetermijnsparen

Wat is langetermijnsparen?

Spaar slim voor uw pensioen met langetermijnsparen

Wil u een pensioenkapitaal opbouwen en tegelijk genieten van een belastingvoordeel? Dan kan u pensioensparen combineren met langetermijnsparen voor een maximaal fiscaal voordeel.

Zo werkt langetermijnsparen

  • U spaart maximaal 2.350 euro voor 2019. Hoeveel u exact kan sparen, hangt af van uw inkomen.
  • Een derde van de premies die u stort, krijgt u terug van de fiscus in de vorm van een belastingvermindering (onder bepaalde voorwaarden). Resultaat: tot 705 euro minder belastingen. Hou wel rekening met taksen op de uitkering als u een belastingvoordeel gekregen hebt.
  • U moet voldoen aan een aantal voorwaarden om recht te hebben op een fiscaal voordeel: uw contract moet minimaal 10 jaar lopen en u moet begunstigden aanduiden (bij overlijden).
  • U krijgt uw spaargeld ten vroegste op uw 65 jaar, als u op pensioen gaat. Uw geld vroeger opnemen kan, maar dan kan u zwaar belast worden. In tegenstelling tot bij pensioensparen kan u vanaf het jaar van uw 65e verjaardag wel nog verder fiscaal voordelig sparen (als u het contract hebt afgesloten voor u 65 bent).

Verschillen tussen langetermijnsparen en pensioensparen

  Langetermijnsparen Pensioensparen
Voor wie is het interessant ? U doet al aan pensioensparen en wil nog fiscaal voordelig sparen voor uw pensioen.  U wil fiscaal voordelig sparen voor uw pensioen.
Hoeveel kan u sparen? Max. 2.350 euro voor 2019 (afhankelijk van uw inkomen). 1.260 euro voor 2019.
Hoeveel belastingvermindering krijgt u als u het maximale bedrag spaart? 705 euro voor 2019. 315 euro voor 2019.
Hoeveel verzekeringstaks betaalt u als u de premies stort? 2%. 0%.
Hoeveel bedraagt de anticipatieve heffing op 60 jaar 10%. 8%.
Kan u na uw pensioenleeftijd nog fiscaal voordelig verder sparen? Ja. Neen.

Langetermijnsparen via 3 producten

Bij DVV verzekeringen kan u voor langetermijnsparen kiezen uit 3 producten. Hoe hoger het potentieel rendement, hoe hoger het risico. U kiest zelf op basis van uw beleggersprofiel.

Save 3: flexibel en veilig
Bij deze flexibele levensverzekering tak 21 stort u wat u wil wanneer u wil. Voor elke storting bent u zeker van een gewaarborgd rendement. Ook uw kapitaal is gegarandeerd. 
Ontdek Save 3

DVV Life Pension Dynamic: potentieel meer opbrengst
Met deze dynamische levensverzekering tak 23 is uw rendement potentieel hoger dan bij Save 3, maar de risico’s zijn ook groter. Uw geld wordt belegd in een beleggingsfonds dat risico’s kan inhouden. Het rendement hangt af van dat van het fonds. Zowel uw kapitaal als uw rentevoet zijn dus niet gegarandeerd.
Ontdek DVV Life Pension Dynamic

DVV Life Cover Pack: sparen voor uw pensioen en uw uitvaart
Bij deze flexibele levensverzekering (tak 21) spaart u voor uw pensioen en bezorgt u uw nabestaanden financiële gemoedsrust dankzij een uitvaartkapitaal. Voor elke storting bent u zeker van een gewaarborgd rendement. Ook uw kapitaal is gegarandeerd. 
Ontdek DVV Life Cover Pack

Welke product kiezen? 
U vindt het moeilijk om te kiezen? Vergelijk de 3 formules voor langetermijnsparen. Bedenk dat u voor elk van de formules rekening moet houden met risico’s en kosten.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent