• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Langetermijnsparen

Wat is langetermijnsparen?

Spaar slim voor je pensioen met langetermijnsparen

Wil je een pensioenkapitaal opbouwen en tegelijk genieten van een belastingvoordeel? Dan kan je pensioensparen combineren met langetermijnsparen voor een maximaal fiscaal voordeel.

Zo werkt langetermijnsparen

  • Je spaart maximaal 2.350 euro voor 2023. Hoeveel je exact kan sparen, hangt af van je inkomen.
  • Een derde van de premies die je stort, krijg je terug van de fiscus in de vorm van een belastingvermindering (onder bepaalde voorwaarden). Resultaat: tot 705 euro minder belastingen. Houd wel rekening met taksen op de uitkering als je een belastingvoordeel gekregen hebt.
  • Je moet voldoen aan een aantal voorwaarden om recht te hebben op een fiscaal voordeel: je contract moet minimaal tien jaar lopen en je moet begunstigden aanduiden (bij overlijden).
  • Je krijgt je spaargeld ten vroegste op je 65 jaar, als je op pensioen gaat. Je geld vroeger opnemen kan, maar dan kan je zwaar belast worden. In tegenstelling tot bij pensioensparen kan je vanaf het jaar van je 65e verjaardag wel nog verder fiscaal voordelig sparen (als je het contract hebt afgesloten voor je 65 bent).

Verschillen tussen langetermijnsparen en pensioensparen

  Langetermijnsparen Pensioensparen
Voor wie is het interessant ? Je doet al aan pensioensparen en wilt nog fiscaal voordelig sparen voor je pensioen.  Je wilt fiscaal voordelig sparen voor je pensioen.
Hoeveel kan je sparen? Max. 2.350 euro voor 2023 (afhankelijk van je inkomen). 1.260 euro voor 2023.
Hoeveel belastingvermindering krijg je als je het maximale bedrag spaart? 705 euro voor 2023. 315 euro voor 2023.
Hoeveel verzekeringstaks betaal je als je de premies stort? 2%. 0%.
Hoeveel bedraagt de anticipatieve heffing op 60 jaar 10%. 8%.
Kan je na je pensioenleeftijd nog fiscaal voordelig verder sparen? Ja. Neen.

Langetermijnsparen via drie producten

Bij DVV verzekeringen kan je voor langetermijnsparen kiezen uit drie producten. Hoe hoger het potentieel rendement, hoe hoger het risico. Je kiest zelf op basis van je beleggersprofiel.

Save 3: flexibel en veilig
Bij deze flexibele levensverzekering tak 21 stort je wat je wilt wanneer je wilt. Voor elke storting ben je zeker van een gewaarborgd rendement. Ook je kapitaal is gegarandeerd. 
Ontdek Save 3

DVV Life Pension Dynamic: potentieel meer opbrengst
Met deze dynamische levensverzekering tak 23 is je rendement potentieel hoger dan bij Save 3, maar de risico’s zijn ook groter. Je geld wordt belegd in een beleggingsfonds dat risico’s kan inhouden. Het rendement hangt af van dat van het fonds. Zowel je kapitaal als je rentevoet zijn dus niet gegarandeerd.
Ontdek DVV Life Pension Dynamic

DVV Life Cover Pack: sparen voor je pensioen en je uitvaart
Bij deze flexibele levensverzekering (tak 21) spaar je voor je pensioen en bezorg je je nabestaanden financiële gemoedsrust dankzij een uitvaartkapitaal. Voor elke storting ben je zeker van een gewaarborgd rendement. Ook je kapitaal is gegarandeerd. 
Ontdek DVV Life Cover Pack

Welke product kiezen? 
Je vindt het moeilijk om te kiezen? Vergelijk de 3 formules voor langetermijnsparen. Bedenk dat je voor elk van de formules rekening moet houden met risico’s en kosten.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent