• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Pensioensparen

Vergelijk 3 producten voor pensioen- en langetermijnsparen

3 producten voor pensioen- en langetermijnsparen

Wil je sparen voor later en tegelijk genieten van een belastingvoordeel? Dan heb je de keuze uit drie levensverzekeringen met al dan niet gewaarborgd kapitaal en rendement. Hulp nodig om te kiezen? We zetten de drie spaarproducten voor je op een rij. 

Vergelijk de producten

  Save 31 DVV Life Pension Dynamic2 DVV Life Cover Pack3
  Vraag meer info Vraag meer info Vraag meer info
  Ontdek meer Ontdek meer Ontdek meer
Voor wie Je wilt sparen voor later. Daarbij wil je zekerheid hebben over je kapitaal en intrest. Mooi meegenomen: je  geniet van een belastingvoordeel.
Je wilt sparen voor later met een potentieel hoger rendement dan bij Save 3. Je bent bereid daarvoor hogere risico’s te nemen. Mooi meegenomen: je geniet van een belastingvoordeel.
Je wilt sparen voor later en voor je uitvaart. Daarbij wil je zekerheid over je kapitaal en intrest. Mooi meegenomen: je geniet van een belastingvoordeel.
Producttype Levensverzekering Levensverzekering Levensverzekering
Tak Tak 21 Tak 23 Tak 21
Beleggersprofiel Defensief
Neutraal
Evenwichtig
Dynamisch
Neutraal
Evenwichtig
Dynamisch
Defensief
Neutraal
Evenwichtig
Dynamisch
Aanbevolen looptijd Meer dan 10 jaar Meer dan 10 jaar Meer dan 10 jaar
Bedrag Vrije stortingen Vrije stortingen Vrije stortingen
Kapitaalgarantie

Ja

Nee

Ja

Aanvullende overlijdensdekking mogelijk Ja Ja Ja
Uitvaartverzekering vanaf uitkering van het pensioenkapitaal Nee Nee Ja
Fiscaal voordeel
Lees meer over de nieuwe overheidsmaatregel voor pensioensparen vanaf 2018
30% van de gestorte premies (voor 2020 max. 317,5 euro bij pensioensparen en 705 euro bij langetermijnsparen) 30% van de gestorte premies (voor 2020 max. 317,5 euro bij pensioensparen en 705 euro bij langetermijnsparen) 30% van de gestorte premies (voor 2020 max. 317,5 euro bij pensioensparen en 705 euro bij langetermijnsparen)
Instapkosten Maximaal 6% Maximaal 6% Maximaal 6%
Beheerskosten (rechtstreeks geboekt in het contract) 0,10% per jaar (maandelijks verrekend) Geen (verrekend via de netto-inventariswaarden) 0,10% per jaar (maandelijks verrekend)
Uitstapkosten De uitstapkosten bedragen ofwel 75 euro geïndexeerd ofwel 5% van de poliswaarde, al naargelang het hoogste van de beide bedragen. 5% op de afkoopwaarde De uitstapkosten bedragen ofwel 75 euro geïndexeerd ofwel 5% van de poliswaarde, al naargelang het hoogste van de beide bedragen.
Gratis uitstapmogelijkheden
 • Geen afkoopkosten in de laatste vijf jaar.
 • Geen uitstapkosten bij overlijden van de verzekerde.
 • Geen afkoopkosten in de laatste vijf jaar of bij uitstap na afhouding van de taks op het langetermijnsparen.
 • Geen uitstapkosten bij overlijden van de verzekerde.
 • Pensioendeel: geen uitstapkost gedurende de laatste vijf jaar voor de uitbetaling van het pensioenkapitaal.
 • Uitvaartdeel: degressief, 5, 4, 3, 2, 1% gedurende de laatste 5 jaar voor de 90e verjaardag. Vanaf dan 0%.
Gewaarborgd rendement Ja, per storting tot het einde van het contract Neen, afhankelijk van de prestaties van de beleggingsfondsen. Ja, per storting tot de tussentijdse vervaldag 
Commerciële fiche Productfiche Save 3 Productfiche DVV Life Pension Dynamic  Productfiche DVV Life Cover Pack
  Financiële informatiefiche Save 3

Financiële informatiefiche langetermijnsparen
Financiële informatiefiche pensioensparen
Beheersreglement
Tak 23-fondsen

 

Financiële informatiefiche DVV Life Cover Pack
  Voorwaarden Voorwaarden Voorwaarden
 1. Save 3 is een flexibele levensverzekering van tak 21 met maximaal 6% instapkosten en met een minimale looptijd van 10 jaar en met einddatum ten vroegste op de 65e verjaardag van de verzekerde.
 2. DVV Life Pension Dynamic is een levensverzekering van tak 23 met maximaal 6% instapkosten en met een minimale looptijd van 10 jaar en met einddatum ten vroegste op de 65e verjaardag van de verzekerde. De waarde van de fondsen kan schommelen omdat het aandelen of obligaties zijn. De opbrengst is gekoppeld aan de prestaties van het fonds of de fondsen die u gekozen hebt. Het kapitaal en het rendement zijn dus niet gegarandeerd. Het financiële risico wordt volledig door jou gedragen.
 3. DVV Life Cover Pack is een levensverzekering van tak 21 met maximaal 6% instapkosten en met een minimale looptijd van 10 jaar.
 • Sommige omstandigheden van overlijden worden niet gedekt door de facultatieve overlijdensdekking. De prestaties worden dan beperkt tot de uitbetaling van de poliswaarde: bijvoorbeeld zelfmoord in het eerste jaar van de dekking of overlijden door alcoholisme of misbruik van geneesmiddelen.
 • De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van de verzekeringnemer en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn. Als je een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet je rekening houden met een taks op de uitkering.
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

Save 3, Life Pension Dynamic en Life Cover Pack zijn verzekeringsproducten van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent