• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

5 tips voor gladde wegen

Rijden op gladde wegen: zo houdt u het veilig

Sneeuw en ijs zorgen voor meer ongevallen. Voorzichtig zijn is dus de boodschap. Geen idee hoe u het best rijdt op gladde wegen? Check onze tips om de risico’s te beperken.

5 tips om veilig te rijden als het glad is

  1. Hou de waarschuwingen van het KMI in de gaten en ga indien mogelijk niet de baan op als de voorspellingen slecht zijn.
  2. Zorg dat u winterbanden hebt. Die geven extra grip en zorgen voor een kortere remafstand. Zodra de temperaturen een aantal dagen onder de 7 graden dalen, is het slim om winterbanden op te leggen.
  3. Rijd langzaam op gladde wegen en rem in geen geval. Vooral in bochten, op bruggen of kruispunten moet u extra voorzichtig zijn.
  4. Pas uw rijstijl aan: rijd constant en houd nog meer afstand dan normaal. Rem op de motor om langzaam te vertragen.
  5. Probeer niet te panikeren als uw auto toch zou slippen. Haal uw voet van het gaspedaal en probeer als dat kan niet te remmen. Blijf altijd kijken in de richting waar u naartoe wil (en niet naar de paal bijvoorbeeld die u wil vermijden).

Nog tips nodig? Lees meer over veilig autorijden in de winter.

Ben je een fietsliefhebber?

Lees ook onze tips voor veilig fietsen in de winter.

DVV is er voor u

Geen idee hoe zit het met uw verzekering als u toch een ongeval hebt door de gladde wegen? Uw gewone autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Mobility zal tussenkomen voor de schade van de tegenpartij. Als u helemaal gerust wil zijn, neemt u best ook een full omnium  voor de schade aan uw auto. Contacteer uw DVV-consulent voor meer info. Uw schadeaangifte  kan u bij DVV trouwens eenvoudig online doen.

Gepubliceerd op 15/04/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent