• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

5 tips voor gladde wegen

Rijden op gladde wegen: zo houd je het veilig

Sneeuw en ijs zorgen voor meer ongevallen. Voorzichtig zijn is dus de boodschap. Geen idee hoe je het best rijdt op gladde wegen? Check onze tips om de risico’s te beperken.

5 tips om veilig te rijden als het glad is

  1. Houd de waarschuwingen van het KMI in de gaten en ga indien mogelijk niet de baan op als de voorspellingen slecht zijn.
  2. Zorg dat je winterbanden hebt. Die geven extra grip en zorgen voor een kortere remafstand. Zodra de temperaturen een aantal dagen onder de 7 graden dalen, is het slim om winterbanden op te leggen.
  3. Rijd langzaam op gladde wegen en rem in geen geval. Vooral in bochten, op bruggen of kruispunten moet je extra voorzichtig zijn.
  4. Pas je rijstijl aan: rijd constant en houd nog meer afstand dan normaal. Rem op de motor om langzaam te vertragen.
  5. Probeer niet te panikeren als je auto toch zou slippen. Haal je voet van het gaspedaal en probeer als dat kan niet te remmen. Blijf altijd kijken in de richting waar je naartoe wil (en niet naar de paal bijvoorbeeld die je wilt vermijden).

Nog tips nodig? Lees meer over veilig autorijden in de winter.

Ben je een fietsliefhebber?

Lees ook onze tips voor veilig fietsen in de winter.

DVV is er voor je

Geen idee hoe zit het met je verzekering als je toch een ongeval hebt door de gladde wegen? Je gewone autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Mobility zal tussenkomen voor de schade van de tegenpartij. Als je helemaal gerust wilt zijn, neem je best ook een full omnium  voor de schade aan je auto. Contacteer je DVV-consulent voor meer info. Je schadeaangifte kan je bij DVV trouwens eenvoudig online doen.

Gepubliceerd op 15/04/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent