• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Financiële gevolgen van rijden onder invloed

4 financiële gevolgen van rijden onder invloed van alcohol

Rijden onder invloed zorgt voor veel menselijke ellende. Maar dat niet alleen. Ook op financieel vlak zijn de gevolgen aanzienlijk. We zetten ze voor je op een rij:

1. Zware boete en gerechtelijke veroordeling

Je zit dronken achter het stuur en veroorzaak je een ongeval? Dan riskeer je een serieuze boete (maximaal 12.000 euro) en rijverbod. Je kan ook veroordeeld worden voor onvrijwillige slagen en verwondingen.

2. Schadevergoeding voor de slachtoffers

Je verzekeraar kan recht op verhaal uitoefenen bij een ongeval onder invloed. Dat betekent dat hij alle vergoedingen kan terugeisen die hij betaalde aan de slachtoffers (tot 31.000 euro).

3. Eigen schade niet terugbetaald

Heb je een optie die eigen schade dekt of heb je een omnium? Jammer, maar schade aan je eigen auto wordt niet vergoed als je in dronken staat een ongeval veroorzaakt.

4. Hogere bonus-malus

Bij een ongeval in fout stijgt je bonus-malus en zal je dus meer betalen voor je autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid.

Vraag advies aan een DVV-consulent

Op zoek naar een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid of een omniumverzekering? Ga langs bij een DVV-consulent in je buurt voor meer informatie.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent