• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Hoe vermijd je een lege batterij in de winter?

4 tips om de levensduur van je autobatterij in de winter te verlengen

Start je auto moeilijk? Dan is dat misschien door de batterij. Die heeft het lastig als het koud is of als je auto lang stil staat. Maar het is winter en misschien moet je zoals velen vanuit thuis werken. Je batterij heeft het dus zwaar te verduren. Ontdek hoe je vermijdt dat je batterij leeg loopt en hoe je start zonder de batterij te veel te belasten. 

1. Doe regelmatig een ritje

Stond je  auto al een hele tijd stil? Of heb je hem lang niet gebruikt omdat je telewerkt? Dan is het mogelijk dat je batterij bijna leeg is. Om dat te vermijden, is een rit van een kwartier al voldoende (liefst zo’n 25 km zonder onderbreking). Doe dat verschillende keren per week. Weet wel dat korte trajecten meer vragen van de batterij en dat ze op die manier niet volledig opgeladen wordt. Om goed te kunnen starten, moet je batterij minstens driekwart opgeladen zijn.

2. Zet je auto binnen

Als er één seizoen is waarin je auto het verdient om in de garage te ‘slapen’, is het de winter. Als je hem elke avond binnen zet, dan kan je batterijproblemen voorkomen. Heb je geen garage of carport? Dan kan je een zeil op je auto leggen om de batterij te beschermen.
 

3. Belast je batterij zo weinig mogelijk bij het starten

Zet de radio, GPS, verwarming, ontvriessysteem en andere energieverslindende systemen af als je vertrekt. Start de motor niet meteen? Duw dan het koppelingspedaal in en probeer verschillende keren kort te starten in plaats van één leer lang. Anders riskeer je de motor te verdrinken... Laat je motor ook niet draaien (dat is trouwens verboden). 
 

4. Laat je batterij controleren

Als je batterij problemen heeft, dan doe je beter een controle bij een specialist. Misschien laat je beter een andere batterij installeren? Je batterij heeft ook niet het eeuwige leven...

Doe een beroep op de bijstand bij pech (met de accu van je auto)

Kies voor de optie Assistance van je Mobility-autoverzekering. Dan ben je verzekerd bij pech onderweg in België en in het buitenland.

Gepubliceerd op 27/01/2021

Goed om te weten

  • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is wettelijk verplicht. Ze wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade je DVV-consulent je dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan je dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent