• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

In de auto met je huisdier

Veilig rijden met je huisdier

Ga je met je kat of hond de baan op? Reis je naar het buitenland met je huisdier? Met een beetje voorbereiding is dat geen probleem! We verzamelden een aantal handige tips om de reis voor jou en Minoes of Billy veilig en comfortabel te houden.

Enkele voorzorgsmaatregelen voor je vertrek

  • Beperk je tot korte afstanden als Minoes of Billy niet gewoon zijn om te reizen.
  • Vraag je dierenarts om een middel tegen reisziekte.
  • Geef je dier geen eten vanaf vier uur voor je vertrek.
  • Zet de reismand of bench op voorhand in je woonkamer zodat je huisdier ermee vertrouwd kan worden.

Veilig in de auto met je huisdier

Zorg dat je huisdier je niet kan hinderen en geen gevaar oplevert voor de passagiers. Een kat moet in een reismand reizen. Maak de mand vast in de bagageruimte van je wagen (als je een break, SUV of monospace hebt) of zet het op de grond tussen de voor- en achterzetel.

Een bench is ideaal om je hond te vervoeren, hoewel er ook andere mogelijkheden zijn. Rustig op de achterbank met een speciale riem of in de koffer met een tussenschot kan ook. Zet je het raam open om frisse lucht binnen te laten? Zorg dat je hond er zijn kop niet kan door steken. Laat ook nooit je kat of hond alleen achter in een geparkeerde auto.

Denk aan het comfort van je huisdier in de auto

Om te vermijden dat je dier zich verveelt of jankt tijdens het traject, denk je best aan zijn comfort. Voorzie water (zeker geen eten) en hun favoriete deken of knuffel. Neem ook regelmatig een pauze. Een stop van een kwartier om de twee uur is een goed gemiddelde.

Formaliteiten als je naar het buitenland gaat

In principe is een Europees paspoort met het overzicht van de vaccinaties en een microchip nodig. Je dierenarts kan je meer informatie geven. Weet ook dat elk land zijn eigen regels heeft voor het vervoeren van dieren. Check dus zeker op voorhand of je andere documenten nodig hebt en of er speciale regels zijn. In Duitsland bijvoorbeeld riskeer je een boete als je hond niet vastgemaakt is op de achterbank of in de koffer.

Wat als je een ongeval hebt als je huisdier in de auto zit?

Is je huisdier gewond bij een verkeersongeval? Je autoverzekering zal niet tussenkomen. Wettelijk wordt een dier namelijk als handelswaar gezien. Als je daarentegen intekent op DVV Assistance kan je in de volgende gevallen rekenen op je verzekering:

  • Ziekte of ongeval van je hond of kat die meereist naar het buitenland: we vergoeden tot 65 euro aan dierenartskosten.
  • Overlijden of repatriëring van een verzekerde: we nemen de terugkeer van het dier ten laste.

DVV is er voor je

Het is niet altijd simpel om met een dier te reizen, maar met onze tips zorg je voor meer veiligheid voor iedereen. Heb je nog vragen over je autoverzekering Mobility? Contacteer je DVV-consulent.

Goed om te weten

Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. DVV Assistance wordt afgesloten voor één jaar en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd.  Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga langs bij een  DVV-consulent of bekijk hier:

Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat ke kennis neemt van deze documenten.

De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293 - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Gepubliceerd op 27/01/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent