• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Wat is een bestuurdersverzekering?

De bestuurdersverzekering

De enige autoverzekering die wettelijk verplicht is, is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. Die BA-autoverzekering moet ervoor zorgen dat je, bij een ongeval in fout, de lichamelijke en materiële schade die je met je wagen veroorzaakt aan anderen kan betalen. De lichamelijke schade van de passagiers in je wagen is dus ook verzekerd, want jij bent daarvoor aansprakelijk. Je eigen lichamelijke schade als bestuurder is echter niet verzekerd met een BA-autoverzekering. Daarvoor moet je een bestuurdersverzekering nemen. Die zorgt ervoor dat de lichamelijke schade die je oploopt na een ongeval in fout, en de financiële gevolgen daarvan (zoals inkomensverlies), vergoed worden. Denk maar aan de medische kosten en ziekenhuisopname, en de gevolgen van tijdelijke of blijvende invaliditeit, overlijden en arbeidsongeschiktheid. 

Wie is verzekerd met mijn bestuurdersverzekering?

Bij DVV verzekert de waarborg Bestuurder van de autoverzekering Mobility de bestuurder van je auto, ook als jij dat zelf niet bent. Rijdt je partner, buurman, vriend, kennis, … met je wagen? Dan is ook hun lichamelijke schade verzekerd op voorwaarde dat ze een geldig rijbewijs hebben en jij toestemming hebt gegeven om met je wagen te rijden. 

Is een bestuurdersverzekering verplicht?

Neen. Je bent wettelijk niet verplicht om jezelf als bestuurder te verzekeren voor ongevallen. Maar het is wel aangeraden. 

Hoeveel kost een bestuurdersverzekering?

De kost van een bestuurdersverzekering verschilt van verzekeraar tot verzekeraar. Daarnaast kan de prijs ook afhangen van verschillende factoren (je leeftijd, rij-ervaring, de motorisatie van je wagen, …). De prijs kan ook vast of variabel zijn, afhankelijk van het verzekerde kapitaal.

De verzekering Verkeer van DVV: meer dan zomaar een bestuurdersverzekering

Je kan je verzekeren tegen lichamelijke letsels als bestuurder van je wagen, maar wat als je met de fiets of step rijdt? Of met de motor? Of wanneer je te voet bent? Met de verzekering Verkeer van DVV kan je jezelf en al je gezinsleden verzekeren voor lichamelijke letsels na een verkeersongeval.

Gepubliceerd op 30/05/2023

  • De autoverzekeringen Mobility kan worden aangevuld met de waarborg Bestuurder.
  • Zowel voor de autoverzekering Mobility als voor de verzekering Verkeer, zijn onder andere uitgesloten: de lichamelijke ongevallen door dronkenschap van een verzekerde, zelfmoord of poging tot zelfmoord van een verzekerde, roekeloze daden, weddenschappen, uitdagingen van een verzekerde of ongevallen opzettelijk veroorzaakt door een verzekerde of een begunstigde.
  • De autoverzekering Mobility en de verzekering Verkeer worden afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. De verzekeringscontracten zijn onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

voor de autoverzekering Mobility:

voor de verzekering Verkeer:

Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat je kennis neemt van deze documenten.

De autoverzekering Mobility en de verzekering Verkeer zijn verzekeringsproducten van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent