• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

auto

Wat is een omniumverzekering en wanneer kies je ervoor?

Omniumverzekering: ja of neen?

Een omniumverzekering vergoedt de schade aan je eigen auto, een gewone autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid niet. Niet zeker of een omnium loont? Lees ons advies.

Wanneer komt omnium tussen?

Een omniumverzekering komt tussen voor schade aan je eigen auto. Je hebt de keuze uit twee soorten omnium met een minder of meer uitgebreide dekking:

  Mini Omnium Full Omnium
Brand
Diefstal
Glasbreuk
Natuurramp
Aanrijding met een dier
Schade aan je auto die je zelf vervoorzaak hebt ('eigen schade')

Wanneer is het slim om een Full Omnium te nemen?

Hebt je net een nieuwe auto gekocht? Dan is het altijd verstandig om een omniumverzekering af te sluiten. Praktisch alle risico’s zijn dan gedekt. Meestal wordt aangeraden om voor dezelfde periode een omnium te nemen als je autolening loopt. Zo’n drie à vijf jaar dus. Meer info.

Wanneer kies je voor een Mini Omnium?

Rij je met een recente tweedehandsauto of een auto die meer dan vijf jaar oud is? Dan kan je overschakelen naar een kleine omnium die een stuk goedkoper is. Ongelukken in fout zijn dan niet meer vergoed, maar brand, diefstal, glasbreuk enz. wel. Meer info.

Is je auto meer dan 10 jaar oud?

Dan is het niet meer interessant om een omniumverzekering te nemen. Uiteraard ben je wel nog altijd verplicht om een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid te nemen.

Je DVV-consulent helpt je!

Op zoek naar info of advies over de omniumverzekering of de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid? Ga langs bij een DVV-consulent in jouw buurt. Zij of hij beantwoordt graag je vragen. 

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent