• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Auto

Wat is een groene kaart?

Digitaal of op papier

Groene kaart: je verzekeringskaart

Een groene kaart of ‘internationale motorrijtuigverzekeringskaart’ is een document dat bewijst dat je een autoverzekering hebt afgesloten. Bij een controle door de politie en bij de keuring zal je de groene kaart moeten voorleggen. Bewaar het document dus altijd in je auto.

Waarom spreken we van een groene kaart?

De officiële naam van het document is ‘internationale motorrijtuigverzekeringskaart’. Vroeger werd het op groen papier afgedrukt en was het makkelijk herkenbaar. Sinds 1 juli 2020 is het niet langer groen, maar wit papier . Het is namelijk de bedoeling dat alle verzekeraars het document in de loop van 2021 digitaliseren. 

Hoe krijg je een groene kaart?

Je consulent zal je een groene kaart bezorgen als je je premie betaald hebt. Controleer regelmatig of je groene kaart nog geldig is.

==> DVV verzekeringen is bezig met de digitalisatie van alle groene kaarten van zijn klanten sinds maart 2021. Het is dus mogelijk dat je je groene kaart ook al vindt in MyDVV. Is dat nog niet het geval? Geen paniek. Je consulent blijft beschikbaar voor alle vragen over je groene kaart.

Waar is een groene kaart geldig?

De groene kaart is geldig in alle landen die op je kaart vermeld staan. Je verzekering zal daar net zoals in België tussenkomen om de tegenpartij te vergoeden als je bij een ongeval aansprakelijk bent. Staat je vakantiebestemming niet op je groene kaart? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Welke gegevens staan op een groene kaart?

Op de groene kaart vind je de gegevens van je autoverzekering en je auto:

 • je naam en adres
 • je nummerplaat
 • gegevens van je  wagen
 • geldigheidsperiode
 • gegevens van je verzekeraar
 • dekkingsgebied

Moet ik een papieren versie van de groene kaart in mijn auto hebben?

Als je groene kaart digitaal geworden is, vraag je je misschien af of je nog altijd een papieren versie moet hebben in je auto. Weet dat het altijd beter is om een gedrukte versie van het document bij te hebben. Vooral als je naar het buitenland gaat of niet zeker weet of je een stabiele internetverbinding zal hebben.

Wat als je je groene kaart kwijt bent?

Als je nog een papieren groene kaart hebt en die nog niet gedigitaliseerd is, dan neem je het best contact op met je DVV-consulent. Je ontvangt dan een duplicaat.
Als je groene kaart ondertussen gedigitaliseerd is, kan je het document vinden in MyDVV. Je kan dan makkelijk een duplicaat afdrukken. Weet dat ook je consulent voor je klaar staat om je een duplicaat te bezorgen.

DVV is er voor je

Heb je vragen over je  groene kaart of heb je een duplicaat nodig? Contacteer je DVV-consulent.

Gepubliceerd op 19/03/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent