• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Wat is een groene kaart?

Digitaal of op papier

Groene kaart: uw verzekeringskaart

Een groene kaart of ‘internationale motorrijtuigverzekeringskaart’ is een document dat bewijst dat u een autoverzekering hebt afgesloten. Bij een controle door de politie en bij de keuring zal u de groene kaart moeten voorleggen. Bewaar het document dus altijd in uw auto.

Waarom spreken we van een groene kaart?

De officiële naam van het document is ‘internationale motorrijtuigverzekeringskaart’. Vroeger werd het op groen papier afgedrukt en was het makkelijk herkenbaar. Sinds 1 juli 2020 is het niet langer groen, maar wit papier . Het is namelijk de bedoeling dat alle verzekeraars het document in de loop van 2021 digitaliseren. 

Hoe krijgt u een groene kaart?

Uw consulent zal u een groene kaart bezorgen als u uw premie betaald hebt. Controleer regelmatig of uw groene kaart nog geldig is.

==> DVV verzekeringen is bezig met de digitalisatie van alle groene kaarten van zijn klanten sinds maart 2021. Het is dus mogelijk dat u uw groene kaart ook al vindt in MyDVV. Is dat nog niet het geval? Geen paniek. Uw consulent blijft beschikbaar voor alle vragen over uw groene kaart.

Waar is een groene kaart geldig?

De groene kaart is geldig in alle landen die op uw kaart vermeld staan. Uw verzekering zal daar net zoals in België tussenkomen om de tegenpartij te vergoeden als u bij een ongeval aansprakelijk bent. Staat uw vakantiebestemming niet op uw groene kaart? Neem dan contact op met uw verzekeraar.

Welke gegevens staan op een groene kaart?

Op de groene kaart vindt u de gegevens van uw autoverzekering en uw auto:

  • uw naam en adres
  • uw nummerplaat
  • gegevens van uw wagen
  • geldigheidsperiode
  • gegevens van uw verzekeraar
  • dekkingsgebied

Moet ik een papieren versie van de groene kaart in mijn auto hebben?

Als uw groene kaart digitaal geworden is, vraagt u zich misschien af of u nog altijd een papieren versie moet hebben in uw auto. Weet dat het altijd beter is om een gedrukte versie van het document bij te hebben. Vooral als u naar het buitenland gaat of niet zeker weet of u een stabiele internetverbinding zal hebben.

Wat als u uw groene kaart kwijt bent?

Als u nog een papieren groene kaart hebt en die nog niet gedigitaliseerd is, dan neemt u het best contact op met uw DVV-consulent. U ontvangt dan een duplicaat.
Als uw groene kaart ondertussen gedigitaliseerd is, kan u het document vinden in MyDVV. U kan dan makkelijk een duplicaat afdrukken. Weet dat ook uw consulent voor u klaar staat om u een duplicaat te bezorgen.

DVV is er voor u

Hebt u vragen over uw groene kaart of hebt u een duplicaat nodig? Contacteer uw DVV-consulent.

Gepubliceerd op 19/03/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent