• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Fiets en motor

5 apps voor motorrijders

Welke apps zijn handig voor motards?

Op de motor stappen is genieten van totale vrijheid. Zeker als je de juiste apps hebt op je smartphone. We zetten er enkele voor je op een rij. 

5 niet te missen apps voor motorfanaten

Laat je inspireren door ons overzicht:

  1. Voor je motornavigatie kan je natuurlijk de klassieke Google Maps of Waze gebruiken. Houd je van stevig bochtenwerk? Dan is Calimoto net wat je zoekt. De app is ontwikkeld onder het motto ‘no more straight roads’. Je kan er je route berekenen en onderweg bijvoorbeeld tankstations, campings of restaurants vinden. Elke route krijgt een score voor het bochtenwerk dat erbij komt kijken.
  2. Wil je inspiratie opdoen voor je volgende heerlijke motorritje of toertocht? Dan zijn er bijvoorbeeld ook de apps RouteYou of Wikiloc. Bekijk zeker ook onze tips voor 5 mooie motorroutes door België.
  3. Voor de goedkope[LVW2] re tankstations is er jammer genoeg geen app, maar wel de website carbu.com.
  4. Voor je veiligheid is er Liberty Rider. Die app heeft een valdetectiefunctie en zal de hulpdiensten verwittigen in geval van nood. Daarnaast kan de app ook andere dingen zoals je ritten delen en je laten volgen in realtime zodat je partner een oogje in het zeil kan houden als je onderweg bent. Ook voor je volgende motortochten kan je er inspiratie opdoen.
  5. Een weer-app heb je uiteraard ook nodig als motorrijder. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de officiële app van het KMI of voor Buienradar.

Tip: vergeet ook je achtergrondmuziek niet. Maak een heerlijke motorplaylist (met bijvoorbeeld Ace of Spades van Motörhead en Roadhouse Blues van The Doors) en cruisen maar!

Op zoek naar een goede verzekering als motorrijder?

Weet dat je bij DVV verzekeringen tot 70% korting krijgt op je motorverzekering als je auto al verzekerd is bij ons.

Bereken je prijs

Gepubliceerd op 17/11/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent