• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Fiets en motor

5 handige fiets apps

5 slimme fietsapps

Je bent een fervent fietser? Met onze handige apps voor het weer, fietsroutes, gps, statistieken enz. wordt het vast nog meer genieten. 

1. Fietsknooppunten

Met Vlaanderen Fietsland heb je alle Vlaamse fietsknooppunten altijd op zak. Handig om mobiel routes te plannen of routes te importeren vanuit de online routeplanner. Mooi meegenomen: deze app is volledig gratis. Met een abonnement van 3,99 euro per jaar krijg je er enkele extra functies bovenop. Je kan dan alle routes voor offline gebruik downloaden en ook stemnavigatie is mogelijk. Beschikbaar voor iPhone- en Android-gebruikers. 

2. Strava

Houd je van een sportieve uitdaging? De app Strava is er voor je! Je kan je prestaties (calorieverbruik, afstand, snelheid, niveauverschil enz.) meten, registreren, delen en vergelijken. Gebruik hem ook om mee te doen aan uitdagingen, je te meten met vrienden en nieuwe routes te ontdekken. Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

3. Ride with GPS

Op zoek naar een gratis fietscomputer? Download Ride with GPS, de app voor navigatie en prestatiemeting (snelheid, hartslag enz.). Ben je al fan van de fiets-gps van Garmin? Weet dan dat deze app zelfstandig kan werken of samen met je Garmin. Gratis beschikbaar (in het Engels) voor iOS en Android.

4. Buienalarm

Niets vervelender dan plots een stevige regenbui over je heen krijgen als je op fietstocht bent… De app Buienalarm waarschuwt je bijna in realtime als er buien op komst zijn via een melding, een trilling of een geluid. Je kan ook vooraf de kaart met voorspellingen raadplegen. Gratis beschikbaar voor iOS en Android.

5. Size my bike

Wil je een nieuwe fiets kopen of je houding op je fiets verbeteren? De app Size my bike bestudeert je lichaamsbouw zodat je fiets goed is afgestemd op je prestaties en je comfort. Je definieert je lichaamsbouw op basis van zes metingen en de app berekent de juiste maten van je fiets of mountainbike. Beschikbaar voor iOS (3,49 euro).

We zijn er voor je!

Wil je je nieuwe fiets goed beschermen? Denk er dan aan om een Fietsverzekering te nemen. Vragen? Je DVV-consulent helpt je graag met informatie en advies om goed verzekerd de baan op te gaan.

Goed om te weten

  • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
  • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
  • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Geüpdatet op 06/03/2023

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent