• MyDVV

Fiets en motor

Uw fiets omnium verzekerd

Fietsverzekering Omnium

Wat dekt een fietsomniumverzekering?

De fietsomnium van DVV verzekeringen vergoedt diefstal en materiële schade door een ongeval, een val of een poging tot diefstal. Wereldwijd, dus ook als u op reis bent.

Diefstal of poging tot diefstal
Wordt uw fiets gestolen of is hij beschadigd na een poging tot diefstal? Dan betalen we u terug. U kan dan volledig zelf kiezen welke fiets u ermee koopt. Natuurlijk vragen wij wel dat u goed zorg draagt voor uw fiets:

  • Sluit uw fiets met een stevig slot (aan een vast voorwerp als het om een mountainbike of racefiets gaat).
  • Laat uw sleutel ook nooit zomaar rondslingeren.

Wordt uw fiets toch gestolen? Doe zeker aangifte bij de lokale politie, want u hebt die aangifte nodig voor uw dossier.

Materiële schade
Is uw fiets beschadigd door een val, een daad van vandalisme of een ander ongeval? Dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • schade hoger dan 100 euro: we betalen alles terug zonder dat u franchise betaalt.
  • schade lager dan 100 euro: DVV verzekeringen komt niet tussen.

Daarbovenop ontvangt u een vergoeding van 5 euro per dag gedurende max. 3 dagen om een andere fiets te huren. Hebt u een e-bike? Dan bedraagt de vergoeding 8,50 euro per dag.

Belangrijk om te weten
Een fietsomnium is mogelijk voor de meeste fietsen, zelfs elektrische fietsen (tot 25 km/u). Meer nog: nieuwe tubes, speciale zadels of andere vaste accessoires kan u mee verzekeren.
Weet wel dat we net zoals bij de omnium van uw auto rekening houden met een waardevermindering (1,25% per maand vanaf de 13e maand na de datum van aankoop). Bij diefstal of poging tot diefstal zullen we bij de terugbetaling dus rekening houden met deze waardevermindering.

Voorwaarden
Uw fiets mag maximaal 1 jaar oud zijn om deze fietsverzekering te kunnen afsluiten.

Uitsluitingen en beperkingen:

 
  • U kan een omniumverzekering nemen voor all-terrain-bikes (ATB), mountainbikes, pedelec-fietsen en e-bikes (max. 25 km/u), racefietsen en stadsfietsen. Andere fietsen zoals bakfietsen of plooifietsen kunnen niet verzekerd worden. 
  • Niet verzekerd zijn afneembare accessoires (zoals fiets-gps), deelname aan wielerwedstrijden en slijtage van de fiets.
  • Wij bieden geen bijstand en vergoeden geen schade als de schade al bestond voor de ingangsdatum van deze verzekering. Ook bij opzet, grove schuld of nalatigheid komen we niet tussen.

Goed om te weten:

  • Deze fietsverzekering is een verzekeringsproduct van AGA International SA, Belgian Branch. Bekijk de voorwaarden (eigen risico, gedekte goederen, limieten van de dekking enz.) en lees de commerciële fiche, het informatiedocument over het verzekeringsproduct (IPID) of ga langs bij een DVV-consulent. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
  • Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht, heeft een duurtijd van 1 jaar en is stilzwijgend verlengbaar tot de fiets 5 jaar oud is of u slachtoffer bent van een totaal verlies.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent