• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Fiets en motor

Verzekering voor je elektrische fiets

Fietsverzekering

Bijstand in heel Europa, zelfs voor een platte batterij

All-in-one verzekeringspakket met waarborgen Diefstal, Materiële Schade en Bijstand

Verzekerd in de hele wereld voor Diefstal en Materiële Schade

Waarom je elektrische fiets verzekeren*?

Heb je veel geld uitgegeven aan je elektrische fiets? Dan wil je vast niet dat je investering in rook opgaat als je fiets gestolen of beschadigd wordt door een val.

Met de Fietsverzekering van DVV is diefstal gedekt, of het nu op straat is, in je jgarage, op het fietsrek van je auto of bij een fietsjacking.

Je fiets mag maximaal één jaar oud zijn om deze verzekering te kunnen afsluiten.

Ben je een trouwe klant**? Dan verzekeren we je fiets tot drie jaar na aankoop. Je geniet ook van 50% korting op de prijs van de Bijstand.

Welke waarborgen omvat dit Fietsverzekeringspakket?

 
 • Diefstal: DVV vergoed je in geval van diefstal. Als je fiets minder dan twee jaar oud is, vergoeden we de volledige aankoopwaarde.
 • Materiële Schade: je fiets is beschadigd door een val, ongeval, vandalisme of poging tot diefstal? DVV verzekeringen vergoedt de herstellingskosten na aftrek van een kleine franchise. Als je fiets niet meer hersteld kan worden, betalen we de schadevergoeding in functie van de leeftijd van je fiets!
 • Bijstand: in geval van panne, ongeval, vandalisme of zelfs diefstal. We komen je helpen, maximaal drie keer per jaar in heel geografisch Europa (zodra je meer dan 1 km van je woonplaats verwijderd bent). Bij een trauma bieden we ook psychologische bijstand.

Ontdek meer

Toebehoren

Hebt je extra toebehoren gekocht (bagagedrager, fietsstoeltje, fietstassen, fiets-GPS, fietscomputer, fietskar...)? Bij DVV kan je ze ook verzekeren.

/!\ Een slot is verplicht om de fietsverzekering af te sluiten. Ontdek meer.

Heb je vragen over de fietsverzekering?

De aankoop van een elektrische fiets is gewoonlijk vrij duur en helaas zijn er steeds meer diefstallen. Het is niet verplicht om je elektrische fiets te verzekeren, maar het wordt toch sterk aangeraden om je aankoop te beschermen. Zo ben je gedekt tegen diefstal en materiële schade.

Je kunt rekenen op DVV zodra je niet meer in staat bent om je weg voort te zetten, ook bij een batterijprobleem. Kan de schade niet meteen worden hersteld? Geen probleem, we brengen je naar huis of naar een fietshersteller en nemen ook je elektrische fiets, je bagage en de persoon die je vergezelt mee.

Je elektrische fiets is dag en nacht verzekerd, zowel binnen als buiten. Of je fiets nu werd gestolen op straat, in een fietsstalling of in je garage, DVV komt tegemoet indien je je elektrische fiets met een gecertificeerd slot hebt vastgemaakt.

Ja, DVV vergoedt de kosten voor de herstelling van je fiets met inachtneming van een franchise van 50 euro. Is je elektrische fiets niet meer te herstellen? DVV vergoedt je, rekening houdend met de ouderdom van je fiets. In geval van totaal verlies behoudt je fiets gedurende de eerste twee jaar zijn aankoopwaarde.

Reis zonder zorgen met je elektrische fiets! De fietsverzekering van DVV biedt je wereldwijd dekking tegen diefstal en materiële schade. Als je bijstand nodig hebt, depanneren we je in heel Europa.

Is je slot geblokkeerd? Heb je je sleutels verloren? Met de fietsverzekering van DVV geniet je bijstand in heel geografisch Europa (zodra je 1 km van je woonplaats verwijderd bent).

Ja, ook de accessoires van je elektrische fiets kunnen worden gedekt door de verzekering voor je elektrische fiets.

Om een DVV-fietsverzekering aan te gaan, mag je elektrische fiets maximaal 1 jaar oud zijn. Trouwe klanten** kunnen hun fiets tot 3 jaar na aankoop laten verzekeren.

Franchise

 • Waarborg Diefstal
  Voor een elektrische racefiets of elektrische mountainbike bedraagt de franchise 500 euro. Voor alle andere soorten elektrische fietsen is er geen franchise in geval van diefstal.
 • Waarborg Materiële Schade
  Voor een elektrische racefiets of een elektrische mountainbike bedraagt de franchise 125 euro bij een herstelling (500 euro bij totaalverlies). Voor alle andere soorten elektrische fietsen is de franchise 50 euro in geval van een herstelling (0 euro bij totaalverlies). 

Uitsluitingen en beperkingen

 • De Fietsverzekering van DVV dekt alle types fietsen, al dan niet elektrisch, die zelfstandig (dus zonder te trappen) een maximale snelheid behalen van 25 km/u, met name stadsfietsen, plooifietsen, bakfietsen, racefietsen, mountainbikes, maar ook Speed Pedelecs en gemotoriseerde voortbewegingstoestellen zoals hoverboards, segways of elektrische steps.
 • De Fietsverzekering van DVV kan niet worden afgesloten voor een voertuig dat onderworpen is aan de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid voor motorvoertuigen.
 • De Fietsverzekering van DVV biedt geen dekking voor huur- of leasefietsen of fietsen die gebruikt worden voor betaald vervoer van personen of voor transport van goederen (bv. bezorgdiensten).
 • We bieden geen bijstand en betalen geen schadevergoeding als de schade al bestond voor de verzekering werd afgesloten. We vergoeden evenmin in geval van opzettelijke schade.
 • Je fiets en de verzekerde accessoires verminderen in waarde na verloop van tijd. Daarom houdt DVV verzekeringen rekening met een waardeverlies van 1,5% per verstreken maand vanaf de 25e maand na de aankoopdatum, met een maximale waardevermindering van 80%. Je fiets behoudt dus de eerste twee jaar zijn aankoopwaarde!
 • De Fietsverzekering is geen onderhoudscontract. Slijtage van de remmen of andere stukken is dus niet gedekt. Schade aan banden of de batterij zijn evenmin gedekt, behalve als die veroorzaakt is in combinatie met andere gedekte schade.
 • Als de fiets onbewaakt wordt achtergelaten, moet hij aan een vast bevestigingspunt worden vastgemaakt met een gecertificeerd slot ART 2 sterren of Sold Secure Gold/Silver. Onder bevestigingspunt verstaan we een vast, onbeweeglijk en onbeweegbaar deel, in steen, metaal of hout en waarvan de fiets niet los kan komen of losgemaakt kan worden, zelfs niet door hem op te tillen.
 • Buiten de Benelux kunnen we de pechverhelping ter plaatse niet garanderen maar wel je vervoer naar een nabijgelegen plaats (verblijfplaats, bestemming van de dag of een hersteller).
 • * De fiets mag de snelheid van 25 km/h niet overschrijden door de kracht van de motor alleen (zonder trapondersteuning).
 • ** Je hebt minstens één contract bij DVV in drie van de volgende vier types verzekeringen: auto, woning, familiale en leven.
 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent