• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Gezin

Belastingaangifte te laat ingediend?

Belastingaangifte te laat indienen: beter niet

Bent u te laat met uw belastingaangifte? Dan riskeert u een forse boete. Zorg dat u uw aangifte via Tax-on-web op tijd indient.

Wat als uw aangifte niet op tijd binnen is?

Als u niet op tijd bent, krijgt u standaard een boete die varieert van 50 euro (als het de eerste keer is) tot 1.250 euro. De fiscus past een nultolerantie toe, maar stuurt wel eerst een herinneringsbrief. Daarin kan de termijn verlengd worden tot oktober of november. Blijft u volharden in de boosheid? Dan riskeert u andere maatregelen:

  • Aanslag van ambtswege: de fiscus zal dan zelf uw belastingen berekenen op basis van de gegevens die ze kent of vermoedt. Als er volgens u bepaalde elementen niet juist zijn, zal u dat zelf moeten bewijzen.
  • Belastingverhoging: de verhoging kan oplopen van 10% tot 200%. Het precieze percentage hangt af van de omstandigheden rond het niet of niet-tijdig indienen van de aangifte.

In sommige gevallen zijn ook strafrechtelijke sancties van toepassing.

Wat kan u doen als u te laat bent?

Als u uw aangifte laat invullen door een erkend boekhouder, kan u de boel misschien nog redden. Voor zo’n aangifte hebt u meer tijd. U zal dan de boekhouder moeten betalen, maar vermijdt wel een boete of belastingverhoging. 

Wat als uw aangifte niet klopt?

Ook als uw aangifte niet juist of onvolledig is, riskeert u een boete tot 1.250 euro en een belastingverhoging tot 200%.

Hulp nodig?

Ga langs bij uw DVV-consulent voor vrijblijvende fiscale informatie over verzekeringen en woonkredieten.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent