< Terug
Filter
We studeren, gaan alleen wonen, vinden een partner, krijgen kinderen en ga zomaar door. Maar volgen je verzekeringen wel? Drie redenen voor een check.
Lekker eten met vrienden en familie, een toost uitbrengen op het nieuwe jaar, je houdt er vast ook van. Lees onze tips en houd het veilig, ook tijdens de feesten!
Internet en sociale media hebben enorme voordelen. Maar natuurlijk moeten we er soms een beetje mee opletten. In vijf tips zetten we je op de goede weg.
Kost de domiciliëring geld bij DVV? Kan je de datum van inning aanpassen? En wat als er een probleem was met de domiciliëring? We vertellen je er alles over!
Je AssurCard zorgt ervoor dat je ziekenhuisfactuur rechtstreeks wordt afgerekend met DVV verzekeringen. Ontdek wat je moet doen bij een ziekenhuisopname.
Je bent verplicht om de stoep voor je deur sneeuwvrij te houden. Als er iemand uitglijdt net voor je huis, is dat dus jouw verantwoordelijkheid.
Een kind kost gemiddeld 1.334 euro/maand. Dat is niet evident als één van de ouders te vroeg overlijdt. Ontdek hoe je een vangnet voor je kind kan voorzien.
Een gebroken been op de skipiste? Een zware val tijdens het fietsen? De kans op een buitenlandse hospitalisatie is groot. Ontdek wat je moet doen.
Wat moet je meenemen als je in het ziekenhuis wordt opgenomen? Hoe zit het met de financiële aspecten? We helpen je je verblijf in het ziekenhuis optimaal voorbereiden. Lees hier hoe.
Dit jaar zullen de feesten net iets anders zijn. Met een beetje voorbereiding en wat verbeelding zorg je toch voor onvergetelijke feesten. Ontdek onze tips.
Festivalticket op zak? Met al die zon, drank en zakkenrollers zorg je best voor je veiligheid om volop te genieten van het feest en de muziek. Volg onze tips.
Als je een babysit inschakelt, word je wettelijk beschouwd als werkgever. Je hebt dan een arbeidsongevallenverzekering nodig. Ontdek er meer over.
Iedereen zit op sociale media. Hoe regel je wat er met je accounts moet gebeuren als je wegvalt? En wat met die van geliefden als ze overlijden? Ontdek meer.
Je staat er misschien niet bij stil, maar voor het erfrecht word je anders behandeld als je getrouwd bent of samenwoont. We zetten de belangrijkste verschillen op een rij.
Verzekeringsdocumenten, facturen, loonfiches, je gooit ze beter niet meteen weg. Maar hoe lang moet je ze bewaren? Ontdek er meer over.
Als je erft, dan moet je successierechten betalen. Zeker als er geen verwantschap is tussen de overledene en de erfgenaam lopen die hoog op. Ontdek meer.
Als je een zwakke weggebruiker bent, word je extra beschermd door de wet. Maar voor wie geldt het en hoe zit het in elkaar? Ontdek er meer over.
Als je naar het ziekenhuis moet, kom je ziekenfonds tussen. Maar niet voor alle kosten. Daarom nemen veel Belgen een hospitalisatieverzekering. Ontdek meer.
Gaan je kinderen met Halloween op snoepjesstrooptocht? Met deze tips zorg je dat alle spookjes weer veilig in hun bed geraken. Ontdek er meer over.
Voor je het huis van een dierbare leegmaakt, moet de nalatenschap afgehandeld worden. Als je er klaar voor bent, kan je daarna beginnen leegmaken met onze tips.
Een familiale verzekering dekt de schade die jou, je partner, kinderen of huisdieren per ongeluk aan anderen toebrengen. Ontdek of de verzekering wettelijk verplicht is.
Als een dierbare overlijdt, is het vaak een hele klus om de formaliteiten af te handelen. Met de digitale kluis Izimi bespaart je je familieleden een pak zorgen.
Geen recht op betaalde vakantie omdat je niet genoeg werkte het jaar daarvoor? Gelukkig is er zoiets als de jeugd- of aanvullende vakantie. Ontdek meer.
Wil je de waarborgen van de familiale uitbreiden of een gunstiger systeem voor de franchise? Ontdek meer over de optie Pack Familiale Extra.
Wat je kinderen en/of pluskinderen al dan niet kunnen erven, is vastgelegd in het erfrecht. Lees er meer over.
Ga je samenwonen met je nieuwe partner en vormen jullie een nieuw samengesteld gezin? Proficiat! Maar hoe het zit met je verzekeringen? Ontdek onze tips.
Geen idee wat een ongevallenverzekering en een levensverzekering zijn? We zetten ze naast elkaar. Ontdek het verschil.
Wil je je verzekeringen overzetten naar DVV? We helpen je om het papierwerk te regelen. Ontdek er alles over.
Wil je minder werken of een tijdje niet werken om voor je (klein)kinderen te zorgen of andere wegen te verkennen? Ontdek de gevolgen voor je pensioen en je gezin.
Na een scheiding zijn je verzekeringen misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar je kan ze beter ook (laten) nakijken. Laat je helpen.
Bij een studentenactiviteit is het moeilijk om eenduidig de verantwoordelijkheid vast te leggen. Bekijk de voorbeelden en ontdek hoe het zit met de verzekering.
Vertrekt je zoon of dochter naar het buitenland op Erasmus? Fijn, maar hoe zit het dan met de verzekeringen… We zetten het voor je op een rij. Ontdek meer.
Trouwen of samenwonen, het kan allebei. Weet dat samenwonen meer vrijheid biedt, maar dat trouwen meer juridische en financiële voordelen heeft. Ontdek meer.
Je zou graag een onroerend goed schenken aan je kinderen? Redenen, kosten en voordelen: kom alles te weten over de vastgoedschenking.
Neem je de bus, tram, metro of trein? Met onze tips houd je het veilig. Ben je toch betrokken bij een ongeval? We leggen uit wat je kan doen.
Als je lichamelijke letsels hebt bij een ongeval, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. Met een ongevallenverzekering ben je gedekt. We zetten de verschillende soorten op een rij.
Met een erfovereenkomst kan je vooraf bepaalde aspecten van een nalatenschap regelen. Ontdek de soorten van overeenkomsten en de voordelen en kosten ervan.
Een persoonlijke ongevallenverzekering dekt de lichamelijke schade die je kan oplopen. Ontdek waarom een persoonlijke ongevallenverzekering geen luxe is.
Met een uitvaartverzekering bespaart je je nabestaanden financiële zorgen. Ontdek meer over het nut van een uitvaartverzekering.
Een overlijdensverzekering is slim als je gezin gedurende een bepaalde periode onder extra financiële druk staat. Ontdek meer in een paar voorbeelden.
De datum om je belastingaangifte voor de personenbelasting in te dienen (inkomsten 2022) is gewijzigd. Ontdek met welke datum jij rekening moet houden.
Als je te laat bent met je belastingaangifte, kan je dat forse boetes opleveren. Ook een onjuiste aangifte kan je veel geld kosten. Ontdek alle details.
Als je een hospitalisatieverzekering hebt, worden de kosten van je ziekenhuisopname vergoed. Ontdek wat je daarvoor moet doen.
Bij een overlijden moet er heel wat gebeuren, niet makkelijk op zo’n moment. Om je te helpen, zetten we alle stappen op een rijtje. Ontdek de checklist.
Een familiale verzekering biedt bescherming in heel wat situaties. Ontdek in tien voorbeelden welke schade gedekt is door je familiale verzekering.
De elektrische step wordt steeds populairder en dus gebeuren er meer ongevallen. Met een goede verzekering en veilig rijgedrag voorkom je veel problemen.