• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Overlijden

Izimi: je digitale kluis

Izimi: praktisch voor jou en je nabestaanden

Als een dierbare overlijdt, is het vaak een hele klus om belangrijke documenten te verzamelen om alle formaliteiten af te handelen. Met de digitale kluis Izimi kan je je familieleden die zorgen besparen. 

Vraag een gratis check-up

Ben je zeker dat je nog correct verzekerd bent? Oververzekerd, dan betaal je meer dan je zou moeten. Onderverzekerd, dan krijg je geen volledige vergoeding bij een schadegeval. 

Wat is Izimi?

Izimi (naar ‘easy me’) is een gratis platform en app waarin je veilig persoonlijke documenten opslaat met respect voor je privacy. Deze digitale kluis kan je vergelijken met bijvoorbeeld Google Drive of iCloud. Het grote verschil? Het wordt aangeboden door de Belgische notarissen en is dus geen commercieel initiatief.

Via Izimi kan je ook op een veilige manier documenten delen met je notaris, familieleden enz. Dat is veiliger en praktischer dan bijvoorbeeld via e-mail.

Hoe krijg je toegang tot Izimi?

Je kan makkelijk je account aanmaken met itsme. Inloggen gebeurt op dezelfde manier. De eerste keer word je gevraagd om een notaris te kiezen. Je kan deze stap overslaan en eventueel later een notaris toewijzen aan je dossier. Je kan ook meteen contacten toevoegen. Ze zullen een uitnodiging ontvangen met het verzoek deel uit te maken van je contacten. Zodra zij een account aangemaakt hebben, kan je kiezen wat je deelt met elk van je contacten.

Wat bewaar je in Izimi?

Je kan diploma’s, wachtwoorden (vergeet de updates dan niet), verzekeringscontracten, vastgoed-, pensioen- en financiële documenten enz. opslaan. Heb je zelf een overzicht gemaakt in Word van bijvoorbeeld je bankrekeningen of levensverzekeringen? Dat kan je ook bewaren in Izimi. Mooi meegenomen: je krijgt ook meteen toegang tot alle notarisakten die je ondertekende sinds 2015

Wat gebeurt er met je digitale kluis als je er niet meer bent?

Dat hangt af van de keuze die je gemaakt hebt. Je kan in Izimi aangeven aan wie je kluis moet worden overgedragen. Er zijn drie mogelijkheden:

  • Aan niemand: je kluis wordt dan verwijderd.
  • Aan de contacten die je hebt toegevoegd: die persoon zal dan na je overlijden automatisch een mail krijgen.
  • Aan je erfgenamen: bij deze standaardoptie moeten je erfgenamen contact opnemen met een notaris van hun keuze voor de verdeling van je kluis.

Goed om te weten: je kan ervoor kiezen om alle documenten over te dragen of enkel de documenten die je gelabeld hebt. 

DVV is er voor je

Wil je je gezin financieel beschermen als je zou overlijden? Via een levensverzekering kan je hen als begunstigden aanduiden. Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Zij of hij helpt je graag.

Gepubliceerd op 28/02/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent