• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Reizen

Tips voor skivakantie met kinderen

7 tips voor een leuke skivakantie met kinderen

Een weekje skipret met je (klein) kinderen? Heerlijk, maar net iets complexer dan skiën met volwassenen. En dus hebben we handige tips voor je verzameld. Zo ben je nog beter voorbereid en word je skivakantie nog leuker.

1. Kies de juiste bestemming en accommodatie

Oostenrijk, Zwitserland en Italië zijn een goede keuze als je gaat skiën met kinderen. Denk ook even na over de volgende vragen:

  • Verkies je een kleiner skigebied met een persoonlijker onthaal of een groter gebied met meer mogelijkheden? Skigebieden die meer uitgebouwd zijn, hebben vaak kindvriendelijke skiliften, kinderpistes enz.
  • Waar wil je logeren? In een appartement, een vakantiepark met een kinderclub of een hotel waar je ’s morgens en ’s avonds gewoon de voetjes onder tafel schuift? Belangrijke overwegingen om te zorgen dat je als (groot)ouder ook je batterijen kan opladen!
  • Wist je dat jongere kinderen snel last hebben van hoogteziekte in de bergen? Daarom wordt internationaal aangeraden om met kinderen onder de één jaar niet hoger te gaan dan 1000 m. Kinderen tot twee jaar blijven beter onder de 2000 m.

2. Huur of leen je skimateriaal

Kinderen groeien snel en dus wacht je beter om ski’s te kopen. Misschien kunnen vrienden of familie je helpen? Als dat niet kan, kan je ook materiaal huren in België of op vakantie.

Voorzie ook een skihelm voor je kinderen. Veel veiliger en in Italië en Oostenrijk zelfs tot hun 15e verplicht. Ook belangrijk: een degelijke skibril en comfortabele skikleding! Als je kinderen last hebben van te felle zon of het ijskoud hebben, dan komt er van skipret weinig in huis…

3. Zorg dat je alles meehebt voor een leuke vakantie

Een goede voorbereiding maakt een groot verschil als je met kinderen op skivakantie vertrekt. Denk er dus aan om een slee, spelletjes en andere spullen mee te nemen die het allemaal net iets leuker maken. Zijn je kinderen nog te klein om echt te leren skiën? Dan kan je kleine oefenski’s nemen zodat ze toch hun eerste stappen kunnen zetten op ski’s.

4. Schrijf je kinderen in voor de skiles

Kan je goed skiën en denk je eraan je kinderen zelf skiles te geven? Dat kan, maar kinderen vinden het vaak veel leuker om met hun leeftijdgenootjes te leren skiën. Misschien laat je het dus beter over aan de doorwinterde skimonitoren… In de meeste skischolen starten ze al vanaf vier à vijf jaar.

5. Doe als de sherpa’s in Nepal

Als je de skipistes op gaat met je kinderen, zorg je beter voor een goed gevulde rugzak. Denk aan water, energierepen en andere snacks, zonnemelk, extra kleding enz. Het is allemaal voor een goed doel en extra gewicht zeulen is goed voor je conditie!

6. Bewaar je gevoel voor humor

Zoonlief die halverwege de piste beslist dat het genoeg is geweest? Dochterlief die in staking gaat omdat het eten in de skihutten niet haar ding is? Later zal je er ongetwijfeld de humor van inzien… Elke ouder maakt dergelijke taferelen mee en thuis is het vast ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Relax en zorg dat je niet met te hoge verwachtingen vertrekt.

7. Zorg voor een goede reisverzekering

Niet alles verloopt altijd zoals gepland als je gaat skiën, dus kan je maar beter een goede reisbijstand hebben. De reisbijstand DVV Assistance doet een tegemoetkoming afhankelijk van de periode dat je je skipas niet hebt kunnen gebruiken, met een max. van 250 euro per verzekerde persoon, als je gerepatrieerd moet worden of fysiek niet in staat bent om je skipas te gebruiken.

Vertrek goed beschermd op wintersport

Bovenop de skiwaarborg uit het vorige punt word je met de reisbijstand DVV Assistance van overal ter wereld gerepatrieerd. Je geniet onbeperkte terugbetaling van je medische kosten in het buitenland.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent