• MyDVV

Reizen

Tips voor skivakantie met kinderen

7 tips voor een leuke skivakantie met kinderen

Een weekje skipret met uw (klein) kinderen? Heerlijk, maar net iets complexer dan skiën met volwassenen. En dus hebben we handige tips voor u verzameld. Zo bent u nog beter voorbereid en wordt uw skivakantie nog leuker.

1. Kies de juiste bestemming en accommodatie

Oostenrijk, Zwitserland en Italië zijn een goede keuze als u gaat skiën met kinderen. Denk ook even na over de volgende vragen:

  • Verkiest u een kleiner skigebied met een persoonlijker onthaal of een groter gebied met meer mogelijkheden? Skigebieden die meer uitgebouwd zijn, hebben vaak kindvriendelijke skiliften, kinderpistes enz.
  • Waar wil u logeren? In een appartement, een vakantiepark met een kinderclub of een hotel waar u ’s morgens en ’s avonds gewoon de voetjes onder tafel schuift? Belangrijke overwegingen om te zorgen dat u als (groot)ouder ook uw batterijen kan opladen!
  • Wist u dat jongere kinderen snel last hebben van hoogteziekte in de bergen? Daarom wordt internationaal aangeraden om met kinderen onder de 1 jaar niet hoger te gaan dan 1000 m. Kinderen tot 2 jaar blijven beter onder de 2000 m.

2. Huur of leen uw skimateriaal

Kinderen groeien snel en dus wacht u beter om ski’s te kopen. Misschien kunnen vrienden of familie u helpen? Als dat niet kan, kan u ook materiaal huren in België of op vakantie.

Voorzie ook een skihelm voor uw kinderen. Veel veiliger en in Italië en Oostenrijk zelfs tot hun 15e verplicht. Ook belangrijk: een degelijke skibril en comfortabele skikleding! Als uw kinderen last hebben van te felle zon of het ijskoud hebben, dan komt er van skipret weinig in huis…

3. Zorg dat u alles meehebt voor een leuke vakantie

Een goede voorbereiding maakt een groot verschil als u met kinderen op skivakantie vertrekt. Denk er dus aan om een slee, spelletjes en andere spullen mee te nemen die het allemaal net iets leuker maken. Zijn uw kinderen nog te klein om echt te leren skiën? Dan kan u kleine oefenski’s nemen zodat ze toch hun eerste stappen kunnen zetten op ski’s.

4. Schrijf uw kinderen in voor de skiles

Kan u goed skiën en denkt u eraan uw kinderen zelf skiles te geven? Dat kan, maar kinderen vinden het vaak veel leuker om met hun leeftijdgenootjes te leren skiën. Misschien laat u het dus beter over aan de doorwinterde skimonitoren… In de meeste skischolen starten ze al vanaf 4 à 5 jaar.

5. Doe als de sherpa’s in Nepal

Als u de skipistes op gaat met uw kinderen, zorgt u beter voor een goed gevulde rugzak. Denk aan water, energierepen en andere snacks, zonnemelk, extra kleding enz. Het is allemaal voor een goed doel en extra gewicht zeulen is goed voor uw conditie!

6. Bewaar uw gevoel voor humor

Zoonlief die halverwege de piste beslist dat het genoeg is geweest? Dochterlief die in staking gaat omdat het eten in de skihutten niet haar ding is? Later zal u er ongetwijfeld de humor van inzien… Elke ouder maakt dergelijke taferelen mee en thuis is het vast ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Relax en zorg dat u niet met te hoge verwachtingen vertrekt.

7. Zorg voor een goede reisverzekering

Op skivakantie kan het al eens fout lopen en dan hebt u maar beter een goede bijstandsverzekering. DVV Assistance staat 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar bij pech of een ongeval, via het gratis telefoonnummer 0800 93 300 in België of +32 2 286 72 86 in het buitenland. Een hele geruststelling op zo’n moment!

We helpen u graag!

Wil u graag meer info over uw reisverzekering op skivakantie? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt . Zij of hij beantwoordt graag uw vragen. 

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent