• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Reizen

De perfecte verzekering voor je reisplannen

Reisverzekering op maat

Kies zelf wat je wilt verzekeren

Ga je op citytrip en doe je alles met het openbaar vervoer? Dan heeft het geen zin om een tijdelijke omnium in je reisverzekering op te nemen.

Veel redenen voor annulatie gedekt

Je wordt ontslagen, je reisvisum wordt geweigerd of de treinen staken bij je vertrek? Voor deze en heel wat andere gevallen komt de annulatieverzekering tussen.

Ook bij pech in België

Je ligt prinsheerlijk aan je zwembad in Toscane als de buurman je belt dat je huis in brand staat. We betalen tot 325 euro voor je terugreis naar België.

Wat is een reisverzekering op maat?

Een goede reisverzekering is onontbeerlijk, want ook op reis kan er heel wat gebeuren. Maar natuurlijk is niet elke reis hetzelfde. Daarom kan je bij ons je reisverzekering zelf samenstellen.

Wat kan je verzekeren met de reisverzekering?

Bij DVV Verzekeringen stem je je reisverzekering af op je reis. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen dat:

 • je medische kosten terugbetaald worden als je ziek zou worden of een ongeval zou krijgen op reis
 • je reserveringskosten vergoed worden als je je reis moet annuleren
 • je auto tijdelijk omnium verzekerd is
 • verlies of diefstal van je bagage vergoed wordt

Ontdek de waarborgen in detail.

Je bepaalt zelf welke waarborgen je opneemt in je reisverzekering en voor welk bedrag je dat doet. Je moet daarbij wel rekening houden met maximale interventiebedragen. 

Kies de periode waarvoor je gedekt bent

De reisverzekering is een tijdelijke verzekering. Zo ben je goed beschermd op vakantie zonder dat je daarvoor een heel jaar betaalt!

Bepaal voor hoeveel je bagage verzekerd is

Heb je eigen ski’s of ander duur materiaal mee op reis? Voorzie dat in je verzekering. Bij verlies of diefstal ontvang je dan een correcte vergoeding.

Omnium verzekerd in België en in Europa

Als je je wagen voor je reis omnium verzekert, geldt de waarborg meteen voor alle landen van Europa.

Medische kosten wereldwijd verzekerd

Heb je in Thailand medische verzorging nodig? Geen probleem, als die waarborg in je reisverzekering zit, worden je behandelingskosten terugbetaald.

Heb je vragen over de Reisverzekering?

Ja, je bent wereldwijd gedekt, met uitzondering van de verzekering voor je voertuig, die enkel geldig is in de landen van geografisch Europa.

Zijn je koffers verloren geraakt? Ben je het slachtoffer van diefstal of een beschadiging van je bagage? Met de waarborg Bagage kan je met een gerust gemoed op reis. Je kan voor 625, 1000, of 1500 euro bagage per persoon verzekeren. Weet eveneens dat je een franchise moet betalen.

Met de waarborg Annulatie vergoedt DVV de niet-terugvorderbare kosten als gevolg van een vervoersstaking. 

Kies voor de waarborg Annulatie en geniet de terugbetaling van de niet-terugvorderbare kosten als je je reis moet annuleren als gevolg van ziekte of een ongeval, als die volgens een arts een geldige reden zijn voor een annulatie.

Als je je reis meteen moet onderbreken wegens overmacht (zie de lijst in de Algemene Voorwaarden), dan vergoedt de waarborg Annulatie een vervroegde terugkeer en de niet terug-vorderbare kosten die voortvloeien uit deze reisonderbreking.

Het voordeel is dat je je eigen Reisverzekering kan samenstellen. Zo kan je beslissen over de duur  van de waarborgen en over het verzekerd bedrag. Een verzekering op maat aangepast aan jouw reisgedrag! 

Natuurlijk! Als je opteert voor de waarborg Verzekering Lichamelijke Ongevallen en Ziekten neemt die verzekering de terugbetaling van de vervoerkosten van het slachtoffer, alsook van de leden van het gezin in geval van repatriëring ten laste. Bovendien zijn ook de verblijfkosten in afwachting van de repatriëring gedekt. Als je ziek bent vóór de datum waarop de reisovereenkomst wordt gesloten en als er een reëel gevaar bestaat op een snelle verslechtering, dan dekt de verzekering die repatriëring niet.

Zeer zeker! Met de waarborg verzekering Lichamelijke Ongevallen en Ziekten vergoedt DVV je de medische kosten (verzorging, geneesmiddelen, ziekenhuisopnamen enz.) als je ziek wordt tijdens je verblijf in het buitenland. Als je je verblijf in het buitenland om medische redenen moet verlengen, neemt DVV eveneens deze extra kosten ten laste (tot 10.000 euro).

Uitsluitingen, beperkingen en franchise

 • De waarborg bagage kan waardevolle voorwerpen vergoeden tot een bedrag van maximaal 625 euro per voorwerp op voorwaarde dat ze expliciet opgegeven zijn in de bijzondere voorwaarden. Weet wel dat geld, gsm’s, computers en gps-toestellen niet gedekt zijn door deze waarborg. Voor de gewone bagage geldt een franchise van 75 euro per schadegeval voor alle verzekerden samen. Voor waardevolle voorwerpen is dat 1/4 van de werkelijke waarde (min. 75 euro).
 • Met de tijdelijke omnium is je auto verzekerd in geografisch Europa: Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Macedonië, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije (westelijk gedeelte), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland. De franchise is voor deze waarborg 2,5% van de verzekerde waarde (5% bij sportwagens). 
 • De waarborg voertuigen dekt geen deelname aan snelheidsritten of -wedstrijden.
 • Omdat de waarborg lichamelijke ongevallen – behandelingskosten aanvullend is, ontvang je enkel een vergoeding voor het bedrag dat niet terugbetaald wordt door het ziekenfonds of een andere instelling. Voor deze waarborg bedraagt de franchise 25 euro. Een schadegeval dat voortvloeit uit een vooraf bestaande ziekte waarvoor er een reëel gevaar was voor snelle verslechtering, is niet gedekt. Je bent ook niet verzekerd voor offpiste skiën.
 • Zelfdoding of de gevolgen van een poging tot zelfdoding zijn door deze polis niet gedekt.
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2016 en gekoppeld aan de index van de consumptieprijzen.
 • De reisverzekering op maat heeft een duurtijd zoals bepaald in de bijzondere voorwaarden van het contract. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. 
 • Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De reisverzekering op maat is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent