• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Reizen

De perfecte verzekering voor je reisplannen

Reisverzekering op maat

Kies zelf wat je wilt verzekeren

Ga je op citytrip en doe je alles met het openbaar vervoer? Dan heeft het geen zin om een tijdelijke omnium in je reisverzekering op te nemen.

Veel redenen voor annulatie gedekt

Je wordt ontslagen, je reisvisum wordt geweigerd of de treinen staken bij je vertrek? Voor deze en heel wat andere gevallen komt de annulatieverzekering tussen.

Ook bij pech in België

Je ligt prinsheerlijk aan je zwembad in Toscane als de buurman je belt dat je huis in brand staat. We betalen tot 325 euro voor je terugreis naar België.

Wat is een reisverzekering op maat?

Een goede reisverzekering is onontbeerlijk, want ook op reis kan er heel wat gebeuren. Maar natuurlijk is niet elke reis hetzelfde. Daarom kan je bij ons je reisverzekering zelf samenstellen.

Wat kan je verzekeren met de reisverzekering?

Bij DVV Verzekeringen stem je je reisverzekering af op je reis. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen dat:

 • je medische kosten terugbetaald worden als je ziek zou worden of een ongeval zou krijgen op reis
 • je reserveringskosten vergoed worden als je je reis moet annuleren
 • je auto tijdelijk omnium verzekerd is
 • verlies of diefstal van je bagage vergoed wordt

Ontdek de waarborgen in detail.

Je bepaalt zelf welke waarborgen je opneemt in je reisverzekering en voor welk bedrag je dat doet. Je moet daarbij wel rekening houden met maximale interventiebedragen. 

Kies de periode waarvoor je gedekt bent

De reisverzekering is een tijdelijke verzekering. Zo ben je goed beschermd op vakantie zonder dat je daarvoor een heel jaar betaalt!

Bepaal voor hoeveel je bagage verzekerd is

Heb je eigen ski’s of ander duur materiaal mee op reis? Voorzie dat in je verzekering. Bij verlies of diefstal ontvang je dan een correcte vergoeding.

Omnium verzekerd in België en in Europa

Als je je wagen voor je reis omnium verzekert, geldt de waarborg meteen voor alle landen van Europa.

Medische kosten wereldwijd verzekerd

Heb je in Thailand medische verzorging nodig? Geen probleem, als die waarborg in je reisverzekering zit, worden je behandelingskosten terugbetaald.

Uitsluitingen, beperkingen en franchise

 • De waarborg bagage kan waardevolle voorwerpen vergoeden tot een bedrag van maximaal 625 euro per voorwerp op voorwaarde dat ze expliciet opgegeven zijn in de bijzondere voorwaarden. Weet wel dat geld, gsm’s, computers en gps-toestellen niet gedekt zijn door deze waarborg. Voor de gewone bagage geldt een franchise van 75 euro per schadegeval voor alle verzekerden samen. Voor waardevolle voorwerpen is dat 1/4 van de werkelijke waarde (min. 75 euro).
 • Met de tijdelijke omnium is je auto verzekerd in geografisch Europa: Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Macedonië, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije (westelijk gedeelte), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland. De franchise is voor deze waarborg 2,5% van de verzekerde waarde (5% bij sportwagens). 
 • De waarborg voertuigen dekt geen deelname aan snelheidsritten of -wedstrijden.
 • Omdat de waarborg lichamelijke ongevallen – behandelingskosten aanvullend is, ontvang je enkel een vergoeding voor het bedrag dat niet terugbetaald wordt door het ziekenfonds of een andere instelling. Voor deze waarborg bedraagt de franchise 25 euro. Een schadegeval dat voortvloeit uit een vooraf bestaande ziekte waarvoor er een reëel gevaar was voor snelle verslechtering, is niet gedekt. Je bent ook niet verzekerd voor offpiste skiën.
 • Zelfdoding of de gevolgen van een poging tot zelfdoding zijn door deze polis niet gedekt.
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2016 en gekoppeld aan de index van de consumptieprijzen.
 • De reisverzekering op maat heeft een duurtijd zoals bepaald in de bijzondere voorwaarden van het contract. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. 
 • Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De reisverzekering op maat is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent