• Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Reizen

De perfecte verzekering voor uw reisplannen

Reisverzekering op maat

Kies zelf wat u wil verzekeren

Gaat u op citytrip en doet u alles met het openbaar vervoer? Dan heeft het geen zin om een tijdelijke omnium in uw reisverzekering op te nemen.

Veel redenen voor annulatie gedekt

U wordt ontslagen, uw reisvisum wordt geweigerd of de treinen staken bij uw vertrek? Voor deze en heel wat andere gevallen komt de annulatieverzekering tussen.

Ook bij pech in België

U ligt prinsheerlijk aan uw zwembad in Toscane als de buurman u belt dat uw huis in brand staat. We betalen tot 325 euro voor uw terugreis naar België.

Wat is een reisverzekering op maat?

Een goede reisverzekering is onontbeerlijk, want ook op reis kan er heel wat gebeuren. Maar natuurlijk is niet elke reis hetzelfde. Daarom kan u bij ons uw reisverzekering zelf samenstellen.

Wat kan u verzekeren met de reisverzekering?

Bij DVV Verzekeringen stemt u uw reisverzekering af op uw reis. Zo kan u er bijvoorbeeld voor kiezen dat:

 • uw medische kosten terugbetaald worden als u ziek zou worden of een ongeval zou krijgen op reis
 • uw reserveringskosten vergoed worden als u uw reis moet annuleren
 • uw auto tijdelijk omnium verzekerd is
 • verlies of diefstal van uw bagage vergoed wordt

Ontdek de waarborgen in detail.

U bepaalt zelf welke waarborgen u opneemt in uw reisverzekering en voor welk bedrag u dat doet. U moet daarbij wel rekening houden met maximale interventiebedragen. 

Kies de periode waarvoor u gedekt bent

De reisverzekering is een tijdelijke verzekering. Zo bent u goed beschermd op vakantie zonder dat u daarvoor een heel jaar betaalt!

Bepaal voor hoeveel uw bagage verzekerd is

Hebt u eigen ski’s of ander duur materiaal mee op reis? Voorzie dat in uw verzekering. Bij verlies of diefstal ontvangt u dan een correcte vergoeding.

Omnium verzekerd in België en in Europa

Als u uw wagen voor uw reis omnium verzekert, geldt de waarborg meteen voor alle landen van Europa.

Medische kosten wereldwijd verzekerd

Hebt u in Thailand medische verzorging nodig? Geen probleem, als die waarborg in uw reisverzekering zit, worden uw behandelingskosten terugbetaald.

Uitsluitingen, beperkingen en franchise

 • De waarborg bagage kan waardevolle voorwerpen vergoeden tot een bedrag van maximaal 625 euro per voorwerp op voorwaarde dat ze expliciet opgegeven zijn in de bijzondere voorwaarden. Weet wel dat geld, gsm’s, computers en gps-toestellen niet gedekt zijn door deze waarborg. Voor de gewone bagage geldt een franchise van 75 euro per schadegeval voor alle verzekerden samen. Voor waardevolle voorwerpen is dat ¼ van de werkelijke waarde (min. 75 euro).
 • Met de tijdelijke omnium is uw auto verzekerd in geografisch Europa: Albanië, Andorra, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Macedonië, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije (westelijk gedeelte), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland. De franchise is voor deze waarborg 2,5% van de verzekerde waarde (5% bij sportwagens). 
 • De waarborg voertuigen dekt geen deelname aan snelheidsritten of -wedstrijden.
 • Omdat de waarborg lichamelijke ongevallen – behandelingskosten aanvullend is, ontvangt u enkel een vergoeding voor het bedrag dat niet terugbetaald wordt door het ziekenfonds of een andere instelling. Voor deze waarborg bedraagt de franchise 25 euro. Een schadegeval dat voortvloeit uit een vooraf bestaande ziekte waarvoor er een reëel gevaar was voor snelle verslechtering, is niet gedekt. U bent ook niet verzekerd voor offpiste skiën.
 • Zelfdoding of de gevolgen van een poging tot zelfdoding zijn door deze polis niet gedekt.
 • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van december 2016 en gekoppeld aan de index van de consumptieprijzen.
 • De reisverzekering op maat heeft een duurtijd zoals bepaald in de bijzondere voorwaarden van het contract. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. 
 • Ga voor meer informatie langs bij een DVV-consulent of bekijk:
 • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade uw DVV-consulent uw dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan u dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De reisverzekering op maat is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent