• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Ziekte en ongevallen

Verzeker uw poetsvrouw of tuinman

Verzekering Arbeidsongevallen Huispersoneel

Huispersoneel verzekerd

Als uw poetsvrouw, babysit, tuinman enz. een ongeluk heeft terwijl zij of hij aan het werk is bij u, kan u terugvallen op uw verzekering. 

Ook op weg van en naar het werk

Krijgt uw babysit onderweg naar huis een ongeval? Dan komt de Verzekering Arbeidsongevallen Huispersoneel in uw plaats tussen. 

Heel wat voordeliger dan zelf opdraaien voor de kosten

Als uw hulp een arbeidsongeval heeft, kunnen de kosten hoog oplopen. Met deze arbeidsongevallenverzekering bent u financieel beschermd voor een kleine premie.

Wat is een arbeidsongevallenverzekering voor huispersoneel?

Een arbeidsongevallenverzekering is verplicht als u een poetsvrouw, babysit, tuinman of andere huishoudhulp in dienst hebt. Anders kan u flink in de problemen komen als ze een ongeluk krijgen. Omdat u als werkgever beschouwd wordt, zal u dan zelf opdraaien voor alle kosten. Ook voor ongevallen op weg van en naar huis kan u aansprakelijk gesteld worden.

Hebt u ook zo’n verzekering nodig voor personeel van een dienstenchequebedrijf of voor een zelfstandige tuinaannemer?
Neen. In dat geval is de poetshulp beschermd via de arbeidsongevallenverzekering van zijn of haar werkgever. Ook voor de tuinaannemer die zelfstandige is, bent u niet verantwoordelijk.

Welke risico’s dekt de Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel?

Als uw hulp van de trap valt of onderweg naar huis een ongeluk heeft, komt de arbeidsongevallenverzekering in uw plaats tussen. Concreet zal die een invaliditeits- of overlijdensvergoeding uitkeren of medische kosten terugbetalen zoals dat voorzien is in de wet op de arbeidsongevallen.

Komt een vriend als vriendendienst (en dus gratis) een klusje doen bij u en valt hij daarbij van de trap? Als u ingetekend hebt op de arbeidsongevallenverzekering, wordt hij beschouwd als onbezoldigde tijdelijke helper en zal de verzekering ook in dit geval tussenkomen. 

Ontdek alle details over de verzekering Arbeidsongevallen Huispersoneel

  • Deze verzekering dekt bijkomende onbezoldigde tijdelijke helpers, maar kan niet onderschreven worden als u enkel onbezoldigde tijdelijke helpers te werk stelt. Onbetaalde tijdelijke helpers zijn nooit verzekerd bij ongevallen op weg van of naar hun werkplek.
  • Voor gezinsleden kan u geen beroep doen op de Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel. 
  • Ongevallen door een zware fout van uw hulp zijn niet gedekt.
  • Verergeringen van de gevolgen van een ongeval wegens letsels of ziekten die al vooraf bestonden, zijn niet gedekt. 
  • Ongevallen onder invloed van alcohol of verdovende middelen zijn niet gedekt.
  • De Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade uw DVV-consulent uw dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan u dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent