• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Ziekte en ongevallen

Eindejaarsfeesten in lockdown: zorg voor magie in je bubbel

5 tips voor eindejaarsfeesten in lockdown

Dit jaar zullen de eindejaarsfeesten net iets anders zijn dan anders. Maar met een beetje voorbereiding en wat verbeelding zorg je toch voor fijne en onvergetelijke feesten. Of je nu alleen bent, met zijn tweeën of met je kinderen, Kerstmis en Nieuwjaar zullen hun magie niet verliezen dankzij onze tips en jouw creativiteit!

1. Zorg voor kerstsfeer

De lockdown hoeft nog niet te betekenen dat het een kerstfeest in mineur wordt. Voor extra sfeer kan je je huis nog meer versieren dan anders. Een kerstboom, slingers, lichtjes, doe-het-zelf-ideeën voor kerst… Of je nu met veel of weinig bent, inboeten op de kerstsfeer is nooit een goed idee! Denk er ook aan om wenskaarten op te sturen (die je misschien ook zelf maakt). Die doen altijd plezier!

2. Geen eindejaarsfeesten zonder cadeaus

Voor jong en oud zijn cadeaus onmisbaar om er een leuk feest van te maken. Ga dit jaar voor echte originele geschenken (die je natuurlijk lokaal koopt) en pak ze zorgvuldig in. Zorg dat ze ruim op voorhand geleverd worden door de post of in een afhaalpunt zodat ze op tijd onder de kerstboom gelegd kunnen worden. 

3. Zorg voor een heerlijke feestdis

Bestel je menu bij de lokale traiteur of ga aan de slag met het hele gezin. Nu we met minder zijn, is het wellicht makkelijker om voor een menu te zorgen dat bij iedereen in de smaak valt. Versier de feesttafel met je beste servies, een tafelkleed in het thema en kerstversiering. Als dat kan, is het misschien ook een leuk idee om aan een andere tafel te eten dan aan de gewone keukentafel? 

4. Organiseer activiteiten voor de kinderen

Je zal wellicht minder tijd doorbrengen aan tafel dan anders. Waarom dan geen activiteiten verzinnen die de kinderen (en de rest van de familie) op een leuke manier bezighouden? Vergeet zeker geen foto’s en video’s te maken die je kan delen met je geliefden. Alvast een paar ideeën:

  • Een schattentocht om de cadeaus te zoeken
  • Een knutselatelier waar ... iedereen zijn kerst(mond)masker maakt
  • Een videogesprek voor de kinderen, met de neefjes en nichtjes
  • Een goede kerstfilm speciaal uitgekozen door de jongsten
  • Een muzikaal spel waarbij je de tekst van kerstliedjes moet aanvullen

5. Wens iedereen een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar

Denk eraan om een videoconferentie te organiseren met je broers en zussen, je vrienden of oma en opa. Je kan bijvoorbeeld allemaal samen je kerstcadeaus uitpakken die met de post zijn opgestuurd (terwijl je je kerstmondmasker op hebt?). Of de kinderen kunnen een liedje of een toneelstukje brengen op oudejaarsavond… Er bestaan heel veel gratis apps die je daarvoor kan gebruiken: WhatsApp (max. 8 personen), Google Meet (16), Messenger (50), Skype (50) of Zoom (100). Aarzel ook niet om bij de buren aan te bellen en hen (vanop afstand) gelukkige feesten te wensen.

DVV wenst je fijne feesten!

We wensen je een warm kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar. Zorg voor veilige feesten en denk eraan om je dierbaren te beschermen als het tegen zit. Om precies te weten hoe we je kunnen helpen, kan je terecht bij je DVV-consulent. Zij of hij helpt je graag.

Gepubliceerd op 07/12/2020

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent