• MyDVV

Gezin

3 tips voor veilige en fijne feesten

Maak er een veilig en fijn feest van

Lekker eten met vrienden en familie, een toost uitbrengen op het nieuwe jaar, u houdt er vast ook van. Lees onze tips en hou het veilig en fijn, ook tijdens de feesten!

1. Wees voorzichtig met vuur

  • Neem een kerstboom met wortel. Omdat die nog voldoende boomsap bevat, droogt die minder snel uit en is het brandgevaar kleiner.
  • Is de kerstverlichting beschadigd? Koop voor alle zekerheid nieuwe lichtjes om kortsluiting te vermijden.
  • Schakel altijd alle kerstverlichting uit als u gaat slapen of niet thuis bent.
  • Steekt u graag vuurwerk af (en is dat in uw gemeente niet verboden)? Kies dan voor siervuurwerk (en niet voor knalvuurwerk). Ontsteek het op een open plaats. Let ook op de windrichting en zorg voor een brandblusapparaat of voldoende water.
  • Gebruik het liefst theelichtjes als u kaarsen wil branden. Die vallen minder snel om. Pas ook op met kinderen.
  • Zet het fondue- of gourmetstel op een niet-brandbaar blad en hou een branddeken in de buurt.

Gaat het toch mis? 

  • Bel de 112 voor de brandweer of ziekenwagen. 
  • Vergeet nooit de gouden regel bij brandwonden: eerst water, de rest komt later. 
  • Kijk of u een beroep kan doen op uw verzekeringen: uw Persoonlijke Ongevallenverzekering als u gewond bent of uw familiale verzekering voor schade aan derden.

2. Huur een feestzaal(tje)

Geen zin in rommel thuis of opruimen met een kater? Maak het u gemakkelijk en huur een zaaltje. U kan dan gezellig feesten samen met uw gasten zonder extra gedoe. Op www.zalen.be of www.feestzaalzoeker.be vindt u een handige lijst met feestzalen. Of misschien verhuurt de jeugdvereniging bij u in de buurt wel één van zijn lokalen?

Hoe zit het dan met uw verzekering?
Als u uw familiale verzekering uitbreidt met de facultatieve waarborg Pack Familiale Extra, dan wordt eventuele stoffelijke schade vergoed. Niet alleen aan het gebouw dat u gehuurd hebt, maar ook aan de inboedel ervan.

3. Vergeet BOB niet

Glaasje op, laat u rijden… Zeker tijdens de eindejaarsfeesten is het verstandig om vooraf af te spreken wie chauffeur zal zijn. Als u meer dan 0,5 promille alcohol in uw bloed hebt, riskeert u namelijk een zware straf. En daar zit u al snel aan als u 2 pintjes of 2 glazen wijn op hebt. Weet dat de kleinste boetes 170 euro tot 3.000 euro bedragen. Bij een zware overtreding zelfs 12.000 euro. Met een BOB zorgt u dat iedereen veilig thuis komt en vermijdt u een financiële kater!

Bent u wel verzekerd als BOB?
Met de facultatieve waarborg Pack Familiale Extra bij uw familiale verzekering zit u goed. Die zal dan schade vergoeden die u aan een auto zou veroorzaken waarmee u als BOB rijdt.

Advies nodig?

Uw DVV-consulent is er voor u. Zij of hij geeft u graag alle info over de Persoonlijke Ongevallenverzekering of de familiale verzekering.

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent