• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Ziekte en ongevallen

Lichamelijke schade tijdens je werken gedekt

Verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken in je privéleven

Waarborgen van een verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken

Ga je (ver)bouwen of verhuizen? Dan zal de verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken alle lichamelijke letsels dekken van jou, je vrienden of familie die vrijwillig bij je helpen.

Behandelingskosten
Stel dat je schoonbroer het plafond van je nieuwe slaapkamer schildert en van de ladder valt. Resultaat: zijn been is gebroken en hij moet onder het mes. Je verzekering komt dan tussen voor:

 • medische behandelingskosten op voorschrift van een arts (na tussenkomst van het ziekenfonds en de eventuele hospitalisatieverzekering), ook wanneer chirurgie nodig is voor de verwondingen
 • kosten voor de eerste prothese, voor orthopedie (zelfs wanneer dit maar voorlopig is) en de kosten van een vereist medisch transport

Tijdelijke arbeidsongeschiktheid
Je bent arbeidsongeschikt door een ongeval tijdens de werken aan je woning? Vanaf de 31ste dag van de arbeidsongeschiktheid krijg je tot één jaar na het ongeluk een forfaitaire dagvergoeding uitbetaald. Het bedrag van de vergoeding is afhankelijk van je graad van arbeidsongeschiktheid en soort activiteit.

Permanente invaliditeit
Bij blijvende invaliditeit door een ongeval bij jou, krijgt het slachtoffer een vergoeding volgens de graad van invaliditeit. Op het moment dat je intekent, kies je vanaf welke graad de verzekering tussen komt. Daardoor kan je ook korting krijgen op je premie.

Overlijden
Als iemand vrijwillig bij je komt helpen bij werken aan je woning en dan overlijdt na een ongeluk (direct of binnen drie jaar na het ongeval), keert de verzekering het door jou gekozen kapitaal uit aan de begunstigde.

Korting door franchise

Als je dat wilt, kan je de franchise aanpassen om een korting te krijgen op je premie:

 • Voor de waarborg behandelingskosten kan je 15% korting op je premie krijgen door een franchise van 50 euro toe te voegen. Je verzekering zal dan niet tussenkomen voor bijvoorbeeld één enkel bezoek aan de huisarts.
 • Voor de waarborg invaliditeit kan je door een franchise in de graad van invaliditeit ook korting krijgen:
  • 20% korting als je ervoor kiest dat DVV verzekeringen niet tussenkomt als de graad van invaliditeit lager is dan 10%
  • 25% korting als je ervoor kiest dat DVV verzekeringen niet tussenkomt als de graad van invaliditeit lager is dan 15%
  • 30% korting als je ervoor kiest dat DVV verzekeringen niet tussenkomt als de graad van invaliditeit lager is dan 20% 
Binnenkort beginnen we met renovatiewerken in onze woning. Een aantal familieleden komen ons gratis helpen. Kan ik een verzekering afsluiten om hen te beschermen tegen een eventueel ongeval op de werf?

De polis Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken van DVV verzekeringen is net wat je zoekt. Vrienden en familie die je gratis komen helpen, zijn dan beschermd bij lichamelijke letsels opgelopen op je werf. Deze verzekering voorziet naast de terugbetaling van medische kosten ook een kapitaal in geval van arbeidsongeschiktheid, blijvende invaliditeit of overlijden.

Mijn echtgenoot en ik zijn samen een hypothecair krediet aangegaan voor een huis dat we zelf renoveren. Helaas is hij ernstig gewond geraakt toen hij van een stelling viel. Daardoor is hij nu invalide. Komt de verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken tussen om de rest van ons woonkrediet te betalen?

Je verzekering zal een vaste vergoeding uitbetalen in functie van de graad van invaliditeit van je echtgenoot. Je hypothecair krediet zal je zelf verder moeten afbetalen. Heeft je echtgenoot een verzekering Gewaarborgd Inkomen? Dan kan hij daarop een beroep doen voor een vervangingsinkomen.

 • Bij deze verzekering geldt er geen wachttijd. 
 • De verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken wordt afgesloten voor het gewenste aantal mandagen. Bekijk de voorwaarden voor informatie over de limieten en uitsluitingen of ga langs bij een DVV-consulent. Het is belangrijk dit document door te nemen voor een contract te ondertekenen. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht.

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De verzekering Lichamelijke Ongevallen bij Tijdelijke Werken is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent