• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Beleggen

5 tips om je vakantiegeld te laten renderen

Zo is je vakantiegeld goed besteed

Is je vakantiegeld uitbetaald? Wellicht zullen ook je vakantieplannen dit jaar net iets bescheidener zijn dan andere jaren. Gelukkig valt er ook dichtbij heel wat te beleven. En misschien krijg je daardoor wat financiële ruimte om wat geld opzij te zetten? We geven je alvast 5 tips.

 1. Doe aan pensioensparen
  Pensioensparen helpt om te zorgen dat je later je levensstandaard kan behouden. Ons wettelijk pensioen zal wellicht niet volstaan en dan kan een extra spaarpotje helpen. Mooi meegenomen: je kan een belastingvoordeel* krijgen.

 2. Spaar voor je (klein)kinderen
  Wil je je (klein)zoon, (klein)dochter of mete- of petekind een startkapitaal geven? Dat zal later meer dan welkom zijn als hij of zij op eigen benen gaat staan. Er zijn verschillende mogelijkheden om slim te sparen voor je kind.

 3. Overweeg langetermijnsparen
  Om te zorgen voor later, kan je ook kiezen voor langetermijnsparen. Goed nieuws: tot 30% van wat je stort, kan je terugkrijgen in de vorm van een belastingvermindering*. Zo brengt je vakantiegeld dubbel op!

 4. Begin met beleggen
  Als je kiest om te beleggen, beslis je zelf of je meer of minder risico neemt. Op basis van je beleggersprofiel, het rendement en het risico heb je keuze uit heel wat verschillende fondsen.

 5. Zorg voor je nabestaanden
  Je hebt misschien geen zin om er vandaag al aan te denken, maar het is natuurlijk een geruststellende gedachte dat er voor je geliefden gezorgd wordt als je er niet meer bent. Een uitvaartverzekering is dan de oplossing.

Je DVV-consulent is er voor jou

Heb je advies nodig om zeker te zijn dat je vakantiegeld maximaal rendeert? Ga langs bij je DVV-consulent. Zij of hij helpt je graag met de juiste oplossing voor je persoonlijke situatie.

* Je geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van je individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als je een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet je rekening houden met een taks op de uitkering.

Gepubliceerd op 04/06/2020

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent