• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Fiets en motor

7 fantastische plekken in België om te ontdekken met de fiets

Verken België op twee wielen!

Ben je op zoek naar leuke ideeën om je vakantie door te brengen in eigen land? De fiets is ideaal om de vele pareltjes in België te ontdekken. Van prachtige natuur tot een beetje avontuur, het kan gewoon allemaal in onze achtertuin. Geen idee waar te beginnen? We laten je kennismaken met zeven leuke plekken in eigen land.

1. Fiets de kunstenaars achterna langs de Leie

Heel wat kunstenaars lieten zich inspireren door de romantische Leie en de omgeving van Sint-Martens-Latem en Deurle. Tijdens de Leistreek Fietsroute fiets je langs het water, door de natuur en langs vele rustige dorpjes. Breng onderweg een bezoekje aan verschillende musea en maak kennis met het werk van George Minne, Gustave Van de Woestyne en Valerius De Saedeleer. Deze fietstocht is 51 km lang, ideaal dus voor een heerlijk dagje ontspannen.

2. Kastelen als rode draad

Het Brugse Ommeland is een echte kastelen- en landgoedregio. Als je de Kastelenfietsroute doet, fiets je onder meer langs het Tillegem Kasteel, de kastelen Pecsteen, Raepenburgh, Lakebos en het Kasteel Beisbroek. Ook voor de kinderen valt er een en ander te beleven onderweg. In de Kijkboerderij Pierlapont en de Volkssterrenwacht kunnen ze hun ogen uitkijken. Afstand: 48 km.

3. Fietsparadijs Limburg

Met de fiets door het water of door de bomen? Onderweg duiken of snorkelen tussen 5.000 tropische zoetwatervissen in de onderwaterwereld TODI in Beringen? Zelfs je tieners krijg je in Limburg misschien zelfs enthousiast. Een fietsroute uitkiezen is bijna een onmogelijke zaak, dus laten we je gewoon zelf je keuze maken uit de mooiste fietsroutes van Limburg.

4. Fietstocht langs de mooiste dorpen van Wallonië

Ny
 en Wéris zijn officieel twee van de ‘Mooiste dorpen van Wallonië’. Maar dat is niet de enige reden waarom de fietstocht Les Mégalithes een aanrader is. Je fietst ook langs het megalietenveld van Wéris met knappe dolmens en menhirs. Kers op de taart: de toeristische tram van de Aisne. Deze fietstocht van 22,7 km is dus de ideale uitstap voor gezinnen met kinderen.

5. Fietsen, cultuur en wetenschap rond Mons

Ken je het museum voor hedendaagse kunst op de voormalige mijnsite van Le Grand-Hornu? Het MAC is het prestigieuze vertrekpunt van deze RAVel en zeker een bezoekje waard. Daarna kan je tijdens deze fietstocht kennismaken met de oude industriële streek die vandaag resoluut groen geworden is. Houd je van wetenschap? Stop dan zeker ook bij het Pass, het wetenschappelijk avonturenpark. Dit korte tochtje van 14 km is duidelijk een aanrader voor jong en oud.

6. Absolute rust in het land van de Boven-Lesse

Deze fietstocht langs de Lesse is een feest voor het oog. De voormalige tramlijn in het hart van de Ardennen is vandaag een groene weg voor wandelaars en fietsers. Met zijn 26 km is deze eenvoudige tocht in het land van de Boven-Lesse ook ideaal als eerste uitdaging voor de iets jongere kinderen.

7. Opmerkelijke bomen rond Brussel

We zouden het misschien niet denken, maar Brussel geldt als de groenste hoofdstad van Europa. Moeilijk te geloven? De fietstocht langs opmerkelijke bomen brengt je langs het prachtige natuurlijke erfgoed van de vijvers van Elsene, het Ter Kamerenbos, de hippodroom van Watermael, het prachtige Tournay-Solvaypark en andere groene longen in en rond onze hoofdstad. Deze fietstocht van 23 km is de ideale kennismaking met onze groene hoofdstad.

We helpen je

Overweegt je een echte fietsvakantie? Of wil je op fietsreis met je kinderen? Zorg dat je goed voorbereid bent en overweeg om een Fietsverzekering te nemen. Advies nodig? Vraag meer info aan je DVV-consulent.

Gepubliceerd op 30/03/2021

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent