• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Hoe kies ik een dakkoffer?

Waarop letten als je een dakkoffer kiest?

Krijg je niet al je bagage in de koffer van je auto? Geen paniek, dat betekent niet dat je een nieuwe auto moet kopen! Met een dakkoffer kom je vaak al een heel eind. Zowel voor je zomervakantie als je skireis is het een handige oplossing.

Dakkoffer lenen, huren of kopen

Begin met bij je vrienden of familie na te gaan of je een dakkoffer kan lenen. Is dat niet het geval? Dan kan je er misschien één huren bij een particulier of bedrijf. Ben je van plan om vaker een dakkoffer te gebruiken? Dan kan je beter een nieuw of tweedehands model kopen.

Koffer, dragers en bevestigingen

Als je een dakkoffer koopt, is dat een investering op lange termijn. Je hoeft inderdaad geen andere dakkoffer te kopen als je een andere auto hebt. De dakdragers en bevestigingen variëren wel van de ene auto tot de andere. Je kan de dakdragers en bevestigingen in één deel of apart kopen. In dat laatste geval moet je normaal alleen het bevestigingssysteem vervangen als je een nieuwe auto koopt. 

5 aandachtspunten om je dakkoffer te kiezen

  • Controleer in je boorddocumenten welke last het dak van je auto kan dragen.
  • Kies een volume dat aangepast is aan je noden. Een grote reistas is bijvoorbeeld goed voor 200 liter.
  • Bepaal de lengte van je dakkoffer op basis van wat je wilt vervoeren (buggy, ski’s...) en de grootte van je auto. Zorg dat je dakkoffer je niet hindert als je de koffer van je auto wilt openen.
  • Geef de voorkeur aan een dakkoffer die aan beide zijden geopend kan worden zodat je altijd kan in- en uitladen aan de kant van de stoep.
  • Kies een centraal (meerpunts-) en veilig slot waarbij je de sleutel er enkel kan afhalen als de dakkoffer correct is afgesloten.

Hoeveel kost een dakkoffer?

De prijzen hangen sterk af van het model en het merk. Soepele dakkoffers (in waterdichte stof) zijn in principe het goedkoopst. Als je kiest voor een rigide model, beginnen de prijzen rond de 100 euro voor de kleinste instapmodellen en gaan ze tot meer dan 1000 euro voor de grotere modellen van bekende merken. Houd rekening met zo’n 200 à 400 euro als je een middelgrote dakkoffer kiest.

Je DVV-consulent is er voor je

Heb je je dakkoffer gevonden? Goed nieuws: met onze Omniumverzekering is ook je dakkoffer verzekerd tegen materiële schade. Vraag meer info aan je DVV-consulent. Zij of hij helpt je graag.


Gepubliceerd op 30/09/2020

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent