• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Reizen

Gestrand op vakantie: wat dekt de reisverzekering?

Praktische info als je vast zit in het buitenland

Je bent gestrand op vakantie en geraakt niet terug? Met ons praktisch advies weet je hoe het zit met je werk en je verzekeringen.

Hoe zit het met je werk?

Als je door onvoorziene omstandigheden niet op tijd terug geraakt op je werk, neem je het best zo snel mogelijk contact op met je werkgever. Alleen bij overmacht word je doorbetaald als je wegblijft op het werk. Bijvoorbeeld als het luchtruim gesloten is door een vulkaanuitbarsting zoals een aantal jaren geleden het geval was. Zijn er andere mogelijkheden om terug te reizen? Dan moet je dat wel doen om te zorgen dat je op tijd terug op je werk verschijnt. 

Ben je verzekerd?

Meestal voorziet je reisverzekering een tegemoetkoming voor stranding in het buitenland. Als je vastzit door weersomstandigheden, staking of een ander geval van overmacht zal je een vergoeding krijgen voor de extra overnachtingskosten. Of heb je een bijstandsverzekering? Dan kan die die ook tussenkomen als je gestrand bent. Check dus je verzekeringen of vraag meer info aan je verzekeraar. 

Je DVV-consulent helpt je!

Nog vragen over je verzekeringen als je gestrand bent in het buitenland? Ga langs bij een DVV-consulent in je buurt. Zij of hij is er voor je!

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent