• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Takelkosten kunnen snel hoog oplopen zonder goede verzekering

Wegslepen is niet goedkoop…

Kan uw wagen niet meer rijden door een ongeval in België? Dan zit er niets anders op dan een takeldienst te bellen. Hou rekening met een gepeperde rekening, toch als u geen autoverzekering bij DVV hebt…

Hoge takelkosten

U doet een beroep op een takeldienst en moet alles uit eigen zak betalen? Verwacht u aan een stevige factuur die kan oplopen tot zo’n 450 euro. Het uiteindelijke kostenplaatje hangt af van de takeldienst waarop u een beroep doet en van de specifieke situatie. Als uw auto ’s nachts uit de gracht moet worden getakeld, zal dat natuurlijk een pak duurder zijn dan een gewone interventie overdag. Daarbij komen nog de kosten voor een vervangwagen als de garage die service niet gratis aanbiedt.

Hebt u een ongeval op een autosnelweg? Bel het nummer 101. De wegpolitie zal dan automatisch de F.A.S.T.-takeldienst oproepen. De kost voor het wegslepen kan in Vlaanderen oplopen tot 310 euro (excl. btw), afhankelijk van de plek waar uw auto staat en van het tijdstip. 

0 euro takelkosten bij DVV

Gelukkig hoeft u niet wakker te liggen van hoge takelkosten als u een autoverzekering bij DVV hebt. Bij een ongeval in België en tot 30 km over de grens wordt uw auto gratis weggesleept naar de garage die u kiest (als DVV het wegslepen organiseert). Als het gaat om een erkende garage, krijgt u bovendien een vervangwagen voor de volledige duur van de herstelling. Goed om te weten: panne wordt niet beschouwd als een ongeval. Voor zo’n gevallen hebt u een bijstandsverzekering nodig.

Wist u dat een DVV-consulent altijd meer voor u doet?

Voor de juiste informatie over een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid of een omniumverzekering kan u altijd terecht bij een DVV-consulent in uw buurt. Maar daar stopt het niet. Als het echt tegenzit, zorgt uw consulent voor persoonlijke bijstand en een vlotte afhandeling van uw schadedossier.

Gepubliceerd op 31/05/2022

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent