• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Auto

Je auto Full Omnium verzekerd

Full Omnium autoverzekering

Gratis 24/24 bijstand bij ongeval in België

Bel 0800 93 300 en we helpen meteen als je in België een ongeval hebt! De klok rond zelfs. Je merkt het: bij ons sta je er nooit alleen voor.

Gratis vervangwagen

Heb je schade door een ongeval en kies je een door ons erkende garage voor de herstelling? Dan bieden we je een vervangwagen voor de hele duur van de herstelling. 

Je krijgt snel je geld

Je DVV-consulent regelt je schade snel, efficiënt en correct! De expertise gebeurt binnen 48 uur na aangifte zodat je zeker bent dat je snel uitbetaald wordt.

Wat is een Full Omniumverzekering voor je auto?

Een Full Omniumverzekering is een bijkomende verzekering bovenop je autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA). Een Full Omnium komt tussen voor schade aan je auto. Dat is niet het geval bij de autoverzekering BA die enkel schade aan de tegenpartij vergoedt. Zeker bij een nieuwe of recente auto doe je er goed aan om een Full Omniumverzekering te nemen!

Wat dekt de Full Omniumverzekering?

Met een Full Omniumverzekering ben je beschermd als er schade is aan je auto.

Ruime waarborgen
Je krijgt een schadevergoeding bij:

 • schade door brand, vuur, ontploffing, steekvlammen, blikseminslag enz.
 • diefstal of schade door poging tot diefstal
 • schade aan je autoruiten
 • schade door storm, hagel, kettingbotsing, botsing met dieren enz.

Wij betalen dan alles terug, zelfs zonder dat je moet rekening houden met een franchise.
Ontdek meer over de waarborgen

Eigen schade ook gedekt
Wil je ook uwje eigen schade gedekt zien als je zelf een ongeval veroorzaakt of bij vandalisme? Dat kan! Met de optie Eigen Schade ben je zeker van de ruimste bescherming en beslis je zelf hoeveel de franchise bedraagt.

Heb je vragen over de Full Omniumverzekering?

Heb je zopas een nieuwe of recente wagen gekocht? De Full Omnium (of volledige omnium) biedt je maximale bescherming. Er wordt meestal aanbevolen een Full Omnium te nemen met dezelfde looptijd als die van je autolening, namelijk 3 à 5 jaar. Maar die verzekering wordt ook aangeraden om je investering te beschermen.

De Full Omnium is een optionele waarborg bij de verplichte BA-autoverzekering. De Full Omnium is dus niet verplicht maar ten zeerste aanbevolen voor een nieuwe of recente wagen.

Met zo’n verzekering is je wagen maximaal beschermd. Op die manier is de schade die veroorzaakt wordt door een onvoorziene gebeurtenis (brand, diefstal, hagel, kettingbotsing, steenmarter, natuurramp enz.) en ook alle materiële schade aan je voertuig gedekt.

De Mini Omnium omvat de waarborgen brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten en aanverwante gevaren. Naast alle waarborgen van de Mini Omnium omvat de Full Omnium de waarborg materiële schade. De Full Omnium biedt dus de ruimste dekking.

Dankzij de waarborg materiële schade dekt de Full Omnium de schade aan je voertuig die veroorzaakt werd door een ongeluk waar je in fout bent.  

Als je voor een erkende garage kiest, heb je recht op een vervangwagen tijdens de hele duur van de herstellingen.

In geval van diefstal van je wagen, mag je rekenen op terugbetaling door DVV verzekeringen. Intussen krijg je een vervangwagen

Volg deze 5 stappen in geval van een auto-ongeluk

Uitsluitingen en beperkingen

 • Ongevallen die veroorzaakt worden door een kennelijk gebrek aan onderhoud of door een technische tekortkoming aan het voertuig zijn niet gedekt.
 • Diefstal: de schade is niet verzekerd als het voertuig niet correct werd vergrendeld.
 • Glasbreuk: bepantserde en dubbele ruiten zijn niet gedekt.
 • Schade door deelname aan snelheidswedstrijden is nooit verzekerd. Toeristische en ontspanningsrally’s zijn wel gedekt.
 • De Full Omniumverzekering zal niet tussenkomen voor je lichamelijke schade en ook niet voor de lichamelijke en materiële schade van de tegenpartij. Voor je lichamelijke schade als bestuurder heb je de verzekering Lichamelijke Ongevallen in het Verkeer nodig.

Goed om te weten

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand. 
 • De Full Omniumverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent