• MyDVV

Fiets en motor

5 voordelen van de elektrische fiets

Steeds meer mensen gebruiken een elektrische fiets. Logisch, want de voordelen zijn voor iedereen groot. 

1. U bent gezond bezig

Fietsen is goed voor uw lichaam, zelfs als u elektrisch fietst. Uit onderzoek blijkt dat we vaker fietsen en langere afstanden afleggen met een elektrische fiets. Ook als we ouder worden, blijft fietsen haalbaar met een e-bike. Een goede zaak als u naar de gezondheidsvoordelen kijkt:

  • Uw spijsvertering werkt beter.
  • U hebt minder kans op diabetes en op darm- en baarmoederhalskanker.
  • U hebt minder kans op hart- en vaatziekten.
  • Uw cholesterol verlaagt.

2. Het milieu wint erbij

Als u met een e-bike rijdt, stoot u geen schadelijke stoffen uit. En het opladen dan? Dat veroorzaakt maar 2% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto. En dat is dan weer een goede zaak voor onze gezondheid!

3. U betaalt minder

  • Een elektrische fiets is een pak goedkoper dan een auto. Niet alleen in aankoop, maar ook op het vlak van belastingen, verzekering, brandstof enz.
  • Veel bedrijven geven een fietsvergoeding voor uw woon-werkverkeer. Meestal bedraagt die 0,23 euro/km. Reken zelf maar uit: als u elke dag 40 km aflegt met uw elektrische fiets, is uw investering na een goed jaar al terugverdiend!
  • Steeds meer werkgevers bieden een bedrijfsfiets als deel van een flexibel loonpakket. Misschien kan dat ook wel op uw werk?

4. U staat niet in de file

De files beu als u de auto neemt naar uw werk of de school van de kinderen? Zeg dan ja aan de elektrische fiets! Zeker nu er in Vlaanderen zo’n 2.400 km fietsostrades (of fietssnelwegen) komen. U bent niet alleen sneller, maar komt ook met een leeggemaakt hoofd thuis! 

5. U kiest de elektrische fiets die bij u past

Een elektrische (bak)fiets om uw kinderen weg te brengen? Een elektrische plooifiets voor op de trein? Een elektrische racefiets of mountainbike om uw fietsvrienden bij te houden? Het kan allemaal!

Uw elektrische fiets en uw verzekering

Stel dat u een ongeval hebt met uw elektrische fiets. Als uw fiets zelfstandig (dus zonder te trappen) een maximale snelheid haalt van 25 km/u volstaat een familiale verzekering. Die zal uw aansprakelijkheid dekken en de schade vergoeden die u aan anderen veroorzaakt. Als uw elektrische fiets daarentegen sneller rijdt dan 25 km/u zonder te trappen, dan is een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid verplicht. 

Je kan ook intekenen op een Fietsverzekering die een Omniumdekking (Diefstal en Materiële Schade) en Fietsbijstand combineert! Interessant, want een elektrische fiets is echt niet goedkoop... 

Bereken uw premie van uw fietsverzekering

Uw DVV-consulent is er voor u!

Hebt u nog vragen over de verzekering van uw elektrische fiets? Ga langs bij een DVV-consulent. Zij of hij geeft u graag alle uitleg!

Goed om te weten

  • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
  • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
  • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Gepubliceerd op 07/04/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent