• MyDVV

Fiets en motor

Verzekering voor uw elektrische fiets

Fietsverzekering

Bijstand in heel Europa, zelfs voor een platte batterij

All-in-one verzekeringspakket met waarborgen Diefstal, Materiële Schade en Bijstand

Verzekerd in de hele wereld voor Diefstal en Materiële Schade

Waarom uw elektrische fiets verzekeren*?

Hebt u veel geld uitgegeven aan uw elektrische fiets? Dan wil u vast niet dat uw investering in rook opgaat als uw fiets gestolen of beschadigd wordt door een val.

Met de Fietsverzekering van DVV is diefstal gedekt, of het nu op straat is, in uw garage, op het fietsrek van uw auto of bij een fietsjacking.

Krijg 15%* korting

Uw fiets mag maximaal 1 jaar oud zijn om deze verzekering te kunnen afsluiten.

Bent u een trouwe klant***? Dan verzekeren we uw fiets tot 3 jaar na aankoop. U geniet ook van 50% korting op de prijs van de Bijstand.

Welke waarborgen omvat dit Fietsverzekeringspakket?

 
 • Diefstal: DVV vergoedt u in geval van diefstal. Als uw fiets minder dan 2 jaar oud is, vergoeden we de volledige aankoopwaarde.
 • Materiële Schade: uw fiets is beschadigd door een val, ongeval, vandalisme of poging tot diefstal? DVV verzekeringen vergoedt de herstellingskosten na aftrek van een kleine franchise. Als uw fiets niet meer hersteld kan worden, betalen we de schadevergoeding in functie van de leeftijd van uw fiets!
 • Bijstand: in geval van panne, ongeval, vandalisme of zelfs diefstal. We komen u helpen, maximaal 3 keer per jaar in heel geografisch Europa (zodra u meer dan 1 km van uw woonplaats verwijderd bent). Bij een trauma bieden we ook psychologische bijstand.

Ontdek meer

Toebehoren

Hebt u extra toebehoren gekocht (bagagedrager, fietsstoeltje, fietstassen, fiets-GPS, fietscomputer, fietskar...)? Bij DVV kan u ze ook verzekeren.

/!\ Een slot is verplicht om de fietsverzekering af te sluiten. Ontdek meer.

Franchise

 • Waarborg Diefstal
  Voor een elektrische racefiets of elektrische mountainbike bedraagt de franchise 500 euro. Voor alle andere soorten elektrische fietsen is er geen franchise in geval van diefstal.
 • Waarborg Materiële Schade
  Voor een elektrische racefiets of een elektrische mountainbike bedraagt de franchise 125 euro bij een herstelling (500 euro bij totaalverlies). Voor alle andere soorten elektrische fietsen is de franchise 50 euro in geval van een herstelling (0 euro bij totaalverlies). 

Uitsluitingen en beperkingen

 • De Fietsverzekering van DVV dekt alle types fietsen, al dan niet elektrisch, die zelfstandig (dus zonder te trappen) een maximale snelheid behalen van 25 km/u, met name stadsfietsen, plooifietsen, bakfietsen, racefietsen, mountainbikes, maar ook Speed Pedelecs en gemotoriseerde voortbewegingstoestellen zoals hoverboards, segways of elektrische steps.
 • De Fietsverzekering van DVV kan niet worden afgesloten voor een voertuig dat onderworpen is aan de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid voor motorvoertuigen.
 • De Fietsverzekering van DVV biedt geen dekking voor huur- of leasefietsen of fietsen die gebruikt worden voor betaald vervoer van personen of voor transport van goederen (bv. bezorgdiensten).
 • We bieden geen bijstand en betalen geen schadevergoeding als de schade al bestond voor de verzekering werd afgesloten. We vergoeden evenmin in geval van opzettelijke schade.
 • Uw fiets en de verzekerde accessoires verminderen in waarde na verloop van tijd. Daarom houdt DVV verzekeringen rekening met een waardeverlies van 1,5% per verstreken maand vanaf de 25e maand na de aankoopdatum, met een maximale waardevermindering van 80%. Uw fiets behoudt dus de eerste 2 jaar zijn aankoopwaarde!
 • De Fietsverzekering is geen onderhoudscontract. Slijtage van de remmen of andere stukken is dus niet gedekt. Schade aan banden of de batterij zijn evenmin gedekt, behalve als die veroorzaakt is in combinatie met andere gedekte schade.
 • Als de fiets onbewaakt wordt achtergelaten, moet hij aan een vast bevestigingspunt worden vastgemaakt met een gecertificeerd slot ART 2 sterren of Sold Secure Gold/Silver. Onder bevestigingspunt verstaan we een vast, onbeweeglijk en onbeweegbaar deel, in steen, metaal of hout en waarvan de fiets niet los kan komen of losgemaakt kan worden, zelfs niet door hem op te tillen.

Goed om te weten

 • * De fiets mag de snelheid van 25 km/h niet overschrijden door de kracht van de motor alleen (zonder trapondersteuning).
 • ** Ontvang het eerste jaar 15% korting* op de eerste jaarpremie voor elk nieuwe Fietsverzekering die tussen 22/03/2021 en 31/07/2021 wordt afgesloten.
 • *** U hebt minstens één contract bij DVV in 3 van de volgende 4 types verzekeringen: auto, woning, familiale en leven.
 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent