• MyDVV

Gezin

Familiale verzekering: verzeker de schade die uw gezin toebrengt aan derden

Familiale verzekering Cocoon Flex

Ruime dekking voor een scherpe prijs

Gezinsleden en huisdieren wereldwijd verzekerd

0 euro franchise met de optie Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid

Wat is een familiale verzekering?

Een familiale verzekering komt tussen als u, een inwonend gezinslid of een huisdier een ongeval veroorzaakt. Hebt u geen partner of kinderen? Ook dan is het verstandig om een familiale verzekering te nemen!

Stel dat u met uw winkelwagen per ongeluk een geparkeerde wagen ramt met heel wat blikschade als gevolg. Of dat u met uw fiets iemand aanrijdt. Of dat uw hond de buurman bijt. Voor dergelijke gevallen hebt u een familiale verzekering.

Welke risico’s dekt onze familiale verzekering?

De familiale verzekering betaalt in uw plaats de lichamelijke en materiële schade die u of uw gezinsleden veroorzaken bij anderen. Bovendien kan u een beroep doen op rechtsbijstand als u zelf schade lijdt. We helpen u dan om een vergoeding te ontvangen van de aansprakelijke.

Extra bescherming dankzij Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid
U kan uw familiale verzekering uitbreiden met de Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid. Voor 25 euro extra geniet u dan ook van de volgende voordelen:

  • U betaalt geen franchise als de materiële schade meer dan 265 euro bedraagt.
  • We vergoeden schade aan geleende spullen, bijvoorbeeld de hogedrukreiniger die u hebt geleend van uw buurman en die niet meer werkt nadat u hem hebt laten vallen.
  • We vergoeden materiële schade aan een zaal die u huurt voor bijvoorbeeld een familiefeest of aan een vakantieverblijf.
  • We vergoeden schade aan de auto van een derde of van een vriend waarmee u als BOB rijdt, bijvoorbeeld als u met diens auto tegen een paal rijdt.

Uitsluitingen en beperkingen

  • U bent niet gedekt als u een ongeval hebt met een autonoom voertuig dat op autonome manier meer dan 25km/u rijdt. Voor elk ander voertuig (elektrische rolstoel, hoverboard, elektrisch skateboard, elektrische fiets, elektrische step …) dat door mechanische kracht niet sneller rijdt dan 25 km/u vergoedt de familiale verzekering schade aan derden. Motorfietsen van klasse A en bijvoorbeeld fietsen van de klasse Speed Pedelec die autonoom maximaal 45 km/u kunnen halen, blijven echter wel onderworpen aan de verplichte verzekering BA Bromfiets.
  • Bent u zelf gekwetst? Dan kan u geen beroep doen op de familiale verzekering. Om uzelf te verzekeren tegen lichamelijke schade kan u een verzekering Ongeval Privéleven afsluiten.
  • De lichamelijke en de materiële schade zijn gelimiteerd tot respectievelijk 27.895.341 euro en 5.579.068 euro.

Franchise

  • Voor lichamelijke schade is er geen franchise. Voor materiële schade bedraagt de franchise 265 euro.
  • De vermelde limiet- en franchisebedragen zijn van 2020 en evolueren (met uitzondering van Rechtsbijstand) met de index van de consumptieprijzen.

Goed om te weten
De familiale verzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent