• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Gezin

Wat dekt een familiale verzekering?

Uw familiale verzekering in 10 voorbeelden

Geen idee waarvoor u precies uw familiale verzekering kan inschakelen? Voor alle schade die u, uw partner, kinderen of huisdieren per ongeluk aan anderen toebrengen. We verduidelijken in 10 voorbeelden.

1. U rijdt met uw fiets tegen een geparkeerde auto

Uw familiale verzekering zal tussenkomen om de blikschade aan het geparkeerd voertuig te betalen. Reed u met een elektrische fiets die autonoom meer dan 25 km/h kan rijden? Dan komt uw familiale niet tussen en moet u rekenen op uw verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Bromfiets.

2. Uw hond bijt de buurman

Voor de medische kosten van uw buurman kan u rekenen op uw familiale verzekering. Als uw hond naar u bijt, zal de familiale niet tussenkomen maar een Persoonlijke Ongevallenverzekering wel.

3. Uw dochter schopt de bal in de ruit van de buurman

Uw familiale verzekering zal de materiële schade betalen. Sneuvelt er een ruit in uw eigen huis? Dan zal de familiale niet vergoeden.Het is uw woonverzekering die dan betaalt.

4. Uw pluskind laat bij een vriendje een designlamp vallen

Uw gezinsaansprakelijkheidsverzekering verzekert alle personen die onder uw dak wonen: u en uw partner  maar ook uw kinderen en de kinderen van de persoon met wie u samenwoont.  De kinderen die niet bij u inwonen zijn ook verzekerd, op voorwaarde dat zij recht geven op kindergeld, ongeacht of ze bij hun andere ouder wonen of alleen wonen en op voorwaarde dat u de formule “Gezin” hebt afgesloten. U kan dus in deze gevallen een beroep doen op uw familiale verzekering om de materiële schade aan derden terug te betalen.

5. De hond van de buren richt zware schade aan in uw voortuin.

De rechtsbijstand van de gezinsaansprakelijkheidsverzekering zal u helpen een vergoeding te krijgen voor de schade. Voorwaarde: de materiële schade moet meer dan 250 euro bedragen.

Vraag een gratis check-up

Oververzekerd, dan betaal je meer dan je zou moeten. Onderverzekerd, dan krijgt u geen volledige vergoeding bij een schadegeval. 

6. Uw kotstudent rijdt met een winkelkar tegen een geparkeerde auto

Zelfs dan kan u op uw familiale verzekering rekenen die elke persoon dekt die onder uw dak woont ook al verblijft die elders wegens studies. 

7. Terwijl u voor uw kleinkind zorgt, richt het schade aan bij uw vriendin

Gezien u op dat moment verantwoordelijk bent voor uw kleinkind zal uw familiale verzekering tussenkomen voor de schade. Als er een ruit sneuvelt in uw eigen huis zal de familiale niet vergoeden.

8. Een van uw dakpannen valt naar beneden en veroorzaakt schade bij de buren.

Uw familiale verzekering zal tussenkomen om de materiële schade te dekken. Let wel: schade veroorzaakt door een gebouw dat u niet gebruikt als hoofdverblijf, is niet verzekerd.

9. U steekt verstrooid de baan over. Een autobestuurder moet uitwijken en rijdt tegen een geparkeerde auto

Voor schade die u als voetganger of fietser veroorzaakt, komt uw familiale tussen. Schade die u als autobestuurder toebrengt, zal vergoed worden door uw autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid.

10. U laat de boomzaag vallen die u van vrienden geleend hebt

Geleende goederen zijn niet altijd gedekt door uw familiale verzekering. Als u bij DVV Verzekeringen uw familiale verzekering hebt uitgebreid met de optie Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid bent u ook gedekt voor de schade aan geleende goederen of aan toevertrouwde huisdieren. Belangrijk: schade aan jetski’s of de verdwijning van juwelen zijn niet gedekt in  de optie Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid .

  • De familiale verzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:
  • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór u het contract ondertekent.

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade uw DVV-consulent uw dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan u dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De familiale verzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Gepubliceerd op 26/08/2022

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent