• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Gezin

Wat dekt een familiale verzekering?

Je familiale verzekering in 10 voorbeelden

Geen idee waarvoor je precies uw familiale verzekering kan inschakelen? Voor alle schade die jij, je partner, kinderen of huisdieren per ongeluk aan anderen toebrengen. We verduidelijken in tien voorbeelden.

1. Je rijdt met je fiets tegen een geparkeerde auto

Je familiale verzekering zal tussenkomen om de blikschade aan het geparkeerd voertuig te betalen. Reed je met een elektrische fiets die autonoom meer dan 25 km/h kan rijden? Dan komt je familiale niet tussen en moet je rekenen op je verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid Bromfiets.

2. Je hond bijt de buurman

Voor de medische kosten van je buurman kan je rekenen op je familiale verzekering. Als je hond naar je bijt, zal de familiale niet tussenkomen maar een Persoonlijke Ongevallenverzekering wel.

3. Je dochter schopt de bal in de ruit van de buurman

Je familiale verzekering zal de materiële schade betalen. Sneuvelt er een ruit in je eigen huis? Dan zal de familiale niet vergoeden. Het is je woonverzekering die dan betaalt.

4. Je pluskind laat bij een vriendje een designlamp vallen

Je gezinsaansprakelijkheidsverzekering verzekert alle personen die onder je dak wonen: jij en je partner, maar ook je kinderen en de kinderen van de persoon met wie je samenwoont. De kinderen die niet bij je inwonen zijn ook verzekerd, op voorwaarde dat zij recht geven op kindergeld, ongeacht of ze bij hun andere ouder wonen of alleen wonen en op voorwaarde dat je de formule “Gezin” hebt afgesloten. Je kan dus in deze gevallen een beroep doen op je familiale verzekering om de materiële schade aan derden terug te betalen.

5. De hond van de buren richt zware schade aan in je voortuin.

De rechtsbijstand van de gezinsaansprakelijkheidsverzekering zal je helpen een vergoeding te krijgen voor de schade. Voorwaarde: de materiële schade moet meer dan 250 euro bedragen.

Vraag een gratis check-up

Oververzekerd, dan betaal je meer dan je zou moeten. Onderverzekerd, dan krijg je geen volledige vergoeding bij een schadegeval. 

6. Je kotstudent rijdt met een winkelkar tegen een geparkeerde auto

Zelfs dan kan je op je familiale verzekering rekenen die elke persoon dekt die onder je dak woont ook al verblijft die elders wegens studies. 

7. Terwijl je voor je kleinkind zorgt, richt het schade aan bij je vriendin

Gezien je op dat moment verantwoordelijk bent voor je kleinkind zal je familiale verzekering tussenkomen voor de schade. Als er een ruit sneuvelt in je eigen huis zal de familiale niet vergoeden.

8. Een van je dakpannen valt naar beneden en veroorzaakt schade bij de buren.

Je familiale verzekering zal tussenkomen om de materiële schade te dekken. Let wel: schade veroorzaakt door een gebouw dat je niet gebruikt als hoofdverblijf, is niet verzekerd.

9. Je steekt verstrooid de baan over. Een autobestuurder moet uitwijken en rijdt tegen een geparkeerde auto

Voor schade die je als voetganger of fietser veroorzaakt, komt je familiale tussen. Schade die je als autobestuurder toebrengt, zal vergoed worden door je autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid.

10. Je laat de boomzaag vallen die je van vrienden geleend hebt

Geleende goederen zijn niet altijd gedekt door je familiale verzekering. Als je bij DVV Verzekeringen je familiale verzekering hebt uitgebreid met de optie Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid ben je ook gedekt voor de schade aan geleende goederen of aan toevertrouwde huisdieren. Belangrijk: schade aan jetski’s of de verdwijning van juwelen zijn niet gedekt in de optie Uitgebreide Burgerlijke aansprakelijkheid.

  • De familiale verzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:
  • Kennisname van deze documenten is verplicht vóór je het contract ondertekent.

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade je DVV-consulent je dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan je dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De familiale verzekering is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Gepubliceerd op 26/08/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent