• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Ziekte en ongevallen

Verzeker uw hulp in huis tegen ongevallen

Verzekering Arbeidsongevallen Huispersoneel

Verzekerd tegen arbeidsongevallen van huispersoneel

Als u een poetsvrouw, babysit, tuinman of andere huishoudhulp in dienst hebt, moet u verplicht een arbeidsongevallenverzekering nemen. U kan als werkgever namelijk aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen bij u thuis of van of naar huis.

Wat dekt de arbeidsongevallenverzekering?
DVV verzekeringen zal bij een arbeidsongeval in uw plaats de vergoeding betalen zoals die voorzien is in de wet op de arbeidsongevallen. Als u ingetekend hebt op deze verzekering kan u er ook een beroep op doen als een vriend of kennis gratis een klusje komt uitvoeren en een ongeval krijgt. In dat geval komt de arbeidsongevallenverzekering niet tussen voor een ongeval van of naar huis.

Ook voor personeel van dienstenchequebedrijf of zelfstandig tuinaannemer?
Neen. De poetshulp is verzekerd via de arbeidsongevallenverzekering van zijn of haar werkgever. Voor een zelfstandige kan u ook niet aansprakelijk gesteld worden.

Uitbreiding: verzekering Lichamelijk Ongevallen Privéleven inwonend personeel

Hebt u een inwonende huishoudhulp, nanny of au pair voor de kinderen? Dan kan u de polis uitbreiden met een waarborg die uw hulp verzekert buiten de momenten waarop hij of zij effectief aan het werk is. Omdat bij inwonend personeel de grens tussen werk en privéleven moeilijk te trekken is, is dat een aanrader. Anders kunnen er discussies ontstaan als er zich een ongeval voordoet.

Goed om te weten

  • Deze verzekering dekt bijkomende onbezoldigde tijdelijke helpers, maar kan niet onderschreven worden als u enkel onbezoldigde tijdelijke helpers te werk stelt. Onbetaalde tijdelijke helpers zijn nooit verzekerd bij ongevallen op weg van of naar hun werkplek.
  • Voor gezinsleden kan u geen beroep doen op de Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel. 
  • Ongevallen door een zware fout van uw hulp zijn niet gedekt.
  • Verergeringen van de gevolgen van een ongeval wegens letsels of ziekten die al vooraf bestonden, zijn niet gedekt. 
  • Ongevallen onder invloed van alcohol of verdovende middelen zijn niet gedekt.
  • De Arbeidsongevallenverzekering Huispersoneel wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent