• MyDVV

Beleggen

5 tips om uw vakantiegeld te laten renderen

Zo is uw vakantiegeld goed besteed

Is uw vakantiegeld uitbetaald? Wellicht zullen ook uw vakantieplannen dit jaar net iets bescheidener zijn dan andere jaren. Gelukkig valt er ook dichtbij heel wat beleven. En misschien krijgt u daardoor wat financiële ruimte om wat geld opzij te zetten? We geven u alvast 5 tips.

 1. Doe aan pensioensparen
  Pensioensparen helpt om te zorgen dat u later uw levensstandaard kan behouden. Ons wettelijk pensioen zal wellicht niet volstaan en dan kan een extra spaarpotje helpen. Mooi meegenomen: u kan een belastingvoordeel* krijgen.

 2. Spaar voor uw (klein)kinderen
  Wil u uw (klein)zoon, (klein)dochter of mete- of petekind een startkapitaal geven? Dat zal later meer dan welkom als hij of zij op eigen benen gaat staan. Er zijn verschillende mogelijkheden om slim te sparen voor uw kind.

 3. Overweeg langetermijnsparen
  Om te zorgen voor later, kan u ook kiezen voor langetermijnsparen. Goed nieuws: tot 30% van wat u stort, kan u terugkrijgen in de vorm van een belastingvermindering*. Zo brengt uw vakantiegeld dubbel op!

 4. Begin met beleggen
  Als u kiest om te beleggen, beslist u zelf of u meer of minder risico neemt. Op basis van uw beleggersprofiel, het rendement en het risico hebt u keuze uit heel wat verschillende fondsen.

 5. Zorg voor uw nabestaanden
  U hebt misschien geen zin om er vandaag al aan te denken, maar het is natuurlijk een geruststellende gedachte dat er voor uw geliefden gezorgd wordt als u er niet meer bent. Een uitvaartverzekering  is dan de oplossing.

Uw DVV-consulent is er voor u

Hebt u advies nodig om zeker te zijn dat uw vakantiegeld maximaal rendeert? Ga langs bij uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag met de juiste oplossing voor uw persoonlijke situatie.

* U geniet een fiscaal voordeel als er voldaan is aan wettelijke voorwaarden. De fiscale behandeling hangt af van uw individuele omstandigheden en kan in de toekomst veranderen. Als u een belastingvoordeel gekregen hebt voor een premie moet u rekening houden met een taks op de uitkering.

Gepubliceerd op 04/06/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent