• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Pensioensparen: Liever in het nu leven dan je zorgen maken over later? Da’s menselijk.

Krijg advies van een échte specialist en 25 euro cashback*

Spaar vanaf 25 euro per maand

Betaal minder belastingen

Krijg persoonlijk advies

Vandaag al sparen voor een comfortabeler pensioen

In België zal uw pensioen ongeveer 60% van uw laatste loon bedragen.

Gelukkig kan u vooruitziend zijn en een aanvullend spaarkapitaal beginnen op te bouwen.

U spaart zoals u dat wil. Gaat het een jaar moeilijker? Stort dan minder of niet.

U krijgt tot 30% belastingvoordeel. De fiscus spaart met u mee.

U kiest uit verschillende formules. Vraag advies aan uw DVV-consulent.

Hoe jonger u begint, hoe beter maar het is nooit te laat om te starten.

Profiteer nu van
de cashback*

Spaar vroeg, het maakt verschil! Weet u hoeveel geld u gespaard kan hebben tegen uw pensioen? Om u te helpen, vindt u hieronder een simulatie* als u een Save 3 pensioensparen start op 25 jaar of 40 jaar.

Pensioensparen of langetermijnsparen?

Pensioensparen

Met of zonder hypothecair krediet

Optie 1: u spaart maximaal 990 euro per jaar en krijgt 30% terug van de fiscus.

Optie 2: u spaart tussen 990 en 1.270 euro per jaar en krijgt 25% terug van de fiscus.     

Wist u dat?

Als u een hypothecair krediet hebt, opteert u best voor pensioensparen.

Langetermijnsparen

Met hypothecair krediet

U kan meestal geen belastingvoordeel meer genieten op uw langetermijnsparen. Uw fiscale korf wordt dan namelijk volledig gevuld door de kapitaalaflossingen en intresten.

Zonder hypothecair krediet

Spaar maximaal 2.350 euro per jaar en krijg 30% terug van de fiscus.

Goed om te weten: het bedrag dat u opzijzet via langetermijnsparen kan u later gebruiken om (een deel van) de premie van uw schuldsaldoverzekering te betalen

Advies nodig? Uw DVV-consulent helpt u

Ontdek ons aanbod

  • *Krijg 25 euro terugbetaald per nieuw fiscaal contract pensioen- of langetermijnsparen van het type “Life Pension Dynamic”, “Life Cover Pack” of "Save 3" met overlijdensdekking - min.10 000€ kapitaal overlijden (maximum 1 contract per fiscaal regime per verzekerde). Het contract dient onderschreven te zijn tussen 24/10/2022 en 15/01/2023 met een minimumstorting van 165 euro per nieuw contract voor 28/02/2023. De terugbetaling van het toegestane actievoordeel zal gebeuren vóór eind maart 2023. Bekijk het reglement.
  • Het gaat om een pensioenspaarverzekering van Tak 21 (Save 3 of DVV Life Cover Pack) of Tak 23 (Life Pension Dynamic) met 6% instapkosten en minimale looptijd van 10 jaar.
  • Voor meer informatie, onder meer over de beleggings- en spaardoelstellingen, de waarde van de eenheden, alsook over de gegarandeerde interestvoet, de risico's (geen kapitaalgarantie voor tak 23 en krediet- en liquiditeitsrisico voor tak 21), de kosten en taksen van deze producten, raadpleeg de informatiefiche, de commerciële fiche, het beheersreglement en de algemene voorwaarden, beschikbaar op deze website of bij je DVV-consulent.
  • De fiscale behandeling hangt af van de individuele omstandigheden van de verzekeringnemer en kan in de toekomst aan wijzigingen onderhevig zijn. Het is belangrijk dat potentiële spaarders deze documenten doornemen alvorens zij een contract ondertekenen. Deze verzekeringscontracten zijn onderworpen aan het Belgisch recht.

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent dat als u wilt beleggen of sparen, uw DVV-consulent u zal adviseren over de juiste verzekering voor u en uw dossier persoonlijk zal opvolgen van A tot Z. Op belangrijke momenten kan u dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

*Berekening op basis van een Save 3-product, instapkosten: 4%, leeftijd van de verzekeringnemer aan het einde van het 40-jarige contract: 65 jaar, en betaling van een maandelijkse premie van 41,25 euro gedurende 40 jaar, technische rentevoet: 1%. Bij deze berekening is geen rekening gehouden met de belasting die van toepassing zal zijn wanneer het kapitaal wordt uitgekeerd (in principe belasting op 60-jarige leeftijd tegen een tarief van 8%).

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent