• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

5 tips voor lagere brandstofkosten

Hoe houd je je brandstofkosten onder controle?

De benzine- en dieselprijzen hebben records gebroken. Het loont dus zeker de moeite om na te denken over elke verplaatsing die je met je voertuig doet. Op zoek naar alternatieven? We zetten de verschillende pistes om te besparen op je brandstofkosten op een rij.

1. Carpoolen met je eigen auto

Doe je toch liever geen afstand van je privéauto? Dan kan je gebruik maken van bijvoorbeeld Cozywheels of Dégage om je auto uit te lenen aan andere leden. Ga echter altijd na bij je verzekeraar of je gedekt bent. DVV dekt geen deelauto's. Er bestaan ook platforms zoals BlaBlaCar of Carpool waarop je ritten aanbiedt en waarbij je zelf bepaalt hoeveel passagiers moeten betalen om te kunnen meerijden. Controleer altijd goed hoe het zit met je autoverzekering of vraag advies aan je DVV-consulent.

2. Autodelen of carsharen

Geen eigen auto nodig, maar wil je er toch af en toe één gebruiken? Dan is autodelen via één van de deelplatformen de oplossing. Je kan daarvoor gebruik maken van bijvoorbeeld Cambio of Poppy. Liever een elektrische auto? Dan zit je goed bij onder meer Battmobility, Coopstroom, GreenMobility of Partago.

De prijs die je betaalt, houdt rekening met de verzekering, onderhoud, brandstof enz. Bij sommige platforms betaal je per kilometer, bij andere op basis van tijd. Soms betaal je ook een opstartkost, abonnement of deelbewijs (als het om een coöperatie gaat). Tip: doe de berekening en ontdek hoeveel je zou besparen met autodelen.

3. Kiezen voor zachte mobiliteit

Misschien is het ook een optie om voor korte trajecten met de fiets, te voet of het openbaar vervoer te gaan? Vaak goedkoper en ook beter voor het milieu… 

4. Brandstofprijzen vergelijken

Je kan besparen door te tanken bij goedkopere tankstations. Meestal gaat het dan om onbemande stations aan de rand van een stad of in een industriegebied. Doe de vergelijking voor je gemeente.

Tip: het kan interessant zijn om te kiezen voor een tankkaart van een bedrijf en zo extra korting te krijgen. Op het einde van de maand ontvang je dan een factuur voor alle tankbeurten. 

5. Ecologisch rijden

Al gehoord van ecodriving? Door te letten op je rijstijl, kan je ook besparen op je brandstofverbruik. Check onze 5 tips voor ecologisch rijden.

DVV is er voor je

Je kan natuurlijk ook kiezen voor een elektrische, CNG- of LPG-wagen om de gevolgen van de stijgende brandstofprijzen te vermijden. Check altijd of je een goede autoverzekering hebt. Vraag info over de autoverzekering Mobility bij je DVV-consulent.

Gepubliceerd op 02/05/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent