• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

5 tips voor lagere brandstofkosten

Hoe houdt u uw brandstofkosten onder controle?

De benzine- en dieselprijzen hebben records gebroken. Het loont dus zeker de moeite om na te denken over elke verplaatsing die u met uw voertuig doet. Op zoek naar alternatieven? We zetten de verschillende pistes om te besparen op uw brandstofkosten op een rij.

1. Carpoolen met uw eigen auto

Doet u toch liever geen afstand van uw privéauto? Dan kan u gebruik maken van bijvoorbeeld Cozywheels of Dégage om uw auto uit te lenen aan andere leden. Ga echter altijd na bij uw verzekeraar of u gedekt bent. DVV dekt geen deelauto's. Er bestaan ook platforms zoals BlaBlaCar of Carpool waarop u ritten aanbiedt en waarbij u zelf bepaalt hoeveel passagiers moeten betalen om te kunnen meerijden. Controleer altijd goed hoe het zit met uw autoverzekering of vraag advies aan uw DVV-consulent.

2. Autodelen of carsharen

Geen eigen auto nodig, maar wil u er toch af en toe één gebruiken? Dan is autodelen via één van de deelplatformen de oplossing. U kan daarvoor gebruik maken van bijvoorbeeld Cambio of Poppy. Liever een elektrische auto? Dan zit u goed bij onder meer Battmobility, Coopstroom, GreenMobility of Partago.

De prijs die u betaalt, houdt rekening met de verzekering, onderhoud, brandstof enz. Bij sommige platforms betaalt u per kilometer, bij andere op basis van tijd. Soms betaalt u ook een opstartkost, abonnement of deelbewijs (als het om een coöperatie gaat). Tip: doe de berekening en ontdek hoeveel u zou besparen met autodelen.

3. Kiezen voor zachte mobiliteit

Misschien is het ook een optie om voor korte trajecten met de fiets, te voet of het openbaar vervoer te gaan? Vaak goedkoper en ook beter voor het milieu… 

4. Brandstofprijzen vergelijken

U kan besparen door te tanken bij goedkopere tankstations. Meestal gaat het dan om onbemande stations aan de rand van een stad of in een industriegebied. Doe de vergelijking voor uw gemeente.

Tip: het kan interessant zijn om te kiezen voor een tankkaart van een bedrijf en zo extra korting te krijgen. Op het einde van de maand ontvangt u dan een factuur voor alle tankbeurten. 

5. Ecologisch rijden

Al gehoord van ecodriving? Door te letten op uw rijstijl, kan u ook besparen op uw brandstofverbruik. Check onze 5 tips voor ecologisch rijden.

DVV is er voor u

U kan natuurlijk ook kiezen voor een elektrische, CNG- of LPG-wagen om de gevolgen van de stijgende brandstofprijzen te vermijden. Check altijd of u een goede autoverzekering hebt. Vraag info over de autoverzekering Mobility bij uw DVV-consulent.

Gepubliceerd op 02/05/2022

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent