• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Hoe kies ik een dakkoffer?

Waarop letten als u een dakkoffer kiest?

Krijgt u niet al uw bagage in de koffer van uw auto? Geen paniek, dat betekent niet dat u een nieuwe auto moet kopen! Met een dakkoffer komt u vaak al een heel eind. Zowel voor uw zomervakantie als uw skireis is het een handige oplossing.

Dakkoffer lenen, huren of kopen

Begin met bij uw vrienden of familie na te gaan of u een dakkoffer kan lenen. Is dat niet het geval? Dan kan u er misschien één huren bij een particulier of bedrijf. Bent u van plan om vaker een dakkoffer te gebruiken? Dan kan u beter een nieuw of tweedehands model kopen.

Koffer, dragers en bevestigingen

Als u een dakkoffer koopt, is dat een investering op lange termijn. U hoeft inderdaad geen andere dakkoffer te kopen als u een andere auto hebt. De dakdragers en bevestigingen variëren wel van de ene auto tot de andere. U kan de dakdragers en bevestigingen in één deel of apart kopen. In dat laatste geval moet u normaal alleen het bevestigingssysteem vervangen als u een nieuwe auto koopt. 

5 aandachtspunten om uw dakkoffer te kiezen

  • Controleer in uw boorddocumenten welke last het dak van uw auto kan dragen.
  • Kies een volume dat aangepast is aan uw noden. Een grote reistas is bijvoorbeeld goed voor 200 liter.
  • Bepaal de lengte van uw dakkoffer op basis van wat u wil vervoeren (buggy, ski’s...) en de grootte van uw auto. Zorg dat uw dakkoffer u niet hindert als u de koffer van uw auto wil openen.
  • Geef de voorkeur aan een dakkoffer die aan beide zijden geopend kan worden zodat u altijd kan in- en uitladen aan de kant van de stoep.
  • Kies een centraal (meerpunts-) en veilig slot waarbij u de sleutel er enkel kan afhalen als de dakkoffer correct is afgesloten.

Hoeveel kost een dakkoffer?

De prijzen hangen sterk af van het model en het merk. Soepele dakkoffers (in waterdichte stof) zijn in principe het goedkoopst. Als u kiest voor een rigide model, beginnen de prijzen rond de 100 euro voor de kleinste instapmodellen en gaan ze tot meer dan 1000 euro voor de grotere modellen van bekende merken. Hou rekening met zo’n 200 à 400 euro als u een middelgrote dakkoffer kiest.

Uw DVV-consulent is er voor u

Hebt u uw dakkoffer gevonden? Goed nieuws: met onze Omniumverzekering is ook uw dakkoffer verzekerd tegen materiële schade. Vraag meer info aan uw DVV-consulent. Zij of hij helpt u graag.

 

Gepubliceerd op 30/09/2020

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent