• Blog
  • Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Takelkosten kunnen snel hoog oplopen zonder goede verzekering

Wegslepen is niet goedkoop…

Kan je wagen niet meer rijden door een ongeval in België? Dan zit er niets anders op dan een takeldienst te bellen. Houd rekening met een gepeperde rekening, toch als je geen autoverzekering bij DVV hebt…

Hoge takelkosten

Je doet een beroep op een takeldienst en moet alles uit eigen zak betalen? Verwacht je aan een stevige factuur die kan oplopen tot zo’n 450 euro. Het uiteindelijke kostenplaatje hangt af van de takeldienst waarop je een beroep doet en van de specifieke situatie. Als je auto ’s nachts uit de gracht moet worden getakeld, zal dat natuurlijk een pak duurder zijn dan een gewone interventie overdag. Daarbij komen nog de kosten voor een vervangwagen als de garage die service niet gratis aanbiedt.

Heb je een ongeval op een autosnelweg? Bel het nummer 101. De wegpolitie zal dan automatisch de F.A.S.T.-takeldienst oproepen. De kost voor het wegslepen kan in Vlaanderen oplopen tot 310 euro (excl. btw), afhankelijk van de plek waar je auto staat en van het tijdstip. 

0 euro takelkosten bij DVV

Gelukkig hoef je niet wakker te liggen van hoge takelkosten als je een autoverzekering bij DVV hebt. Bij een ongeval in België en tot 30 km over de grens wordt je auto gratis weggesleept naar de garage die je kiest (als DVV het wegslepen organiseert). Als het gaat om een erkende garage, krijg je bovendien een vervangwagen voor de volledige duur van de herstelling. Goed om te weten: panne wordt niet beschouwd als een ongeval. Voor zo’n gevallen heb je de waarborg Assistance van de autoverzekering auto nodig.

Bij een ongeval kan je rekenen op de autoverzekering Mobility.

Maar dat is niet alles. Onze DVV-consulenten bieden jou ook kwaliteitsservice. 

Gepubliceerd op 31/05/2022

Goed om te weten

De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is wettelijk verplicht. Ze wordt afgesloten voor 1 jaar en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent