• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Takelkosten kunnen snel hoog oplopen zonder goede verzekering

Wegslepen is niet goedkoop…

Kan je wagen niet meer rijden door een ongeval in België? Dan zit er niets anders op dan een takeldienst te bellen. Houd rekening met een gepeperde rekening, toch als je geen autoverzekering bij DVV hebt…

Hoge takelkosten

Je doet een beroep op een takeldienst en moet alles uit eigen zak betalen? Verwacht je aan een stevige factuur die kan oplopen tot zo’n 450 euro. Het uiteindelijke kostenplaatje hangt af van de takeldienst waarop je een beroep doet en van de specifieke situatie. Als je auto ’s nachts uit de gracht moet worden getakeld, zal dat natuurlijk een pak duurder zijn dan een gewone interventie overdag. Daarbij komen nog de kosten voor een vervangwagen als de garage die service niet gratis aanbiedt.

Heb je een ongeval op een autosnelweg? Bel het nummer 101. De wegpolitie zal dan automatisch de F.A.S.T.-takeldienst oproepen. De kost voor het wegslepen kan in Vlaanderen oplopen tot 310 euro (excl. btw), afhankelijk van de plek waar je auto staat en van het tijdstip. 

0 euro takelkosten bij DVV

Gelukkig hoef je niet wakker te liggen van hoge takelkosten als je een autoverzekering bij DVV hebt. Bij een ongeval in België en tot 30 km over de grens wordt je auto gratis weggesleept naar de garage die je kiest (als DVV het wegslepen organiseert). Als het gaat om een erkende garage, krijg je bovendien een vervangwagen voor de volledige duur van de herstelling. Goed om te weten: panne wordt niet beschouwd als een ongeval. Voor zo’n gevallen heb je een bijstandsverzekering nodig.

Wist je dat een DVV-consulent altijd meer voor je doet?

Voor de juiste informatie over een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid of een omniumverzekering kan je altijd terecht bij een DVV-consulent in je buurt. Maar daar stopt het niet. Als het echt tegenzit, zorgt je consulent voor persoonlijke bijstand en een vlotte afhandeling van je schadedossier.

Gepubliceerd op 31/05/2022

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent