• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

Tweedehands camper kopen: waarop moet u letten?

6 tips om een tweedehands mobilhome te kopen

Van plan om een tweedehands camper te kopen? Dan controleert u het best net als bij een auto de basiselementen (motor, banden, onderhoudsboekje...). Maar voor u op zoek gaat, is het nog belangrijker dat u zich een aantal vragen stelt. Pas dan weet u wat u nodig hebt en bent u zeker dat u de juiste keuze maakt

1. Bepaal het type camper dat u nodig hebt

U hebt de keuze uit verschillende types mobilhomes volgens uw budget:

  • Een omgebouwde van met een dak dat soms verhoogd kan worden: compact en makkelijk te hanteren, perfect voor een koppel maar minder ideaal voor een lange vakantie.
  • Een alkoof camper met een bed boven de cabine: ideaal voor gezinnen van 4 tot 7 personen.
  • Een semi-integraal zonder bed boven de cabine: dit type camper verbruikt minder en is perfect voor een koppel met 2 kinderen.
  • Een integraal met geïntegreerde cabine in het woongedeelte en aparte kamer achteraan: het meest luxueus en het ruimst.

2. Controleer de toegelaten maxima

Het inschrijvingsbewijs vermeldt het maximaal aantal inzittenden. Controleer ook hoeveel slaapplaatsen de camper heeft. Ander aandachtspunt: het maximaal toegelaten gewicht als de camper geladen is en iedereen aan boord is.

3. Check of de camper waterdicht is

Vocht is de vijand van de mobilhome. Controleer de carrosserie zorgvuldig op eventuele sporen van vocht die de houten structuur aangetast zou kunnen hebben. Check ook of er binnen geen verdachte geur hangt. 

4. Let op de inrichting

In een mobilhome zit u dag en nacht in een vrij krappe ruimte. Een inrichting die beantwoordt aan uw noden en zorgt voor comfort is dan extra belangrijk. Aarzel niet om de kasten open te doen, op de bedden te gaan liggen of de banken of stoelen uit testen. Controleer ook of de berg- en bagageruimten groot genoeg zijn en of de indeling van de bedden bij uw gezin past.

5. Controleer alle apparatuur

Probeer in de cabine de elektrische bediening van de ramen en de airco. Open in het woongedeelte de kranen, steek alle lichten aan en controleer of de koelkast, boiler enz. goed werken. Laat niets aan het toeval over.

6. Kies indien mogelijk een professionele verkoper

Een professionele verkoper van tweedehands campers kan u een garantie geven. In principe bent u dan zeker dat u een mobilhome koopt die in een goede staat is. De verkoper heeft ermee ingestemd om hem over te nemen en heeft hem nagekeken voor de verkoop. Kleine tip: het laagseizoen (november tot maart) is het goede moment om een camper te kopen.

Uw DVV-consulent helpt u!

Voor u de baan op gaat met uw nieuwe tweedehands auto checkt u best onze tips voor een eerste campervakantie. Download ook enkele handige apps om altijd een leuk overnachtingsplekje te vinden. En om goed verzekerd te zijn, moet u bij een  DVV-consulent, zij of hij helpt u graag.

Gepubliceerd op 05/06/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent