• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

auto

Wat is een omniumverzekering en wanneer kiest u ervoor?

Omniumverzekering: ja of neen?

Een omniumverzekering vergoedt de schade aan uw eigen auto, een gewone autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid niet. Niet zeker of een omnium loont? Lees ons advies.

Wanneer komt omnium tussen?

Een omniumverzekering komt tussen voor schade aan uw eigen auto. U hebt de keuze uit 2 soorten omnium met een minder of meer uitgebreide dekking:

  Mini Omnium Full Omnium
Brand
Diefstal
Glasbreuk
Natuurramp
Aanrijding met een dier
Schade aan uw auto die u zelf vervoorzaak hebt ('eigen schade')

Wanneer is het slim om een Full Omnium te nemen?

Hebt u net een nieuwe auto gekocht? Dan is het altijd verstandig om een omniumverzekering af te sluiten. Praktisch alle risico’s zijn dan gedekt. Meestal wordt aangeraden om voor dezelfde periode een omnium te nemen als uw autolening loopt. Zo’n 3 à 5 jaar dus. Meer info.

Wanneer kiest u voor een Mini Omnium?

Rijdt u met een recente tweedehandsauto of een auto die meer dan 5 jaar oud is? Dan kan u overschakelen naar een kleine omnium die een stuk goedkoper is. Ongelukken in fout zijn dan niet meer vergoed, maar brand, diefstal, glasbreuk enz. wel. Meer info.

Is uw auto meer dan 10 jaar oud?

Dan is het niet meer interessant om een omniumverzekering te nemen. Uiteraard bent u wel nog altijd verplicht om een autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid te nemen.

Uw DVV-consulent helpt u!

Op zoek naar info of advies over de omniumverzekering of de autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid? Ga langs bij een DVV-consulent in uw buurt. Zij of hij beantwoordt graag uw vragen. 

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent