• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Auto

Je mobilhome goed verzekerd

Camperverzekering

Schade door diefstal of poging tot diefstal gedekt

Niet alleen diefstal is gedekt. Bij (poging tot) diefstal vergoeden we ook schade aan het interieur, kosten na diefstal van de officiële nummerplaat en nieuwe sleutels. 

Zonder franchise

Ruiten gebroken, schade door brand, diefstal, aanrijding met dieren, natuurkrachten? Je hoeft je geen cent op te leggen. Handig, want een mobilhome is al duur genoeg. Een franchise is van toepassing als  er sprake is van materiele schade bij een ongeval in fout.

Uniek bij DVV

Wij vergoeden als enige op de markt ook bijkomende gevaren zonder franchise. Dat is bijvoorbeeld schade bij een kettingbotsing met minstens vier voertuigen.

Wat is een camperverzekering?

Met een camperverzekering ben je gerust dat je mobilhome goed en volledig verzekerd is. Niet alleen je verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid zit erin, maar ook een verzekering voor rechtsbijstand en een volledige omnium. Zo trek je er gegarandeerd zorgeloos op uit met je camper.

Wat dekt de camperverzekering?

Met de camperverzekering van DVV verzekeringen kan je rekenen op:

 • dekking van je burgerlijke aansprakelijkheid: als je schade veroorzaakt aan een derde, zal je verzekering tussenkomen om in je plaats de schade te betalen.
 • rechtsbijstand: als er een juridisch geschil is, zal DVV je bijstaan.
 • volledige omnium: schade aan je camper wordt vergoed.

Wil je een nog betere bescherming? Dan kan je de camperverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld reisbijstand. Ontdek alle details

Heb je vragen over de camperverzekering?

Met de camperverzekering is je burgerlijke aansprakelijkheid gedekt en geniet je rechtsbijstand alsook een volledige omnium. Bovendien zijn we de enige verzekeraar die de  bijbehorende risico’s zonder franchise vergoedt. Met DVV vertrek je met een gerust gemoed aan het stuur van je camper.

Ja, de camperverzekering is verplicht. De Belgische wet eist een aansprakelijkheidsverzekering voor alle motorrijtuigen.

Met de volledige omnium bij je camperverzekering inbegrepen, ben je verzekerd voor volgende waarborgen zonder franchise te moeten betalen: glasbreuk, brand, diefstal en aan diefstal te wijten schade, aanrijding van dieren, natuurkrachten en daarmee gepaard gaande risico’s. Enkel de waarborg materiële schade, die de schade aan je eigen motorhome dekt, is voorwerp van een franchise.

Natuurlijk! In geval van (poging tot) diefstal vergoedt DVV de diefstal, de schade, de schade aan het interieur bij inbraak, de kosten te wijten aan diefstal van de officiële nummerplaat en de nieuwe sleutels.

Ja, de waarborg glasbreuk is bij de volledige omnium van je camperverzekering inbegrepen. Op die manier worden alle vensters, koepels en de aan glasbreuk te wijten schade aan het interieur vergoed.

Ja, je geniet gratis bijstand in België bij een ongeval indien je camper niet meer kan rijden, ongeacht of je al of niet in het gelijk bent gesteld.

Opteer met het oog op een optimale bescherming in het buitenland voor DVV Assistance. Met die verzekering geniet je wereldwijde dekking, repatriëring overal ter wereld en terugbetaling van je medische kosten in het buitenland. Als je kiest voor de optie Assistance met betrekking tot je wagen, heb je, bijvoorbeeld, recht op herstelling of wegtakeling in geval van pech tijdens je reis in Spanje .

Franchise

De franchise voor deze verzekering (eigen schade als je zelf een ongeval veroorzaakt) wordt vastgelegd in de bijzondere voorwaarden. Je DVV-consulent zal je die bezorgen als je de verzekering afsluit.

Uitsluitingen en beperkingen

 • Bij diefstal moet je altijd aangifte doen bij de politie. Om terugbetaald te worden onder de omniumverzekering, is het belangrijk dat je camper goed werd afgesloten.
 • De camperverzekering geldt voor privégebruik van campers met een MTM van 3,5 ton.
 • Schade aan koplampen, achterlichten en spiegels is niet inbegrepen in de waarborg glasbreuk van de omniumverzekering. Aanrijding met dieren is ook niet gedekt als er geen proces-verbaal is opgemaakt.
 • De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid dekt geen lichamelijke schade van de bestuurder of de aansprakelijke voor het ongeval.
 • In de volgende gevallen kan DVV verzekeringen de betaalde schadevergoeding bij de verzekerde verhalen:
  • De waarborg is vervallen omdat de premie niet betaald is.
  • Er wordt opzettelijk informatie weggelaten of er werd verkeerde informatie opgegeven bij de aanvraag van de verzekering.
  • Het ongeval is opzettelijk veroorzaakt door de verzekerde.
  • De bestuurder rijdt in een staat van dronkenschap of in een gelijkaardige toestand die het gevolg is van het gebruik van producten andere dan alcoholische dranken.
  • De bestuurder neemt deel aan een niet-toegelaten snelheids-, regelmatigheids- of behendigheidsrit of –wedstrijd.
  • Het voertuig wordt bestuurd door een persoon die niet aan de wettelijke voorwaarden voldoet: niet de vereiste leeftijd, geen rijbewijs of vervallen recht op sturen.
  • Het voertuig heeft geen geldig keuringsbewijs.
  • Het contractueel of reglementair aantal vervoerde personen is overschreden.
 • Als je mobilhome na een ongeval hersteld moet worden en je een beroep doet op een erkende hersteller, krijg je met de omnium een personenwagen als vervangwagen (dus geen andere mobilhome).
 • Zodra je mobilhome een waarde heeft van meer dan 75.000 euro excl. btw is een antidiefstalsysteem met satelliettracking noodzakelijk.

Goed om te weten

Gewoon goeie service

Bij DVV is verzekeren in de eerste plaats een service. Dagelijks maken meer dan 1.000 DVV-consulenten tijd voor je vrij. Wanneer je dat echt nodig hebt, bijvoorbeeld in geval van schade. Je consulent volgt je dossier dus persoonlijk van A tot Z. En dat is geruststellend!

De autoverzekering Mobility is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE70 0689 0667 8225, BIC GKCCBEBB - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037.

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent