• MyDVV

Fiets en motor

4 tips voor uw fietsvakantie met kinderen

Fietsreis met de kinderen? Zo pakt u het aan

Een fietsvakantie met kinderen, het is eens wat anders dan uren doorbrengen in de file naar het zuiden. Hebt u kleine kinderen? Dan neemt u ze makkelijk mee met een elektrische bakfiets. Grotere kinderen kunnen meetrappen op een aanhangfiets of op een tandem. Avontuur verzekerd! 

1. Stippel een mooie route uit

 • In België is Limburg een waar fietsparadijs. Wat dacht u van fietsen door de bomen in Hechtel-Eksel of fietsen door het water in Bokrijk? Een heerlijke bestemming voor een eerste fietsvakantie met kinderen. U kan makkelijk een route uitstippelen via de app met de fietsknooppunten.
 • In het buitenland kan u met wat oudere kinderen een stuk van de North Sea Cycle route uitproberen. Die 6666 km rond de Noordzee loopt door België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Schotland en Engeland. Deze tocht en andere langeafstandsroutes in Europa vindt u op www.eurovelo.com
 • Mag het wat spectaculairder? Dan is er bijvoorbeeld de 150 km lange Otago Central Rail Trail in Nieuw-Zeeland of de 1000 km lange Munda Biddi Trail in Australië

2. Neem niet te veel hooi op uw vork

Elke dag 100 km afleggen, voor een eerste fietsvakantie met (kleine) kinderen is het wellicht niet ideaal… Als u zo’n 30 à 40 km per dag doet, kan u regelmatig stoppen om op een pittoreske plek te picknicken, uw kinderen te laten ravotten op een speelplein of een lokaal restaurantje te ontdekken.     

3. Zorg voor de juiste fietsuitrusting

Een dure fiets hebt u misschien niet nodig, maar goed materiaal is wel fijn:

 • Breng uw fiets en eventueel die van de kinderen naar de fietsenmaker voor een controle van de banden, versnellingen, remmen, lichten enz.
 • Koop fietszakken op maat van ieder gezinslid. Hoe lichter, hoe makkelijker de fiets bolt natuurlijk. 
 • Zorg dat het fietszitje of de fietskar comfortabel zit. 
 • Zorg voor een helm voor alle gezinsleden.
 • Voorzie een herstellingskit voor als u een lekke band hebt. 
 • Overweeg om Fietsverzekering te nemen. Kan u niet meer verder met uw fiets door pech, een ongeval of diefstal? Dan kan u op DVV rekenen, in België en in heel Europa, zodra u op meer dan 1 km van uw verblijfplaats bent. De Fietsverzekering beschermt u ook tegen diefstal en materiële schade… dichtbij of als u ver van huis bent. 

4. Zorg voor afwisseling

Is uw kind nog klein? Dan zijn een speeltuin of kinderboerderij al genoeg om er een leuke dag van te maken. Ook een sluis kan betoverend zijn als u ze bekijkt door kinderogen. 

Voorzie ook altijd enkele spelletjes voor onderweg. Of maak een stempelkaart met een aantal bezienswaardigheden die ze onderweg moeten vinden. Ook belangrijk: las regelmatig een rustdag in.

Uw DVV-consulent is er voor u!

Hebt u vragen over de Fietsverzekering? Ga langs bij uw DVV-consulent. Zo vertrekt u zorgeloos op fietsvakantie met kinderen.

Goed om te weten

 • De bijstand wordt georganiseerd door onze partner Europ Assistance.
 • De Fietsverzekering wordt afgesloten voor 1 jaar en stilzwijgend verlengd voor opeenvolgende periodes van 1 jaar. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De bijzondere en algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures.
 • Ga voor meer informatie naar een DVV-consulent of bekijk de volgende documenten:

Deze Fietsverzekering is een verzekeringsproduct van DVV, merk- en handelsnaam van Belins NV, verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037 - Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE59 0689 0667 8326 - BIC GKCCBEBB.

Gepubliceerd op 07/04/2021

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent