• MyDVV

Fiets en motor

4 tips voor uw fietsvakantie met kinderen

Fietsreis met de kinderen? Zo pakt u het aan

Een fietsvakantie met kinderen, het is eens wat anders dan uren doorbrengen in de file naar het zuiden. Hebt u kleine kinderen? Dan neemt u ze makkelijk mee met een elektrische bakfiets. Grotere kinderen kunnen meetrappen op een aanhangfiets of op een tandem. Avontuur verzekerd! 

1. Stippel een mooie route uit

  • In België is Limburg een waar fietsparadijs. Wat dacht u van fietsen door de bomen in Hechtel-Eksel of fietsen door het water in Bokrijk? Een heerlijke bestemming voor een eerste fietsvakantie met kinderen. U kan makkelijk een route uitstippelen via de app met de fietsknooppunten.
  • In het buitenland kan u met wat oudere kinderen een stuk van de North Sea Cycle route uitproberen. Die 6666 km rond de Noordzee loopt door België, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Schotland en Engeland. Deze tocht en andere langeafstandsroutes in Europa vindt u op www.eurovelo.com
  • Mag het wat spectaculairder? Dan is er bijvoorbeeld de 150 km lange Otago Central Rail Trail in Nieuw-Zeeland of de 1000 km lange Munda Biddi Trail in Australië

2. Neem niet te veel hooi op uw vork

Elke dag 100 km afleggen, voor een eerste fietsvakantie met (kleine) kinderen is het wellicht niet ideaal… Als u zo’n 30 à 40 km per dag doet, kan u regelmatig stoppen om op een pittoreske plek te picknicken, uw kinderen te laten ravotten op een speelplein of een lokaal restaurantje te ontdekken.     

3. Zorg voor de juiste fietsuitrusting

Een dure fiets hebt u misschien niet nodig, maar goed materiaal is wel fijn:

  • Breng uw fiets en eventueel die van de kinderen naar de fietsenmaker voor een controle van de banden, versnellingen, remmen, lichten enz.
  • Koop fietszakken op maat van ieder gezinslid. Hoe lichter, hoe makkelijker de fiets bolt natuurlijk. 
  • Zorg dat het fietszitje of de fietskar comfortabel zit. 
  • Zorg voor een helm voor alle gezinsleden.
  • Voorzie een herstellingskit voor als u een lekke band hebt. 
  • Overweeg om fietsbijstand  te nemen. Als u niet meer verder kan met uw fiets door pech, een ongeval of diefstal kan u dan op DVV rekenen. In België en Luxemburg zodra u 1 km van uw verblijfplaats bent, maar ook tot 50 km over de grens met Nederland, Duitsland en Frankrijk. 

4. Zorg voor afwisseling

Is uw kind nog klein? Dan zijn een speeltuin of kinderboerderij al genoeg om er een leuke dag van te maken. Ook een sluis kan betoverend zijn als u ze bekijkt door kinderogen. 

Voorzie ook altijd enkele spelletjes voor onderweg. Of maak een stempelkaart met een aantal bezienswaardigheden die ze onderweg moeten vinden. Ook belangrijk: las regelmatig een rustdag in.

 

Uw DVV-consulent is er voor u!

Hebt u vragen over fietsbijstand? Ga langs bij uw DVV-consulent. Zo vertrekt u zorgeloos op fietsvakantie met kinderen.

Gepubliceerd op 08/07/2018

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Ga naar een DVV-consulent in een van onze 316 kantoren.

Kies een consulent