• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

6 tips voor een geslaagde vakantie in een camper met uw kinderen

Lees het verhaal van Titia, voor een geslaagde vakantie in een mobilhome met uw kinderen

Titia De Vlaemynck uit Brugge gaat al 20 jaar met de mobilhome op vakantie. Voor haar en haar 5-koppige gezin is het de gedroomde reisformule. Dit zijn haar tips voor een leuke campervakantie met kinderen: 
 
  1. Voorzie een reisgids met alle camperplekken in Europa of download een app zoals Camperstop, ACSI Campings Europa of Campercontact. Zo hebt u altijd overnachtingsmogelijkheden bij de hand.
  2. Neem fietsen mee. U kan dan makkelijk boodschappen doen en hoeft niet telkens de mobilhome te nemen om een uitstapje te doen.
  3. Vul de camper met ‘noodvoedsel’ voor onderweg. Denk aan cornflakes, ravioli, melk, water enz. Zo moeten uw kinderen nooit hongerlijden en blijft het voor iedereen gezellig.
  4. Maak gebruik van een randparking als u een grote stad wil bezoeken of parkeer in een nabijgelegen dorp. Vanaf daar kan u dan het openbaar vervoer nemen om tot in het centrum te komen. Leuker voor de kinderen en een pak handiger dan met uw camper een drukke stad binnenrijden en daar moeten parkeren.
  5. Wissel af qua standplaatsen. Na enkele dagen op een (drukke) camping met een zwembad kan u bijvoorbeeld naast een sportterrein of een bos staan. Dat laatste is iets avontuurlijker, maar zeker zo leuk als u met kinderen reist. Weet dat u in Frankrijk bijna overal mag overnachten, in Nederland is dat minder evident. Om water bij te vullen of afvalwater te lozen, kan u altijd gebruik maken van serviceplekken.
  6. Zorg voor afleiding voor de kinderen en denk aan stripverhalen, spelletjes of tablet. Een voetbal, badmintonracket of watersandalen zijn ook perfect voor als u onderweg een leuke plek ziet.

 

DVV helpt u

Een camper gekocht? Zorg voor een juiste verzekering met de camperverzekering van DVV. Ook een 
reisverzekering is handig als het tegen zit. Ga langs bij uw DVV-consulent voor meer informatie.

Gepubliceerd op 29/05/2019

Dit wil u ook weten

DVV-nieuwsbrief

Uw e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in uw buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op u in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent