• Contact
  • Wie zijn wij?
  • Klachten
  • Jobs
  • MyDVV

Auto

6 tips voor een geslaagde vakantie in een camper met je kinderen

Lees het verhaal van Titia, voor een geslaagde vakantie in een mobilhome met je kinderen

Titia De Vlaemynck uit Brugge gaat al twintig jaar met de mobilhome op vakantie. Voor haar en haar 5-koppige gezin is het de gedroomde reisformule. Dit zijn haar tips voor een leuke campervakantie met kinderen: 
 
  1. Voorzie een reisgids met alle camperplekken in Europa of download een app zoals Camperstop, ACSI Campings Europa of Campercontact. Zo heb je altijd overnachtingsmogelijkheden bij de hand.
  2. Neem fietsen mee. Je kan dan makkelijk boodschappen doen en hoeft niet telkens de mobilhome te nemen om een uitstapje te doen.
  3. Vul de camper met ‘noodvoedsel’ voor onderweg. Denk aan cornflakes, ravioli, melk, water enz. Zo moeten je kinderen nooit hongerlijden en blijft het voor iedereen gezellig.
  4. Maak gebruik van een randparking als je een grote stad wilt bezoeken of parkeer in een nabijgelegen dorp. Vanaf daar kan je dan het openbaar vervoer nemen om tot in het centrum te komen. Leuker voor de kinderen en een pak handiger dan met je camper een drukke stad binnenrijden en daar moeten parkeren.
  5. Wissel af qua standplaatsen. Na enkele dagen op een (drukke) camping met een zwembad kan je bijvoorbeeld naast een sportterrein of een bos staan. Dat laatste is iets avontuurlijker, maar zeker zo leuk als je met kinderen reist. Weet dat je in Frankrijk bijna overal mag overnachten, in Nederland is dat minder evident. Om water bij te vullen of afvalwater te lozen, kan je altijd gebruik maken van serviceplekken.
  6. Zorg voor afleiding voor de kinderen en denk aan stripverhalen, spelletjes of tablet. Een voetbal, badmintonracket of watersandalen zijn ook perfect voor als je onderweg een leuke plek ziet.

DVV helpt je

Een camper gekocht? Zorg voor een juiste verzekering met de camperverzekering van DVV. Ook een reisverzekering is handig als het tegen zit. Ga langs bij je DVV-consulent voor meer informatie.

Gepubliceerd op 29/05/2019

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 350 kantoren.

Kies een consulent