• Blog
 • Contact
 • Wie zijn wij?
 • Klachten
 • Jobs
 • MyDVV

Auto

6 tips voor een geslaagde vakantie in een camper met je kinderen

Lees het verhaal van Titia, voor een geslaagde vakantie in een mobilhome met je kinderen

Titia De Vlaemynck uit Brugge gaat al twintig jaar met de mobilhome op vakantie. Voor haar en haar 5-koppige gezin is het de gedroomde reisformule. Dit zijn haar tips voor een leuke campervakantie met kinderen: 
 
 1. Voorzie een reisgids met alle camperplekken in Europa of download een app zoals Camperstop, ACSI Campings Europa of Campercontact. Zo heb je altijd overnachtingsmogelijkheden bij de hand.
 2. Neem fietsen mee. Je kan dan makkelijk boodschappen doen en hoeft niet telkens de mobilhome te nemen om een uitstapje te doen.
 3. Vul de camper met ‘noodvoedsel’ voor onderweg. Denk aan cornflakes, ravioli, melk, water enz. Zo moeten je kinderen nooit hongerlijden en blijft het voor iedereen gezellig.
 4. Maak gebruik van een randparking als je een grote stad wilt bezoeken of parkeer in een nabijgelegen dorp. Vanaf daar kan je dan het openbaar vervoer nemen om tot in het centrum te komen. Leuker voor de kinderen en een pak handiger dan met je camper een drukke stad binnenrijden en daar moeten parkeren.
 5. Wissel af qua standplaatsen. Na enkele dagen op een (drukke) camping met een zwembad kan je bijvoorbeeld naast een sportterrein of een bos staan. Dat laatste is iets avontuurlijker, maar zeker zo leuk als je met kinderen reist. Weet dat je in Frankrijk bijna overal mag overnachten, in Nederland is dat minder evident. Om water bij te vullen of afvalwater te lozen, kan je altijd gebruik maken van serviceplekken.
 6. Zorg voor afleiding voor de kinderen en denk aan stripverhalen, spelletjes of tablet. Een voetbal, badmintonracket of watersandalen zijn ook perfect voor als je onderweg een leuke plek ziet.

Een onverwacht probleem met de gezondheid of een ongeval in het buitenland?

Dan kan een reisbijstand DVV Assistance nuttig zijn. Je geniet met name onbeperkte terugbetaling van medische kosten. Naast personenbijstand kan je ook bijstand voor het voertuig onderschrijven. De reisbijstand vergoedt onder andere geen medische kosten voor een geplande behandeling in het buitenland of  onderhoudskosten van het voertuig.

Gepubliceerd op 29/05/2019

 • Onze partner Europ Assistance organiseert de bijstand.
 • DVV Assistance wordt afgesloten voor 1 jaar en wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd. Het verzekeringscontract is onderworpen aan het Belgisch recht. De Bijzondere en Algemene voorwaarden hebben voorrang op de commerciële brochures. Ga langs bij een DVV-consulent of bekijk hier:
 • Vooraleer een contract te ondertekenen is het belangrijk dat je kennis neemt van deze documenten.

Oef, een mens!

Bij DVV gaat het in de eerste plaats om mensen! Dat betekent ook dat in geval van schade je DVV-consulent je dossier persoonlijk en snel zal beheren. Op belangrijke momenten kan je dus rekenen op de hulp van een echte mens. Een hele geruststelling!

De bijstandsverzekering DVV Assistance is een verzekeringsproduct van DVV, een merk- en handelsnaam van Belins NV, Karel Rogierplein 11, 1210 Brussel - RPR Brussel BTW BE 0405.764.064, IBAN BE98 7995 5012 5293 - een verzekeringsonderneming toegelaten onder nr. 0037. 

Dit wil je ook weten

DVV-nieuwsbrief

Je e-mailadres zal alleen gebruikt worden voor de nieuwsbrief van DVV verzekeringen.

Een vraag?
Hulp nodig?

Contacteer een DVV-consulent in je buurt. Meer dan 1.000 consulenten wachten op je in meer dan 290 kantoren.

Kies een consulent